ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ
ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Σάββατο 14 Μαρτίου 2020

Γιάννης Ηλίας: "Μένουμε σπίτι - Μαγειρεύουμε και τρώμε στο σπίτι"

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:09:00 μ.μ. | | |
Γιάννης Ηλίας:  "Μένουμε σπίτι - Μαγειρεύουμε και τρώμε στο σπίτι"
Ο γνωστός στην Αργολίδα, Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος Γιάννης Ηλίας, μας δίνει τις συμβουλές του για την διατροφή μας τώρα που πλέον "μένουμε σπίτι, μαγειρεύουμε και τρώμε στο σπίτι". 


ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ – ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΡΩΜΕ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ


· Προγραμματίζουμε τα γεύματα της εβδομάδας.

· Αγοράζουμε από το supermarket τα υλικά που θα χρειαστούμε για την εβδομαδιαία παρασκευή των γευμάτων.

· Δεν προβαίνουμε σε υπερβολικές αγορές τροφίμων.

· Προμηθευόμαστε πόσιμο νερό, αν το νερό της βρύσης είναι ακατάλληλο για πόση.

· Αγοράζουμε φρούτα και λαχανικά χωρίς υπερβολές, καθώς είναι τρόφιμα με μικρή διάρκεια διατήρησης.

· Προτιμούμε την αγορά γάλακτος μακράς διαρκείας, για να μην αναγκαστούμε να πάμε επιπλέον φορές στο supermarket.

· Αγοράζουμε επιπλέον ποσότητα ψωμιού και το τοποθετούμε στην κατάψυξη, καθώς παραμένει φρέσκο κάθε μέρα που θα το αποψύξουμε για κατανάλωση.

· Προμηθευόμαστε κρέας, ψάρι και πουλερικά στις ποσότητες που θα καταναλώσουμε μέσα στην εβδομάδα.

· Προτιμούμε τη συχνή κατανάλωση οσπρίων και λαδερών.

· Αν περισσέψει φαγητό το βάζουμε στο ψυγείο ή στην κατάψυξη και το τρώμε τις επόμενες ημέρες.

· Προμηθευόμαστε υλικά για τοστ ή σάντουιτς, που αποτελούν γρήγορα ενδιάμεσα γεύματα.

· Αγοράζουμε κράκερς, κριτσίνια, φρυγανιές και μπάρες δημητριακών, που αποτελούν ιδανικές επιλογές για σνακ.

· Πίνουμε συχνά φυσικούς χυμούς για να ενισχύσουμε την άμυνα του οργανισμού μας.

· Καταναλώνουμε τουλάχιστον 2 lt νερό την ημέρα.

· Φτιάχνουμε πίτες (σπανακόπιτα, τυρόπιτα κτλ.) και τις βάζουμε στην κατάψυξη για χρήση τους όποτε δεν μπορέσουμε να μαγειρέψουμε.

· Η παραμονή μας στο σπίτι δεν θα πρέπει να συνδυάζεται με υπερκατανάλωση φαγητού ή αλκοόλ. Βρίσκουμε δημιουργικούς τρόπους να περνάμε το χρόνο μας, χωρίς τσιμπολογήματα.

· Πλένουμε πολύ καλά τα χέρια μας πριν την παρασκευή των γευμάτων, απολυμαίνουμε τους πάγκους της κουζίνας μας, καθώς και τα σκεύη μαγειρικής - μαχαιροπίρουνα.

Γιάννης Ηλίας
Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος 

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ