ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ
ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Πέμπτη 6 Ιουνίου 2019

Ακροναυπλία: Ένας σπάνιος βιότοπος στην πόλη του Ναυπλίου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:15:00 μ.μ. | |
Ακροναυπλία: Ένας σπάνιος βιότοπος στην την πόλη του Ναυπλίου
 Ο επιβλητικός βραχώδης λόφος του Παλαμηδιού και της Ακροναυπλίας, με τα δύο κάστρα-σύμβολα της ιστορικής πόλης του Ναυπλίου στις κορυφές του, σε καλεί να τον περπατήσεις και να εξερευνήσεις τον φυσικό του πλούτο.
Πρόκειται για ένα βιότοπο με ιδιαίτερο οικολογικό ενδιαφέρον και σπάνια είδη χλωρίδας και πανίδας που συμπεριληφθεί στο δίκτυο του προγράμματος NATURA.
 Ο λάτρης της φύσης, της πεζοπορίας και της περιπέτειας θα δει να εμφανίζονται μπροστά του σπάνια είδη χλωρίδας και πανίδας, καθώς και γεωλογικά ευρήματα, μιας και η περιοχή ανήκει στην υπό-πελαγωνική ζώνη, όπως σχιστόλιθος, ψαγμίτης-πυριτόλιθος και μαργαϊκοί κερατόλιθοι .
Αξιόλογα φυτά όπως τα Campanula Andrewsii Δάφνη, Erysimum Corinthium, Stachys Chrysantha, Stachys Swainsonii Argolica, φρύγανα, η μεσογειακή μακία .
Ανάμεσα στα σπάνια αυτά ενδημικά φυτά της Πελοποννήσου εμφανίζεται και μια σημαντική πανίδα από σπονδυλωτά και ασπόνδυλα ζώα.
Όπως η Πελοποννησιακή σαύρα (Algyroides Μoreoticus), το σαμιαμίδι (Hemidactylus Τurcicus Τurcicus), το Coluber Gemonensis gemonensis, η Σαΐτα του Νταλ (coluber najadum dahlii), ο Έρυξ ο Λουρίτης (Eryx Jaculus Turcicus), η Γουστέρα της Βόρειας Πελοποννήσου (Podarcis Peloponnesiaca Lais), η Ποταμοχελώνα (Mauremys Caspica rivulata), η Κρασπεδωτή χελώνα (Testudo Marginata), η Ονυχοχελώνα (Testudo Hermanii Hermanii) και ο Οφιόμορος ( Ophiomorus Punctatissimus). Όλα αυτά τα είδη προστατεύονται από τη Σύμβαση της Βέρνης.

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ