ΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ
V.STAMATIS
ΕΙΔΗ ΣΠΙΤΙΟΥ
ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ
ΑΝΑΠΤΥΞΙΚΑΗ ΔΥΝΑΜΗ

Σελίδες

Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2019

Δεν περάσαν οι αναγκαστικές απαλλοτριώσεις για την ΣΔΙΤ των απορριμμάτων της Πελοποννήσου

Δεν περάσαν οι αναγκαστικές απαλλοτριώσεις για την ΣΔΙΤ των απορριμμάτων της Πελοποννήσου
 Η κήρυξη αναγκαστικής απαλλοτρίωσης για την απόκτηση της αναγκαίας έκτασης συνολικού εμβαδού 91.050,96 τμ για την κατασκευή της ΜΕΑ – ΧΥΤΥ της ΠΕ Λακωνίας και η κήρυξη αναγκαστικής απαλλοτρίωσης για την απόκτηση της αναγκαίας έκτασης συνολικού 278.103,70 τμ για την κατασκευή της ΜΕΑ – ΧΥΤΥ της ΠΕ Αρκαδίας, που αποτελούν και οι δυο τμήμα του έργου «ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΜΕ ΣΔΙΤ» απασχόλησαν το χθεσινό περιφερειακό συμβούλιο. 


Ύστερα, από πολύωρη συζήτηση, τελικά τα θέματα απορρίφθηκαν, αφού μόνο 17 περιφερειακοί σύμβουλοι ψήφισαν υπέρ.

Την εισήγηση έκανε ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ανδρέας Τσουκαλάς.

Παρόντες στη συνεδρίαση ήταν δεκάδες πολίτες από την Αρκαδία και τη Λακωνία.

Ονομαστική ψηφοφορία ζήτησε η Δήμητρα Λυμπεροπούλου.

ΤΙ ΕΙΠΑΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΚΑΔΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

Ο Ανδρέας Μπολοβής πήρε το λόγο και είπε ότι ο σημερινός Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου μιλούσε πρόσφατα για έργο απάτη. Αν είναι όλα καλώς καμωμένα και λείπει μόνο η απόφαση για τις απαλλοτριώσεις, τότε όταν τα βάζατε από το ΣΔΙΤ, παρακωλύατε μιας συμφέρουσα λύση για την Πελοπόννησο. Αν δεν ισχύει αυτό και είναι το έργο λάθος, όπως λέγατε στο παρελθόν και τώρα προσπαθείτε να το διευκολύνετε, σημαίνει ότι κάτι έχει αλλάξει. Φοβάμαι την τακτοποίηση. Λέω στη Νέα Πελοπόννησο, αν ψηφίσει σήμερα τότε βεβαιώνει ότι κάτι δεν έκανε καλά στις προηγούμενες συνεδριάσεις. Συνεπώς, είτε το έργο είναι καλό και το είχατε βλάψει, είτε το έργο δεν είναι καλό και θέλετε πλέον να το οικειοποιηθείτε;»

Ο δημοτικός σύμβουλος Ευρώτα Δημήτριος Νταλιάνης είπε ότι ομόφωνα ο Δήμος Ευρώτα είναι κάθετα αντίθετος με το ΣΔΙΤ, τη χωροθέτηση που είναι στην περιοχή Natura και υπάρχει από κάτω υδροφόρος ορίζοντας. Το έργο εξυπηρετεί τα μεγάλα ιδιωτικά συμφέρονται προβλέπεται τεράστια επιβάρυνση στους πολίτες της περιοχής.

Ο δημοτικός σύμβουλος Ευρώτα κ. Μανιατάκος είπε ότι το θέμα είναι πολύ σοβαρό, το έργο αυτό θα αφανίσει τις επόμενες γενιές και όσο κέρδος να υπάρχει για τα μεγάλα συμφέροντα, νομίζω ότι τα προβλήματα θα είναι πολύ μεγάλα. Θα μας αναγκάσει να φύγουμε από τον τόπο μας.

Ο κ. Νταλιάνης που εκπροσώπησε κατοίκους του Δήμου Ευρώτα και μίλησε για έγκλημα. Οι κάτοικοι δεν θα αφήσουν το έργο να γίνει.

Η ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ

Ο Παναγιώτης Νίκας είπε: «Αγαπητοί φίλοι της αριστεράς ειλικρινά σας θαυμάζω για την αγωνιστικότητα, αλλά πρέπει αν αναρωτηθείτε έχετε συνεχώς μειούμενη συμπεριφορά προς το λαό.

Η πρωτοφανής προσωπική επίθεση που υπέστην. Είμαι 25 χρόνια αυτοδιοικητικός, έχω εκλεγεί τρεις φορές Δήμαρχος Καλαμάτας, τρεις φορές νομαρχιακός σύμβουλος και πρόεδρος της ΠΕΔ ως το 2014. Σε όλο αυτό το διάστημα, πότε δεν εξύβρισα κάποιον, ποτέ δεν τον μείωσα, πότε δεν τον συκοφάντησα. Μόνο μια φορά έγινε και ζήτησα τρεις φορές συγνώμη.

Στενοχωριέμαι πάρα πολύ. Από το 2010 αντιμετώπισα ένα τεράστιο θέμα με τα σκουπίδια στην Καλαμάτα. Εγώ είμαι υπερήφανος που μέσα σε αυτή τη δυσκολία να εξεύρω κάποιες λύσεις.

Θίγετε την ηθική υπόσταση ενός ανθρώπου που ποτέ δεν κατηγορήθηκα για τη διαχείριση.

Δεν υπάρχει καμία εκκρεμότητα ποινικής φύσεως, είτε προς εμένα, είτε προς τα μέλη της οικονομικής επιτροπής, είτε προς τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου.

Είναι στο δικαστήριο ο εργολάβος μεταφοράς που δυστυχώς απεβίωσε κι εγώ έχω κληθεί ως Μάρτυρας.

Από ποιους εκτοξεύετε; Από αυτούς που έχουν καταδικαστεί.

Τριάντα χρόνια πετροβολιόμαστε με το συγκεκριμένο θέμα. Πρέπει κάποτε να τελειώνουμε, να βρούμε ένα σημείο που θα συγκλίνουμε. Κι εμείς θα προσπαθήσουμε να το κάνουμε.

Είναι μία τυπική, γραφειοκρατική διαδικασία, κάτι που δρομολογήθηκε στο παρελθόν και δεν ολοκληρώθηκε για λόγους τοπικούς. Αυτό συζητάμε σήμερα, την ολοκλήρωση της συγκεκριμένης διαδικασίας.

Λένε ότι αν καθυστερήσαμε οχτώ χρόνια εγώ φταίω. Το 2014 αποχώρησα από την ΠΕΔ. Όταν κατάλαβα το 2016 ότι υπήρχε εγκλωβισμός όχι με το ΣΔΙΤ, αλλά με ένα σωρό πράγματα ως προς την ουσία, εγώ στήριξα μέσω του ΦΟΔΣΑ.

Συζητώ και με την κυβέρνηση που στηρίζω και δεν ντρέπομαι να το πω και τον ηγέτη της, ότι θα υπάρχει μια στήριξη που είναι μεγάλη, έχουμε ΣΔΙΤ, σύμβαση υπογεγραμμένη , αποφάσεις δικαστηρίων, ότι μπορεί να βελτιώσει την κατάσταση, θα γίνει. Αν σταματήσουμε τώρα, δεν υπάρχει βηματισμός, για την επόμενη περίοδο.

Με την καθοδήγηση του κ. Κρεμλή, ότι μπορούμε να το βελτιώσουμε, θα το κάνουμε. Δεν υπάρχει καμία δυνατότητα να κάνουμε, χωρίς να υποστούμε πολύ μεγαλύτερη βλάβη από αυτή που συζητάμε σήμερα, υπαρκτή ή μη.

ΤΙ ΕΙΠΑΝ ΟΙ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ

Ο Πέτρος Τατούλης είπε: «Θέλω να σας θυμίσω την προσπάθεια του κ. Νίκα, δημιουργώντας ένα πρωτόγνωρο κλίμα αποστασίας, θυμίζοντας πάλι σε εμάς τη δεκαετία του ’70. Ο κύριος πολέμιος της προσπάθειας μας ήταν ο σημερινός Περιφερειάρχης. Χαίρομαι που ανακαλύφθηκε αυτό το δημόσιο συμφέρον. Αλλά για αυτό το δημόσιο συμφέρον χύσαμε αίμα. Χαίρομαι επειδή ανακαλύφθηκε η Εδέμ, πήγατε και επισκεφθήκατε την Ήπειρο και διαπιστώσετε ότι το έργο προστατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία.

Και ο σημερινός Πρωθυπουργός άφησε τους βουλευτές του να καταγγείλουν και να αλλάξουν νομοθετική πρωτοβουλία που η ίδια κυβέρνηση Σαμαρά είχε πάρει.

Ασφαλώς και υπήρχαν ερωτήσεις και κοινή πορεία βουλευτών της ΝΔ και βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.

Έτσι φτάσαμε σε καθυστέρηση του έργου κατά έξι και πλέον χρόνια.

Όλη η διαδικασία ολοκληρώθηκε από εμάς, εκτός από τις απαλλοτριώσεις που πυροδοτήθηκαν από τις δυνάμεις που δεν ήθελαν το έργο. Υπήρχαν συμφέροντα που δεν ήθελαν να αφήσουν το έργο να γίνει.

Σήμερα, φαίνεται η αλήθεια.»

Στη δευτερολογία του, ο κ. Τατούλης μίλησε για «συμβόλαια θανάτου εις βάρος των οικογενειών μας. Για να μην πάτε σε Βατερλό, ζητήστε νομική γνωμοδότηση.»

Ο Γιώργος Δέδες είπε: «Ειλικρινά, θα ήταν κάποιος έκπληκτος αν έβλεπε ότι το έργο πέρασε από τόσες διαδικασίες και οι κάτοικοι του Ευρώτα δεν είχαν αντιτάξει καμία σθεναρή αντίσταση. Για εμάς αυτό το έργο έπρεπε να είχε διαφορετική φιλοσοφία και διαφορετικές προδιαγραφές. Αλλά σήμερα βρισκόμαστε προ τετελεσμένων γεγονότων που έχουν διαμορφωθεί και σε κεντρικό και σε περιφερειακό επίπεδο. Αυτό αποτελεί μνημονιακή υποχρέωση της χώρας. Η παράταξή μας δεν θα υπερψηφίσει.»

Ο Γιάννης Μπουντρούκας είπε: «Υπάρχει ένα επιτακτικό θέμα να γίνει η διαχείριση των σκουπιδιών, διότι έχει αργήσει. Πρέπει να γίνει το συντομότερο και με το μικρότερο δυνατό κόστος. Να μας ενημερώσετε με ποια διαδικασία επελέγη η συγκριμένη περιοχή και ποιες άλλες επιλογές υπάρχουν. Έχουμε πολλά κενά». Στη δευτερολογία του είπε ότι θα ψηφίσει λευκό.

Ο Νίκος Γόντικας: «Τα 150 ευρώ ο τόνος που λέγαμε μπορεί να αποδειχθεί λίγο. Το φιάσκο της ιδιωτικής χωροθέτησης με τα πλαστά συμβόλαια που προσκόμισε η ΤΕΡΝΑ και αποδέχθηκε η περιφερειακή αρχή Τατούλη.

Η προηγούμενη περιφερειακή έκανε τα πάντα και γρήγορα για να προχωρήσει αυτό το περιβαλλοντικό έγκλημα.

Συνεχίζετε συνάδελφοι της πλειοψηφίας στα ίδια χνάρια, αποκρύβετε από το συμβούλιο ότι οι υπηρεσίες της περιφέρειας από τον Απρίλιο του 2019 τοποθετούνται αρνητικά στις τελευταίες τροποποιήσεις της ΑΕΠΟ.

Τελικά, όλοι σας ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, άλλοτε διαφωνώντας και άλλοτε συμφωνώντας βάζετε το λιθαράκι σας για να ολοκληρωθεί αυτό το έγκλημα.

Η διαχείριση των απορριμμάτων να γίνεται με αποκλειστικό δημόσιο φορέα.

Καταψηφίζουμε τις απαλλοτριώσεις των χωραφιών του κοσμάκη.»

Ο Θανάσης Πετράκος είπε: «Εκτίθεστε κύριε περιφερειάρχη και κύριε πρόεδρε. Εμείς θα βάζαμε ως τίτλο ότι οι περιφερειάρχες αλλάζουν αλλά η αγάπη για τις αναγκαστικές απαλλοτριώσεις μένουν. Αφού υπάρχουν τίτλοι, γιατί φέρνετε αναγκαστικές απαλλοτριώσεις;

Να ρωτήσουμε την ελληνική Δικαιοσύνη, που είναι να προστατεύσει τη δημόσια υγεία και το δημόσιο συμφέρον;

Εμείς δεν θα νομιμοποιούμε τις απαλλοτριώσεις υπέρ ΤΕΡΝΑ. Εμείς κωλοτούμπες δεν κάνουμε.

Θα καταψηφίσουμε. Η περιφερειακή αρχή προσπαθεί να νομιμοποιήσει τις αμαρτωλές μεθοδεύσεις του κ. Τατούλη.»

Ο Δημήτρης Τζεμπετζής είπε: Κοιτώντας τους κατοίκους τα μάτια, θέλω να πω ΄τοι εκπλήσσομαι από το πλήθος των νομικών παρατυπιών. Θέλω να ξέρω ότι η προηγούμενη περιφερειακή αρχή άκουσε τη νομική υπηρεσία ή όχι; Η παρούσα διοίκηση συνεχίζει την ίδια πολιτική Τατούλη. Μην σας μείνει αμφιβολία, και ο κ. Τατούλης και ο κ. Νίκας προέρχεται από την ίδια πολιτική μήτρα, της ΝΔ. Οι διαφορές του είναι απειροελάχιστες. Ο αγώνας των κατοίκων σας είναι απόλυτα δίκαιος.»

Η Δήμητρα Λυμπεροπούλου
είπε: «Οι περιβαλλοντικοί όροι για το ΣΔΙΤ αυτό συζητούνται στο ΣτΕ στις 23 Οκτωβρίου 2019. Κι εμείς πάμε να πάρουμε απόφαση για αναγκαστικές απαλλοτριώσεις που αφορούν το ΣΔΙΤ. Ήμασταν και είμαστε αντίθετοι με το έργο.

Προκύπτει κίνδυνος για ρύπανση και μόλυνση υπογείων υδάτων, δεν μπορούμε να παίζουμε με τις ζωές μας. Η προστασία υδάτων πόρων στη Σκάλα Λακωνίας σύμφωνα με τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος της Περιφέρειας η περιοχή είναι εντελώς ακατάλληλη. Ζητάμε ονομαστική ψηφοφορία»

Ο Παναγιώτης Κάτσαρης είπε: «Δεν ιδρώνει το αυτί των συναδέλφων, όσες φορές και να τα πούμε. Να ακούσουν οι κάτοικοι. Η εμπειρία έχει αποδείξει ότι το σύστημα είναι οδοστρωτήρας και δεν μασάει μπροστά σε νόμους και συντάγματα. Μασάει στις αντιδράσεις του οργανωμένου λαού. Και θα έρθει τώρα ο κ. Νίκας να πάει με τα ΜΑΤ στην Καλλιρόη, στη Σκάλα και την Παλαιόχουνη να βγάλει το φίδι από την τρύπα. Σωστή διαχείρισης δεν είναι να θάψουμε τρεις περιοχές. Το αδιέξοδο δημιουργείται εντέχνως. Ο κόσμος δεν ξέρει ότι θα πληρώσει διπλάσια δημοτικά τέλη και ότι αυτές οι περιοχές θα καταστραφούν ολοσχερώς. Οι κάτοικοι πρέπει να ακολουθήσουν το παράδειγμα της Κερατέας.

ΟΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ

«Δεν ψηφίζω διότι δεν εμπιστεύομαι την περιφερειακή αρχή, δεν συμφωνώ με τη σημερινή μεθοδολογία» τόνισε η Αντωνία Μπούζα.

«Κύριε Νίκα ζητάτε συνεργασία, όταν μας έχετε μηδενίσει όπου σταθείτε και βρεθείτε. Εσείς καθοδηγούσατε τους δικούς σας συμβούλους να μην υπάρχει απαρτία. Το έργο τώρα δεν είναι ακριβό, κύριε Νίκα; Κύριε Σκαντζέ εσείς δεν λέγατε ότι ο Τατούλης φέρνει το μεγαλύτερο έγκλημα στην Πελοπόννησο; Είμαι υπέρ του έργου προσωπικά. Προσωπικά δεν σας επιτρέπω να αφήνετε υπονοούμενα σε θέματα ήθους, κύριε Νίκα. Αν έχετε στοιχεία, στον Εισαγγελέα. Πετάτε παντού λάσπη» είπε ο Θανάσης Πισιμίσης.

«Είναι φτηνό ή ακριβό το κόστος μεταφοράς κύριε Νίκα; Τελικά αποδέχεστε το έργο. Υπερψηφίζω την ολοκληρωμένη διαχείριση απορριμμάτων, διότι η Πελοπόννησος πρέπει να είναι καθαρή.» είπε ο Βασίλης Σίδερης.

«Ο Πέτρος Τατούλης άκουσε εξ αμάξης για το έργο αυτό, δεν υπάρχει σήμερα ντροπή. Τι λέγατε μέχρι προχθές ο κ. Νίκας, ο κ. Σκαντζός, ο κ. Τσουκαλάς και ο κ. Μητσοτάκης; Δεν έχω δει μεγαλύτερη κωλοτούμπα στη ζωή μου. Μέχρι και διαδήλωση έγινε κάτω από το σπίτι μου, στο χωριό και φώναζαν «εφιάλτη, Γιαννακούρα». Τι άλλαξε κύριε Νίκα σε εσάς και σήμερα είσαστε υπέρ του ΣΔΙΤ; Ο κ. Σκαντζός ήταν πυρ και μανία στο ΦΟΔΣΑ κατά του Τατούλη.» είπε ο Βαγγέλης Γιαννακούρας.

«Πρόκειται για μια συνέχεια στην φαρσοκωμωδία που λέγεται σκουπίδια της Πελοπόννησου. Γιατί κύριε Τατούλη όταν είδατε ότι η απαραίτητη γη δεν υπήρχε με προσύμφωνα που επέβαλλε ο ανταγωνιστικός διάλογος, δεν απορρίψατε τον πρώτο μειοδότη και να καλέσετε το δεύτερο; Δεν είχε γίνει βέβαια τίποτα σωστά και για αυτό το έργο σέρνεται επί εννέα χρόνια.

Στη Λακωνία με την επιχειρούμενη χωροθέτηση γίνεται ένα έγκλημα με την υπόγειο υδροφορέα.

Το έργο δεν πρόκειται να προχωρήσει, πρέπει να περάσουμε σε αποκεντρωμένες ολοκληρωμένες διαχείρισης, μέσα από διαδημοτικές συνεργασίες.» είπε ο Γιώργος Πουλοκέφαλος.

«Είναι ένα εγκληματικό έργο και ξιφουλκούν για την πατρότητά του. Τελευταία αναγκαστική απαλλοτρίωση έγινε επί Χούντας.» είπε ο Δημοσθένης Δρούγκας της παράταξης Πετράκου.

«Θα επιβαρύνει με επιπλέον δυσβάσταχτο κόστος το λαϊκό εισόδημα των πολιτών. Δικαίως αντιδρούν οι κάτοικοι των περιοχών.» είπε ο Ιωάννης Κελλάρης από τη Λαϊκή Συσπείρωση.

«Είναι καθαρό ότι η νέα περιφερειακή αρχή συνεχίζει το έργο ΣΔΙΤ της εποχής Τατούλη. Εμείς είπαμε από την πρώτη στιγμή ότι είναι η μοναδική λύση. Δεν είναι μια διοικητική διαδικασία, είναι η τελευταία πράξη του έργου ΣΔΙΤ. Με τις τρις μονάδες, τη μείωση της ελάχιστης εγγυημένης ποσόστωσης, της αύξησης των σταθμών μεταφόρτωσης και το φωτοβολταϊκό. Η δική μου πρόταση είναι ότι σήμερα δεν μπορεί να παρθεί τελική απόφαση. Η εισήγηση έχει πρόβλημα. Δεν μπορούμε να δεχθούμε» είπε η Ντίνα Νικολάκου.

«Είμαι διατεθειμένος να στηρίξω αυτό το έργο, αλλά θέλω να ρωτήσω τον κ. Περιφερειάρχη να τον ρωτήσω θα μας στηρίξει στα δικαστήρια που έχουμε για αυτό το έργο;. Το έργο έχει τελειώσει, έχει συζητηθεί, δεν μπορούμε σήμερα να μην αποδεχθούμε αυτή τη διαδικασία». είπε ο Απόστολος Γκούνης.

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΚΑΝΤΖΟΥ

«Δεν έχω κρυφτεί ποτέ στην πολιτική μου διαδρομή. Εγώ δεν ήμουν ποτέ κατά του ΣΔΙΤ. Βασική αρχή αυτού του αγώνα ήταν ν κλείσουν οι χωματερές στην Πελοπόννησο. Δώσαμε μια μάχη, πέρυσι το Μάιο χάσαμε. Δημιουργήθηκαν πλειοψηφίες. Εγώ αποδέχτηκα την ήττα και είπα να κερδίσουμε ό,τι περισσότερο. Εγώ έχω μάθει να χάνω, σύντομα πρέπει να μάθει και ο κ. Τατούλης να χάνει.»

Η ΔΙΑΚΟΠΗ ΚΑΙ Η ΤΕΛΙΚΗ ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ – ΑΝΑΒΟΛΗ ΖΗΤΗΣΕ Ο ΤΑΤΟΥΛΗΣ

Μετά από μία διακοπή και συζήτηση με την παρουσία νομικών, το λόγο πήρε ο Περιφερειάρχης.

«Ποτέ δεν καθοδήγησε κανένας περιφερειακούς συμβούλους. Ρωτήστε τον κ. Καρρά. Ποτέ δεν έχω αναφερθεί με άσχημο τρόπο για κανέναν.

Για τη στήριξη στα δικαστήρια, εκτός από περιπτώσεις προσωπικής αντιπαράθεσης με κάποιο ΜΜΕ, ο συνάδελφος που έκανε ή κάνει το καθήκον του και ψηφίζει, θα μας έχει δίπλα του και τώρα και στο μέλλον.

Σήμερα, κλείνουμε τυπικά τη διαδικασία.

Την πρόταση για το άρθρο 1, η πρόταση είναι γραμμένη από νομικούς που υπηρετούν την περιφέρεια, το άρθρο 1 συνδέεται για να αποκλειστεί το ενδεχόμενο της οποιασδήποτε προσφυγής. Ζητήσαμε από τους νομικούς, εισηγούμεθα την ανάκληση της με αριθμό 146 απόφαση του περιφερειακού συμβουλίου που ακυρώθηκε από την Επιτροπή του άρθρου 18., ώστε να κλείσει αυτό ως ζήτημα.»

«Δεν είναι μόνο η ανάκληση της απόφασης του περιφερειακού συμβουλίου. Υπάρχει κι ένα ΦΕΚ για τις απαλλοτριώσεις και πρέπει να δούμε αν πρέπει να γίνει μετεγγραφή στο Υποθηκοφυλακείο. Πρέπει να δούμε όλα τα θέματα για να μην δημιουργηθούν προβλήματα» είπε η Ντίνα Νικολάκου.

Την αναβολή του θέματος για μία εβδομάδα πρότεινε εκ νέου ο Πέτρος Τατούλης. Υπέρ ψήφισαν μόνοι οι περιφερειακοί σύμβουλοι της παράταξης Τατούλη και απορρίφθηκε.

ΠΟΙΟΙ ΨΗΦΙΣΑΝ ΥΠΕΡ ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΚΑΤΑ

Μαλτέζος Ιωάννης ΝΑΙ

Σχοινοχωρίτης Δημήτριος ΝΑΙ

Μαντζούνης Ιωάννης ΝΑΙ

Λαμπρόπουλος Χρήστος ΝΑΙ

Σκαντζός Εμμανουήλ ΝΑΙ

Βερούτης Θεόδωρος ΝΑΙ

Σπυριδάκου Μαργαρίτα ΝΑΙ

Τζινιέρης Νίκων ΝΑΙ

Γκιολής Αναστάσιος ΝΑΙ

Βυτινιώτης Χαρίλαος ΝΑΙ

Κόρκα – Κώνστα Αθηνά ΝΑΙ

Χρονάς Άγγελος ΝΑΙ

Σαρδέλης Αναστάσιος ΝΑΙ

Καπέλιος Βασίλειος ΝΑΙ

Τσουκαλάς Ανδρέας ΝΑΙ

Αναστασόπουλος Ευστάθιος ΝΑΙ

Καλογεροπούλου –Κανελλοπούλου Άννα ΝΑΙ

Σιδέρης Βασίλειος ΟΧΙ

Λυμπέρης Αντώνιος ΟΧΙ

Γανώσης Αναστάσιος ΟΧΙ

Τατούλης Πέτρος ΟΧΙ

Γιαννακούρας Ευάγγελος ΟΧΙ

Ρουμελιώτης Γεώργιος ΟΧΙ

Παπαντωνίου – Κορώνη Κλημεντίνη

Τζανετέα Αδαμαντία ΟΧΙ

Κανελλάκης Ηλίας

Σταματάκος Μιχαήλ ΟΧΙ

Σκούρος Χαράλαμπος ΟΧΙ

Πισιμίσης Αθανάσιος ΟΧΙ

Οικονόμου Γεώργιος ΟΧΙ

Πετρίτσης Γεώργιος

Νικολάκου Κωνσταντίνα ΟΧΙ

Μπούζα –Κωνσταντέλου Αντωνία ΟΧΙ

Γκούνης Απόστολος ΟΧΙ

Καρούζος Χρήστος ΛΕΥΚΟ

Δημητρακοπούλου Ευγενία ΛΕΥΚΟ

Πουλοκέφαλος Γεώργιος ΟΧΙ

Δέδες Γεώργιος ΛΕΥΚΟ

Μποζίκης Αναστάσιος ΛΕΥΚΟ

Καρσιώτης Χρήστος ΛΕΥΚΟ

Ράλλης Γεώργιος ΛΕΥΚΟ

Βεργινάδη Μαρία ΛΕΥΚΟ

Μπουντρούκας Ιωάννης ΛΕΥΚΟ

Γκιλίτσης Νικόλαος – Κωνσταντίνος

Κελλάρης Ιωάννης ΟΧΙ

Γόντικας Νικόλαος ΟΧΙ

Δρούγκας Δημοσθένης ΟΧΙ

Πετράκος Αθανάσιος ΟΧΙ

Τζεμπετζής Δημήτριος ΟΧΙ

Λυμπεροπούλου Δήμητρα ΟΧΙ

Κάτσαρης Παναγιώτης ΟΧΙ

ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑΣ

Τα δύο θέματα απορρίφθηκαν. Μόνο 17 ψήφισαν ΝΑΙ, 23 ψήφισαν ΟΧΙ και 8 ΛΕΥΚΟ.

Πηγή: kalimera-arkadia.gr
ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ
ΝΕΥΡΟΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ
ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
Κέντρο Βιολογικής Γεωργίας
ΧΡΩΜΑΤΑ ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑ