Την παραμονή της εορτής Δευτέρα 20 Μαΐου τελέστηκε πανηγυρικός εσπερινός, που χοροστάτησε ο Αρχιμανδρίτης π. Παύλος Κίτσος από την Μητρόπολη Νεαπόλεως, παρουσία των Πολιτικών, Δικαστικών, Στρατιωτικών, Αστυνομικών αρχών και πλήθος κόσμου.
Στον Ιερό Ναό στα πλαίσια των εορτασμών "Κωνσταντίνεια 2019" που διοργανώνει το εκκλησιαστικό συμβουλιο φιλοξενείται για ολιγοήμερο προσκύνημα η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας της Σηλυβριανής από τη Μητρόπολη Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου.
Μετά το πέρας του εσπερινού ακολούθησε η λιτάνευση της θαυματουργής εικόνας της Παναγίας της Σηλυβριανής καθώς και της εικόνας των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης παιανιζούσης της Δημοτικής φιλαρμονικής του Δήμου Ναυπλιέων.
Κατα την παράδοση στην εικόνα της Παναγίας της Σηλυβριανής προσευχόταν μικρός ο Άγιος Νεκτάριος, ο οποίος καταγόταν από την Σηλυβρία.
Η εικόνα της Παναγίας βρισκότανε στον Μητροπολιτικό ναό του Γενέθλιου της Θεοτόκου, στην Σηλυβρία της Ανατολικής Θράκης και την φέρανε με τον ξεριζωμό τον Νοέμβριο του 1922 οι πρόσφυγες στην Καβάλα.
Η Ιερή εικόνα θα παραμείνει προς προσκύνηση στον ιερό ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης έως και της 23 Μαΐου 2019.
Ο εφημέριος του ναού των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, πρωτοπρεσβύτερος π. Γεώργιος Φρίμης, στο τέλος της περιφοράς, ευχαρίστησε από καρδιάς όλους τους πιστούς που τίμησαν με την αγάπη τους, τους Αγίους Κωνσταντίνο και Ελένη.
Ο συνοικισμός Νέο Βυζάντιο Ναυπλίου
Το 1922, μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή, πλήθος προσφύγων βρήκε καταφύγιο στην Ελλάδα. Στην πόλη του Ναυπλίου κατέφθασαν πρόσφυγες από την Κωνσταντινούπολη, την Καππαδοκία, την Ιωνία και την Πισιδία.
Όπως σε ολόκληρη τη χώρα εκείνη την εποχή, έτσι και στο Ναύπλιο, προέκυψε το θέμα της στέγασης των προσφύγων. Για τη δημιουργία των προσφυγικών κατοικιών επελέγη περιοχή στο βορειοανατολικό τμήμα της πόλης, μεταξύ των οδών Άργους και Ασκληπιού.
Ο προσφυγικός οικισμός ονομάστηκε «Νέον Βυζάντιον» ή απλώς Συνοικισμός, όπως συνηθίζουν να τον λένε οι Ναυπλιείς. Το 1929 ξεκίνησε η ανέγερση των πρώτων προσφυγικών κατοικιών, ενώ το έργο διήρκεσε συνολικά πάνω από επτά χρόνια.
Ο κεντρικός ναός του Συνοικισμού είναι αφιερωμένος στους Αγίους Κωνσταντίνο και Ελένη και εγκαινιάστηκε το 1961. Όταν ολοκληρώθηκε η εκκλησία, λειτουργούσε και ως χώρος διδασκαλίας.