Δείτε παρακάτω την συνταγή για ένα πολύ νόστιμο γιουβετσάκι με γαρίδες και καλαμαράκια που λατρεύουν μικροί και μεγάλοι
Υλικά
1 πακέτο κριθαράκι χοντρό
4 κουταλιές ελαιόλαδο
200 ml σάλτσα ντομάτας
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
250 γρ. γαρίδες μεσαίες
250 γρ. καλαμαράκια ροδέλες
πάπρικα
σκόρδο
μαιντανός
βασιλικός
αλατοπίπερο
Εκτέλεση
Σωτάρουμε τις γαρίδες με τα καλαμαράκια στο ελαιόλαδο για 2-3΄.
Τα βγάζουμε από το σκεύος και τα διατηρούμε ζεστά.
Στο μεταξύ βράζουμε το κριθαράκι 4 λεπτά λιγότερο απ'τον κανονικό χρόνο βρασμού του.
Στο σκεύος που σωτάραμε τα θαλασσινά προσθέτουμε το κρεμμυδάκι.
Προσθέτουμε τη σάλτσα με 1/2 ποτήρι νερό και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
Καρυκεύουμε.
Όταν δέσει η σάλτσα προσθέτουμε το κριθαράκι και τα θαλασσινά.
Δυναμώνουμε λίγο τη φωτιά για να ολοκληρωθεί ο βρασμός του ζυμαρικού.
Υλικά
1 πακέτο κριθαράκι χοντρό
4 κουταλιές ελαιόλαδο
200 ml σάλτσα ντομάτας
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
250 γρ. γαρίδες μεσαίες
250 γρ. καλαμαράκια ροδέλες
πάπρικα
σκόρδο
μαιντανός
βασιλικός
αλατοπίπερο
Εκτέλεση
Σωτάρουμε τις γαρίδες με τα καλαμαράκια στο ελαιόλαδο για 2-3΄.
Τα βγάζουμε από το σκεύος και τα διατηρούμε ζεστά.
Στο μεταξύ βράζουμε το κριθαράκι 4 λεπτά λιγότερο απ'τον κανονικό χρόνο βρασμού του.
Στο σκεύος που σωτάραμε τα θαλασσινά προσθέτουμε το κρεμμυδάκι.
Προσθέτουμε τη σάλτσα με 1/2 ποτήρι νερό και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
Καρυκεύουμε.
Όταν δέσει η σάλτσα προσθέτουμε το κριθαράκι και τα θαλασσινά.
Δυναμώνουμε λίγο τη φωτιά για να ολοκληρωθεί ο βρασμός του ζυμαρικού.