ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ
ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2019

Η συνταγή της ημέρας: Λαχανοντολμάδες παραδοσιακοί της γιαγιάς

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:23:00 μ.μ. |
Η συνταγή της ημέρας: Λαχανοντολμάδες παραδοσιακοί της γιαγιάς
Ένα απλό παραδοσιακά φτιαγμένο φαγητό Δοκιμάστε τούς λαχανοντολμάδες έτσι όπως τούς εκαναν οι γιαγιάδες μας με απλό παραδοσιακό τρόπο.

Υλικά
1 λάχανο μέτριο
500 γρ. κιμά
2 φλιτζανάκια ρύζι καρολίνα
2 κρεμυδάκια φρέσκα
1 κρεμύδι ξερό
μαϊντανό
άνηθο
λάδι
αλάτι
πιπέρι
2 αυγά φρέσκα
1 λεμόνι
1 κουταλιά κόρν φλάουρ (προαιρετικά)

Εκτέλεση
58 Minutes

Βάζουμε το λάχανο σε κατσαρόλα με νερό και το αφήνουμε να βράσει μέχρι να ανοίξουν και να μαλακώσουν λίγο τα φύλλα.

Σε μιά λεκάνη ανακατεύουμε τον κιμά, τα κρεμμύδια, το ρύζι, τον μαϊντανό, τον άνηθο, λίγο λάδι, αλάτι και πιπέρι.

Γεμίζουμε ένα ένα τα φύλλα του λάχανου με λίγο κιμά και τυλίγουμε σε ρολάκια.

Στρώνουμε ένα φύλλο λάχανου πάντα κάτω στον πάτο της κατσαρόλας και μετά βάζουμε τους ντολμάδες στην κατσαρόλα ομοιόμορφα, τούς ρίχνουμε νεράκι, λάδι, αλάτι, πιπέρι και αν τούς βράσετε σε κατσαρόλα απλή τούς βάζετε ένα πιατάκι από επάνω για να μη χαλάσουν το σχήμα τους, αν τους κάνετε σε χύτρα δε χρειάζεται πιάτο.

Μόλις ειναι έτοιμα βρασμένα ετοιμάζουμε το αυγολέμονο χτυπώντας τα αυγά με το λεμόνι και αν θέλουμε για πιο πηχτό ζουμάκι βάζουμε το κόρν φλάουρ.

Ρίχνουμε σιγά σιγά λίγες κουταλιές από το ζουμί χτυπώντας το αυγολέμονο και το ρίχνουμε στο φαγητό μας κουνώντας συνεχώς την κατσαρόλα.

Καλή όρεξη

Πηγή: cookpad.com
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ