ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2019

20 φλαμίνγκο καθηλώθηκαν από την κακοκαιρία στο Ναύπλιο

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:57:00 μ.μ. | | |
20 φλαμίνγκο καθηλώθηκαν από την κακοκαιρία στο Ναύπλιο
Η πρόσκαιρη κακοκαιρία που επληξε την Αργολίδα τις μεσημεριανές ώρες της Τρίτης καθήλωσε στον μυχό του Αργολικού κόλπου ένα κοπάδι από 20 φλαμίνγκο.

Τα φλαμίνγκο που βρίσκονται αυτή την εποχή στην περίοδο της Φθινοπωρινής μετανάστευσης που βρίσκεται σε εξέλιξη, σταμάτησαν το μακρύ ταξίδι τους προς τις πιο ζεστές χώρες του νότου στον υδροβιότοπου του Ναυπλίου.
Τα φλαμίνγκο έρχονται στον συγκεκριμένο υδροβιότοπο,  καθώς βρίσκουν κατάλληλο περιβάλλον, με ιδανικές θερμοκρασίες και τροφή, αφού ο λασπώδης βυθός της θάλασσας, φιλοξενεί πολλά είδη σκουληκιών, αλλά και άλλους μικροοργανισμούς, που είναι η αγαπημένη τροφή των παρυδάτιων πουλιών, όπως είναι τα φλαμίνγκο.
Μετακινούνται κατά ομάδες, μεγάλες ή μικρές και η κατεύθυνση που ακολουθούν είναι ορισμένη όπως και ο τόπος που πηγαίνουν. Τα περισσότερα αποδημητικά ταξίδια είναι τακτικά και πραγματοποιούνται μεταξύ ενός θερινού τόπου αναπαραγωγής και ενός θερμότερου τόπου διαχείμασης
Τα φλαμίνγκο διανύουν μεγάλες αποστάσεις και πετούν έως και 600 χιλιόμετρα μέσα σε μία μέρα. Αναπτύσσουν ταχύτητες έως 60 χιλιόμετρα την ώρα και μπορούν να φτάσουν σε μεγάλα ύψη. Ζουν πάνω από 30 χρόνια, το ύψος τους φτάνει περίπου το 1,60 μ. και το βάρος τους μπορεί να φτάσει τα 3,5 κιλά. Το πιο εντυπωσιακό είναι το ιριδίζον χρώμα τους, που κυρίως είναι ροζ.
 Για να συντηρηθούν χρειάζονται καθημερινά 230 έως 290 θερμίδες, τις οποίες αντλούν με έναν εξαιρετικό μηχανισμό που έχουν αναπτύξει στο ράμφος, που είναι γαμψό, με το οποίο μπορούν να κοσκινίζουν μικρά σωματίδια τροφής που περιέχονται στον βούρκο.
Ο ερχομός των ροζ φλαμίνγκο στο Ναύπλιο, δυο φορές κάθε χρόνο, άνοιξη και φθινόπωρο αποτελεί τα τελευταία χρόνια "οικολογική είδηση" καθώς ντόπιοι και τουρίστες επισκέπτονται την περιοχή για να τα θαυμάσουν.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ