ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ
ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2019

Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στο Ναύπλιο για τον Άγιο Διονύσιο τον Αρεοπαγίτη

Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στο Ναύπλιο για τον Άγιο Διονύσιο τον Αρεοπαγίτη
Ο Δικηγορικός Σύλλογος Ναυπλίου εόρτασε τον προστάτη του Άγιο Διονύσιο τον Αρεοπαγίτη με αρχιερατική θεία λειτουργία που πραγματοποιήθηκε στον ενοριακό ναό Αγίας Τριάδος στην Πρόνοια Ναυπλίου, την Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2019.

Την θεία Λειτουργία τέλεσε ο Μητροπολίτης Αργολίδας Νεκτάριος ,ο οποίος κήρυξε και τον θείο λόγο.
Προς προσκύνηση τέθηκε η εικόνα του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτη που φτιάχτηκε με την συνδρομή των Δικαστικών – Εισαγγελέων, Δικαστικών Υπαλλήλων και Δικηγόρων Ναυπλίου. Την εικόνα αγιογράφηση ο αγιογράφος Δημήτρης Αργυρόπουλος.
Στον εορτασμό του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτη παρευρέθηκαν Δικαστικοί Λειτουργοί, υπάλληλοι του Δικαστικού Σώματος , Δικηγόροι μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου από το Ναύπλιο και το Άργος, συνταξιούχοι Δικαστικοί και υπάλληλοι κα.
Άγιος Διονύσιος ο Αρεοπαγίτης 

Διακεκριμένος Αθηναίος, μέλος του Αρείου Πάγου, που ασπάστηκε τον χριστιανισμό μετά τη δημηγορία του Αποστόλου Παύλου στην Πνύκα (Πραξ. 17, 34). Υπήρξε ο πρώτος επίσκοπος Αθηνών. Είναι πολιούχος Άγιος της Αθήνας και προστάτης των Ελλήνων δικαστικών. Την ημέρα της εορτής του, 3 Οκτωβρίου, αργούν τα σχολεία του Δήμου Αθηναίων και οι δικαστικές υπηρεσίες της χώρας.
Για τον βίο του διαμορφώθηκαν διάφορες συναξαριστικές παραδόσεις, όπως λ.χ. ότι κατά την ημέρα τής σταύρωσης τού Χριστού βρισκόταν στην Ηλιούπολη της Αιγύπτου με τον φιλόσοφο Απολλοφάνη και μετά το σκοτείνιασμα του ηλίου αναφώνησε ότι «η φύσις αλλοιούται ή θεός πάσχει» ή ότι μετά τον αποκεφαλισμό του ο ίδιος παρέδωσε την αποκοπείσα κεφαλή του στην ευσεβή γυναίκα Κατούλα. Σύμφωνα με μεταγενέστερες παραδόσεις, που δεν είναι ευρύτερα αποδεκτές, ο Διονύσιος υπήρξε ο ιδρυτής τής Εκκλησίας των Παρισίων.
Στον Διονύσιο τον Αρεοπαγίτη αποδόθηκαν διάφορα μεταγενέστερα ψευδεπίγραφα έργα, τα οποία η σύγχρονη έρευνα δεν θεωρεί γνήσια. Πρόκειται για τα έργα «Περί της ουρανίου ιεραρχίας», «Περί της εκκλησιαστικής ιεραρχίας», «Περί των θείων ονομάτων», «Περί μυστικής θεολογίας» και «10 επιστολές», γνωστά και ως «Ψευδο-διονύσια», που επηρέασαν βαθύτατα την πορεία της θεολογίας των μέσων χρόνων, τόσο στην Ανατολή, όσο και στη Δύση.
Ο Άγιος Διονύσιος ο Αρεοπαγίτης μαρτύρησε για την πίστη του επί του ρωμαίου αυτοκράτορα Δομιτιανού, αλλά σύμφωνα με άλλες πηγές το μαρτύριό του τελέστηκε επί Τραϊανού ή και επί Αδριανού. Στην Αθήνα υπάρχουν δύο ναοί αφιερωμένοι στη μνήμη του: των Καθολικών στην οδό Πανεπιστημίου και των Ορθοδόξων στην οδό Σκουφά.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ