ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ

Ευχές Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς

ΕΥΧΕΣ

Πέμπτη 23 Απριλίου 2020

Τάσος Τόκας: Πέντε ημέρες δεν έλεγξαν τους εργαζόμενους (ηχητικό)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:13:00 μ.μ. | | |
Τάσος Τόκας: Πέντε ημέρες δεν έλεγξαν τους εργαζόμενους (ηχητικό)
"Δεν ξέρω πώς το εξηγούν οι αρμόδιοι στην Πολιτική Προστασία και στα υπουργεία, είχαμε εδώ κρούσμα γύρω στις 15 Απριλίου και άργησαν πέντε ημέρες να έρθουν, θεώρησαν ότι είχε φύγει από το ξενοδοχείο επειδή δεν εργαζόταν πλέον εκεί" τόνισε ο Δημοτικός Σύμβουλος Τάσος Τόκας.


Πολιτική Προστασία και αρμόδιοι πρώτα κώφευαν, μετά ολιγώρησαν και τελικά πέντε ημέρες από το πρώτο κρούσμα έκαναν τεστ, αλλά όχι στους εργαζόμενους σε σούπερ μάρκετ, φαρμακεία, αρτοποιεία, που εξυπηρετούσαν και κατοίκους της δομής, τώρα η ανησυχία τροφοδοτεί τον κοινωνικό αυτοματισμό κατά των προσφύγων και των μεταναστών, είπε ο δημοτικός σύμβουλος Ερμιονίδας Τάσος Τόκας Στο Κόκκινο και τον Γιώργο Τραπεζιώτη.

Δεν υπήρξε η κατάλληλη μέριμνα από την κυβέρνηση όσον αφορά πρόσφυγες και μετανάστες που παραμένουν σε δομές όπως του «Γαλαξία» (το ξενοδοχείο στο Πόρτο Χέρι) και τα αποτελέσματα σε σχέση με την πανδημία του κορωνοϊού.

Είχαν εκφραστεί από το δημοτικό συμβούλιο και την τοπική κοινωνία οι επιφυλάξεις και είχαν μεταφερθεί στους αρμόδιους εγγράφως, αλλά αυτοί κώφευαν. Δεν υπήρξε ο κατάλληλος επιχειρησιακός σχεδιασμός για δομές αυτού του τύπου, είπε ο κ. Τόκας.

Στα μέσα Μαρτίου έγιναν παρεμβάσεις για τις μετακινήσεις και τα ΚΥΤ, αλλά εδώ δεν έγινε τίποτα, δομές τύπου «Γαλαξία» αφέθηκαν έρμαιες, να ζουν μόνοι τους, χωρίς μέτρα προστασίας τόσο για τους ίδιους όσο και την τοπική κοινωνία. Και τώρα ο «κοινωνικός αυτοματισμός» έχει ξεφύγει και κάποιοι τα βάζουν με τους μετανάστες.

Υπογράμμισε ότι δεν υπάρχουν οι κατάλληλες συνθήκες για την λειτουργία της δομής, στο Κρανίδι το Κέντρο Υγείας καλύπτει οκτώ χωριά με ελάχιστο προσωπικό, δεν καλύπτει ούτε τις ανάγκες των ντόπιων, πόσο μάλλον για μία δομή 500 ατόμων. Δεν επαρκεί επίσης το Α.Τ. για τους ελέγχους. Για νέες δομές, πρέπει να υπάρχουν οι προϋποθέσεις, αλλιώς υπάρχουν αυτά τα προβλήματα, όπως υπογράμμισε.

Σημείωσε επίσης ότι η κατάσταση επιδεινώθηκε από τα πρωτόκολλα και την εφαρμογή τους, δεν ξέρω πώς το εξηγούν οι αρμόδιοι στην Πολιτική Προστασία και στα υπουργεία, είχαμε εδώ κρούσμα γύρω στις 15 Απριλίου και άργησαν πέντε ημέρες να έρθουν, θεώρησαν ότι είχε φύγει από το ξενοδοχείο επειδή δεν εργαζόταν πλέον εκεί. Αλλά είχαμε σχεδόν 40% των διαμενόντων εκεί να είναι θετικοί και να κυκλοφορούν στα μαγαζιά που είναι ακόμη ανοιχτά, στο Κρανίδι, το Πόρτο Χέλι.

Στις μονάδες αυτές που συγχρωτίζονται πολλά άτομα δεν είναι εύκολο να εφαρμόζονται μέτρα προστασίας από την μετάδοση, το έδειξε και η τραγική κατάσταση χτες όταν διανεμήθηκαν τα τρόφιμα, συνέχισε ο ίδιος.

Η Πολιτική Προστασία από την Δευτέρα του Πάσχα έκανε προσπάθειες, έκανε ιχνηλατήσεις, αλλά δεν έχουν πάρει δείγματα από όσους θα έπρεπε, από τις ανοιχτές επιχειρήσεις, τα σούπερ μάρκετ, τα αρτοποιεία, τα φαρμακεία, κτλ.

Έπρεπε να ελεγχθούν όλοι. Το θέμα όμως είναι ότι ξέφυγε, γιατί δεν υπήρχε σχεδιασμός. Πρέπει σε τέτοιες περιπτώσεις να υπάρχει σχέδιο. Κάποιοι έχουν ευθύνη, υπήρξε ολιγωρία.

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ