ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 2 Απριλίου 2020

"Κράσαρε" η αγορά από την τεράστια ζήτηση σε υπολογιστές, κάμερες και μικρόφωνα

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 1:54:00 μ.μ. | |
"Κράσαρε" η αγορά από την τεράστια ζήτηση σε Υπολογιστές, κάμερες και μικρόφωνα
Οι επιχειρήσεις λειτουργούν δια του διαδικτύου, οι εργαζόμενοι εξαντλούν τα οκτάωρά τους επάνω σε πληκτρολόγια, οι δάσκαλοι απευθύνονται σε μαθητές, στημένους μπροστά στις κάμερες των υπολογιστών τους, οι παππούδες χαϊδεύουν τα εγγόνια τους στις... οθόνες των υπολογιστών, οι ασθενείς αναζητούν τα πρόσωπα των οικείων τους μέσα από βιντεοκλήσεις...

Μία χώρα, μία Ευρώπη, ένας πλανήτης στο έλεος της τεχνολογίας. Ουδείς φανταζόταν πως το άλλοτε ανατριχιαστικό χάος του κυβερνοχώρου, θα γινόταν τόσο αναγκαίο, τόσο απαραίτητο στη ζωή, ακόμη και εκείνων του οποίου την ύπαρξη έως πρότινος αγνοούσαν. Στην εποχή του κορονοϊού, εκατομμύρια άνθρωποι ανά τον πλανήτη συνωστίζονται στην εικονική πραγματικότητα του υπολογιστή για να διατηρήσουν την επαφή τους με τον έξω κόσμο.

Υπολογιστές, κάμερες, μικρόφωνα μπήκαν ραγδαία στη ζωή μας και, ως ήταν αναμενόμενο, το σύστημα «κράσαρε» και γι’ αυτά τα είδη, που είναι πλέον σε ανεπάρκεια στην αγορά. Οι προνοητικοί και ίσως σχετικότεροι με τις πολύτιμες υπηρεσίες της τεχνολογίας, αναζήτησαν εγκαίρως τις λύσεις και τις βρήκαν. Οι καθυστερημένοι τρέχουν ακόμη. Στην ελληνική αγορά, κάμερα υπολογιστή δεν υπάρχει ούτε για δείγμα. Οι παραγγελίες του τελευταίου μήνα, στον βασικό προμηθευτή, την Κίνα, πολλαπλασιάστηκαν, αλλά τι να σου κάνουν και οι Κινέζοι; Ακόμη πολεμούν τον ιό. 

«Από τις επαφές μου με τους πελάτες μου, υπολογίζω ότι αυτή τη στιγμή στην ελληνική αγορά η ζήτηση ξεπερνάει τις 300.000 κάμερες. Τα μεγάλα καταστήματα έχουν στερέψει και οι τεχνικοί προσπαθούμε να εξυπηρετήσουμε τους πελάτες μας με υλικό που παραγγέλνουμε από το εξωτερικό. Αλλά, όπως βλέπετε, η κάμερα υπολογιστή είναι πλέον εξάρτημα ζωής σχεδόν για όλο τον πλανήτη. Αντίστοιχη με τη δική μας έλλειψη παρατηρείται και στις χώρες - προμηθευτές, όπου επίσης εξελίσσονται μάχες με τον ιό» εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο προγραμματιστής, τεχνικός ηλεκτρονικών υπολογιστών, Κώστας Πουλτουρτζίδης.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ