V.STAMATIS
ΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ
ΕΙΔΗ ΣΠΙΤΙΟΥ

Σελίδες

Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2019

Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Καλαμάτα συμμετέχουν συνταξιούχοι από Άργος και Ναύπλιο

Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Καλαμάτα συμμετέχουν συνταξιούχοι από Άργος και Ναύπλιο
 Κατάργηση του Νόμου Κατρούγκαλου, διατήρηση του αφορολόγητου, αυξήσεις, δώρα και όχι στα επιδόματα είναι μερικά από τα αιτήματα των συνταξιούχων όλης της χώρας που πραγματοποιούν δεκαήμερο πανελλαδικών συσκέψεων σε πόλεις όλης της χώρας.

Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας των Συνταξιούχων, που έχει καθιερωθεί κάθε χρόνο την 1η Οκτώβρη, η Ομοσπονδία Συνταξιούχων καλεί τους συνταξιούχους σε κοινό αγώνα. Στην Καλαμάτα αύριο, 3 Οκτωβρίου η Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Καλαμάτας πραγματοποιεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας, στις 10:30 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο της πόλης.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν χθες το πρωί ο πρόεδρος Συνταξιούχων ΙΚΑ Καλαμάτας, Παναγιώτης Θεοδώρου και ο αντιπρόεδρος του Σωματείου ΟΑΕΕ Μεσσηνίας, Αθανάσιος Γεωργαντάς, κάλεσαν όλους τους συνταξιούχους σε μαζική συμμετοχή στην αυριανή συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην οποία θα συμμετέχουν Σωματεία όχι μόνο της Καλαμάτας, αλλά και της Σπάρτης, της Τρίπολης, του Άργους, του Γυθείου, της Μεγαλόπολης και του Ναυπλίου.

«Ο συνταξιούχος είναι ο άνθρωπος που στη ζωή του, ως εργαζόμενος αγωνίστηκε για την ανάπτυξη της πατρίδας και συνεχίζει να αγωνίζεται για κοινωνική δικαιοσύνη!» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Παναγιώτης Θεοδώρου για να επισημάνει ότι «απαιτούμε από την Κυβέρνηση να σεβαστεί τα δίκαια αιτήματα των συνταξιούχων και να δώσει άμεσα λύση τώρα».

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο αντιπρόεδρος του Σωματείου ΟΑΕΕ Μεσσηνίας, Αθανάσιος Γεωργαντάς ο οποίος αναφέρθηκε στην αυριανή συγκέντρωση διαμαρτυρίας παραθέτοντας επιπλέον τα εξής «Από την Ελληνική γλώσσα έχει αφαιρεθεί η λέξη αύξηση! Πότε θα δοθεί στους συνταξιούχους 13 ετών αύξηση στην σύνταξη τους την ώρα που όλα ακριβαίνουν;» Παράλληλα ζητά από την Κυβέρνηση της Ν.Δ. να ξαναδώσει το ΕΚΑΣ, που ήταν ένα βοήθημα που, όπως είπε, τους το «έκοψε» η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ενώ καταλήγοντας τόνισε πως «πρέπει να καταργηθεί άμεσα ο ληστρικός νόμος Κατρούγκαλου!».

ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ

-Να σεβαστεί τις δικαστικές αποφάσεις των Δικαστηρίων της χώρας και να δώσει όλα τα παρανόμως παρακρατηθέντα χωρίς αιτήσεις και Δικαστήρια, που παρακρατήθηκαν σε κύριες και επικουρικές συντάξεις.
-Να δοθούν άμεσα αυξήσεις σε όλες τις συντάξεις και να οριστεί ως κατώτερη σύνταξη τα 600 ευρώ.
-Κατάργηση του Νόμου Κατρούγκαλου
-«Όχι» στην μείωση του αφορολόγητου
-Άμεση απόδοση των πληρωμένων δώρων τους και όχι στα επιδόματα.
-Ζητούν επίσης άμεση κατάργηση της Ειδικής Εισφοράς Αλληλεγγύης.
-Δημόσια και δωρεάν υγεία για όλους.

Πηγή:foninews.gr
ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ
ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΠΑΡ΄ΑΡΕΙΩ ΠΑΓΩ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
Κέντρο Βιολογικής Γεωργίας
ΧΡΩΜΑΤΑ ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑ