V.STAMATIS
ΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ
ΕΙΔΗ ΣΠΙΤΙΟΥ
ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ
ΑΝΑΠΤΥΞΙΚΑΗ ΔΥΝΑΜΗ

Σελίδες

Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2019

Ελλείψεις και παραλείψεις καταγγέλλει ο Σύλλογος Φίλων Πορτοχελίου για το έργο της μαρίνας

Ελλείψεις και παραλείψεις καταγγέλλει ο Σύλλογος Φίλων Πορτοχελίου για το έργο της μαρίνας
 Ο Σύλλογος Φίλων Πορτοχελίου (ΣΦΙΠ) παρενέβη με σχετικό έγγραφό του προς τις αρμόδιες αρχές και τον ανάδοχο του έργου της Μαρίνας Πορτοχελίου, καταγγέλοντας σημαντικές ελλείψεις και παραλείψεις.


Όπως επισημαίνεται στην σχετική επιστολή του ο ΣΦΙΠ:

«Προς: 
-Δήμο Ερμιονίδας 
-Κοιν. Κοινότητα Πόρτο Χελίου
-Λιμενικό Τμήμα Πόρτο Χελίου 
-Λιμενικό Ταμείο Ερμιονίδας

Θέμα: Διευθέτηση πεζοδρόμησης και περίφραξης τουριστικού καταφυγίου σκαφών (μαρίνας) Πόρτο Χελίου.

Κύριοι,
Λαμβάνοντας υπόψη:
α) την κάτοψη διαμόρφωσης των χερσαίων χώρων της μαρίνας, που λάβαμε πρόσφατα από την Ερμιονίδα Α.Ε που επισυνάπτεται,

β) τις διαπιστώσεις μας μετά την επί τόπου προ μηνός άτυπη κοινή επιθεώρηση του χώρου, θα θέλαμε να επισημάνουμε μερικά σημεία που χρήζουν άμεσα προσεκτικής μελέτης και διαμόρφωσης.
Η κατασκευή της μαρίνας είναι ένα έργο αναγκαίο και αναμενόμενο για πολλά χρόνια, ίσως το μεγαλύτερο πρόσφατο έργο ανάπτυξης της περιοχής του Πόρτο Χελίου, το οποίο και θα αποτελέσει τον πυρήνα γύρω από τον οποίο μελλοντικά θα πραγματοποιηθούν πολλές παρεμβάσεις αναβάθμισης της περιοχής και σαν τέτοιο έργο πρέπει να αντιμετωπισθεί με την δέουσα σοβαρότητα.
Ο αρχικός σχεδιασμός του χερσαίου χώρου του έργου αλλά και όπως αυτός αποτυπώνεται στην εις χείρας μας πρόσφατη κάτοψη, είναι προφανές ότι έγινε χωρίς την δέουσα εμπλοκή ή επιμέλεια της τότε δημοτικής αρχής όπως όφειλε και το σημαντικότερο όλων, δεν διασφαλίζει την ασφαλή διέλευση των πεζών καθ’ όλο το μήκος της παρακείμενης παραλιακής οδού.
Όπως διαπιστώσαμε και εκφράσαμε κατά την επιθεώρηση του χώρου η υφιστάμενη πρόβλεψη στενού πεζοδρόμου (70 – 80 ΕΚ.) είναι ακατάλληλη και χωρίς καμία προδιαγραφή ασφαλείας, για την οποία ένα τέτοιο νέο σχεδιαζόμενο έργο έπρεπε να έχει πρωτίστως μεριμνήσει.

Επομένως το πρώτο και βασικότερο θέμα αλλά και προϋπόθεση ομαλής έναρξης λειτουργίας της μαρίνας είναι άμεσα να δοθεί λύση στην δημιουργία ενός πεζόδρομου σωστών προδιαγραφών σε όλο το μήκος της.
Λαμβάνοντας υπόψη και την γενική απαίτηση των δημοτών να έχουν ελεύθερη πρόσβαση στον χώρο της μαρίνας, προτείνουμε σαν απλή και εφαρμόσιμη λύση χωρίς μεγάλες αλλαγές και καθυστερήσεις την χρήση του ήδη υπάρχοντος παραλιακού πεζοδρόμου μέσα στον χερσαίο χώρο της μαρίνας, ο οποίος μπορεί εύκολα να ενοποιηθεί με τον ήδη υπάρχοντα πεζόδρομο του λιμανιού, ώστε να καταστεί ενιαίος.
Η ασφάλεια των σκαφών μπορεί εύκολα να διασφαλισθεί με θύρες εισόδου στα δυο γεφυράκια σύνδεσης προς τις πλωτές εξέδρες ελλιμενισμού τους.
Ένα δεύτερο θέμα το οποίο ναι μεν είναι αισθητικό αλλά έχει προκαλέσει πολλά αρνητικά σχόλια των δημοτών μας, είναι η περίφραξη του χώρου της μαρίνας.
Το κιγκλίδωμα που έχει τοποθετηθεί είναι υψηλό και όχι σπουδαίας αισθητικής, θυμίζει περισσότερο μία περίφραξη ασφαλείας βιομηχανικής εγκατάστασης παρά μια περίφραξη χώρου αναψυχής και χαλαρότητας.
Πιστεύουμε ότι μια παρέμβαση στο υφιστάμενο κιγκλίδωμα με μείωση του ύψους και τομές αισθητικής βελτίωσης, θα μπορούσε να δώσει μία άλλη εικόνα στην περίφραξη και επομένως στο χώρο.

Τις προτάσεις μας αυτές τις έχουμε συζητήσει και υποβάλλει και γραπτώς στην διεύθυνση της μαρίνας η οποία αντιλαμβάνεται το πρόβλημα και αναμένει τις ενέργειες των τοπικών αρχών για να δρομολογηθεί μία κοινά αποδεκτή τεχνική λύση. Παρακαλούμε για τις ενέργειές σας το ταχύτερο δυνατόν, όσο το έργο είναι ακόμα σε εξέλιξη και πριν δοθεί σε λειτουργία.
Ο Σύλλογός μας θα παρακολουθήσει το θέμα από κοντά και θα επιδιώξει με κάθε νόμιμο μέσο να γίνουν οι κατάλληλες ενέργειες ώστε να αποδοθεί στους πολίτες ένας ασφαλής και λειτουργικός πεζόδρομος, όπως άλλωστε είναι καθολικό αίτημα των δημοτών.
Μετά τιμής
Ο Πρόεδρος του ΣΦΙΠ
Τζώρτζης Παπαναστασίου
Ο Γενικός Γραμματέας
θωμάς Τσουρινάκης»

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ
ΝΕΥΡΟΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ
ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
Κέντρο Βιολογικής Γεωργίας
ΧΡΩΜΑΤΑ ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑ