Οι καθημερινές συνήθειες και η όχι-πάντα-προσεγμένη διατροφή μπορεί να επηρεάσουν αρνητικά το ανοσοποιητικό μας, να σχετίζονται με έντονη κούραση ή ακόμη και με αλλεργίες. Η συνταγή για αυτή την παντώς καιρού σούπα λαχανικών είναι από το βιβλίο The Allergy Solution των Jonathan και Leo Galland, και θεωρείται πως εξισορροπεί και ενισχύει το ανοσοποιητικό.
Σούπα λαχανικών που εξισορροπεί το ανοσοποιητικό
Αυτή η σούπα λαχανικών μπορεί να είναι ένα πλήρες, ελαφρύ αλλά χορταστικό γεύμα για όλη την ημέρα.
Για 2 μερίδες θα χρειαστείς:
• 150 γρ. καρότα σε φέτες
• 3 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
• 25 γρ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
• 200 γρ. ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια, μόνο το πράσινο μέρος
• 350 γρ. μπρόκολο, κομμένο σε μπουκετάκια
• 100 γρ. baby kale, κομμένο
• 1 κ.γ. τριμμένο κουρκουμά
• 1/4 κ.γ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι (ή περισσότερο αν σου αρέσει: το μαύρο πιπέρι
ενισχύει την απορρόφηση των αντιφλεγμονωδών φλαβονοειδών που περιέχει ο κουρκουμάς)
• Αλάτι
• 1 κ.σ. τριμμένο λευκό ραπανάκι, που θα προσθέσεις αμέσως πριν σερβίρεις
• 2,8 λίτρα νερό
Εκτέλεση
Σόταρε τα καρότα στο ελαιόλαδο για 10 λεπτά και μετά πρόσθεσε τα άλλα λαχανικά και τα μπαχαρικά.
Άφησέ τα να πάρουν θερμοκρασία και ανακάτεψέ τα μερικές φορές για να μαραθούν και κατόπιν πρόσθεσε το νερό και άφησε τη σούπα να πάρει βράση, ανακατεύοντας πού και
πού.
Σκέπασε το σκεύος και σιγόβρασε τη σούπα σου για 20 λεπτά. Απόλαυσέ τη ζεστή, χλιαρή ή και κρύα!
Σούπα λαχανικών που εξισορροπεί το ανοσοποιητικό
Αυτή η σούπα λαχανικών μπορεί να είναι ένα πλήρες, ελαφρύ αλλά χορταστικό γεύμα για όλη την ημέρα.
Για 2 μερίδες θα χρειαστείς:
• 150 γρ. καρότα σε φέτες
• 3 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
• 25 γρ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
• 200 γρ. ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια, μόνο το πράσινο μέρος
• 350 γρ. μπρόκολο, κομμένο σε μπουκετάκια
• 100 γρ. baby kale, κομμένο
• 1 κ.γ. τριμμένο κουρκουμά
• 1/4 κ.γ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι (ή περισσότερο αν σου αρέσει: το μαύρο πιπέρι
ενισχύει την απορρόφηση των αντιφλεγμονωδών φλαβονοειδών που περιέχει ο κουρκουμάς)
• Αλάτι
• 1 κ.σ. τριμμένο λευκό ραπανάκι, που θα προσθέσεις αμέσως πριν σερβίρεις
• 2,8 λίτρα νερό
Εκτέλεση
Σόταρε τα καρότα στο ελαιόλαδο για 10 λεπτά και μετά πρόσθεσε τα άλλα λαχανικά και τα μπαχαρικά.
Άφησέ τα να πάρουν θερμοκρασία και ανακάτεψέ τα μερικές φορές για να μαραθούν και κατόπιν πρόσθεσε το νερό και άφησε τη σούπα να πάρει βράση, ανακατεύοντας πού και
πού.
Σκέπασε το σκεύος και σιγόβρασε τη σούπα σου για 20 λεπτά. Απόλαυσέ τη ζεστή, χλιαρή ή και κρύα!
Πηγή: shape.gr