ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 28 Μαΐου 2020

Το Αγγελοπούλειο ίδρυμα άργησε, αλλά επέστρεψε - Πεπραγμένα, συμπέρασμα, πρόταση

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:17:00 μ.μ. |
Το Αγγελοπούλειο ίδρυμα άργησε, αλλά επέστρεψε - Πεπραγμένα, συμπέρασμα, πρόταση
Η ενεργοποίηση του Αγγελοπούλειου ιδρύματος, είναι ένα χαρμόσυνο μαντάτο κυρίως για τη παιδεία, είναι όμως και για το Ανυφί ως γενέτειρα πατρίδα του ενός εκ των 2 ιδρυτών, όσο και για τη ΤΚ Ανυφίου η οποία έφερε στο προσκήνιο την ύπαρξη του, κυρίως κατά τη περίοδο 2011-14, αλλά και έπειτα-ενδιαφέρον όμως έχει, να σταθούμε σε αυτά τα οποία ειπώθηκαν στη κοινή συνέντευξη τύπου, εκ μέρους του ιδρύματος από την οποία κρατώ τα εξής σημαντικά:

1. Ο πρόεδρος μας είπε, ότι, η ίδρυση του Αγγελοπούλειου ιδρύματος έγινε με το πδ 481/1976 κατόπιν της εκτέλεσης, της κοινής διαθήκης των ιδρυτών. Μας είπε επίσης, ότι, ως ίδρυμα είναι ανενεργό από το 2009 έως τον Νοέμβριο του 2019. Τέλος, ανέφερε τα μέλη του ιδρύματος και από που αυτά προκύπτουν.

2.Μετά, πήρε το λόγο ο γγ του ιδρύματος, κ. Σίδερης, ο οποίος μεταξύ άλλων, είπε: 1. ότι η ενεργοποίηση του ιδρύματος και η παρουσίαση του υπό άλλες συνθήκες, θα ήτο πιο πανηγυρικές, 2. πως το Αγγελοπούλειο ίδρυμα, διέπεται στο κοινωφελών περιουσιών & ιδρυμάτων του ν. 4123. 3. Πως οι υποτροφίες είναι: 5 προπτυχιακές των 2000 ευρώ, 1 μεταπτυχιακή των 5000 ευρώ & 1 διδακτόρων των 5000 ευρώ. Τέλος αναφέρθηκε στον εκσυγχρονισμό του οργανισμού, ο οποίος επέφερε τη κατάργηση της υποχρέωσης του ιδρύματος στη κατασκευή σχολείων πράγμα που όμως παραμένει τιμητικά στις υποχρεώσεις και ως αιτιολογία ανέφερε ότι τα χρήματα τα οποία έρχονται στο ίδρυμα από την Αμερική κυμαίνονται μεταξύ των 12000-20000 ευρώ ετησίως.

Επίσης, καταργήθηκε η υποχρέωση των υποτροφιών σε μαθητές-ως αιτιολογία αναφέρθηκε, η υποχρεωτική εκπαίδευση και η δωρεάν μεταφορά των μαθητών από τη πολιτεία.

΄΄Απέναντι΄΄ σε όλα αυτά, δεν μπορώ να μη τοποθετηθώ, βάζοντας ως ορόσημο ένα νέο τίτλο στη μέση του κειμένου:

Το Αγγελοπούλειο ίδρυμα, έχασε το ραντεβού με την ιστορία.

Στα μελανά σημεία του ιδρύματος, είναι η ουσιαστική απουσία του στα δύσκολα χρόνια των μνημονίων. Από τα 44 χρόνια παρουσίας του ιδρύματος, τα 11 τελευταία απουσίαζε, ενώ τα 10 εξ αυτών ήταν φαινομενικά τα πιο δύσκολα από τη μέρα ίδρυσης του-κοινωνικά & οικονομικά δύσκολα, ενώ το 1ο Αγγελοπούλειο δημοτικό σχολείο Ανυφίου αυτή τη κρίσιμη 10ετια κινδύνεψε ακόμα και να κλείσει ή και να περιοριστεί σε ωφέλιμους χώρους-επί τη ευκαιρία αξίζει να σημειωθεί, ότι το ίδρυμα δεν ήταν ανενεργό με την έννοια της αδράνειας. Το ίδρυμα ήταν ανενεργό (αδρανές) από το 2009 έως το 2011 και από το 2011 έως τον Νοέμβριο του 2019 το ίδρυμα ήταν ανενεργό λόγω παραίτησης των μελών του.

Απολογισμός 9ετιας.

Τα έτη 2011-14 διατέλεσα πρόεδρος της Τ.Κ Ανυφίου-μεταξύ των θεμάτων τα οποία αντιμετώπισα ήτο η προστασία του πολύτιμου ζωτικού χώρου στο 1ο Αγγελοπούλειο δημοτικό σχολείο Ανυφίου, του προαύλιου-πιο συγκεκριμένα, υπήρχε προηγούμενη Απόφαση η οποία είχε την ονομασία <<διαμόρφωση εισόδου Ανυφίου>>, η οποία προέβλεπε να αφαιρέσει 800 περίπου τετραγωνικά από το δημοτικό σχολείο για την κατασκευή δημόσιου έργου το οποίο περιλάμβανε: πέργκολες, παγκάκια κλπ.

Στο άκουσμα αυτό, δεν μπορούσα να μείνω αμέτοχος-κόντρα στις προβλέψεις και σε διάφορες άναρχες αλλά στοχευμένες ιαχές, γέμισα τη φαρέτρα με ότι διαθέσιμο εργαλείο υπήρχε, μεταξύ αυτών και τη φήμη του Αγγελοπούλειου (όχι με τη φήμη του εξαιρετικού αλλά με την έννοια ότι κάτι είχαμε ακούσει για κάποιο ίδρυμα, χωρίς να έχουμε γνώση ποίος το λειτουργεί, αν λειτουργεί κλπ) ακολουθώντας εμβόλιμα τη νόμιμη οδό για την προστασία του χώρου.

Ακολούθησε ένας Γολγοθάς-από τη μια να πλανάται ότι το σχολείο θα κλείσει (ήδη είχαν αρχίσει να αποχωρούν αυτοβούλως δάσκαλοι-οι οποίοι κάποιοι από αυτούς επέστρεψαν εκ νέου στο σχολείο, με τα νέα δεδομένα και την πλέον σιγουριά λειτουργίας) και από την άλλη όσοι επισκέφτηκα να δηλώνουν ότι δεν μπορώ να κάνω κάτι-όλοι: η εισαγγελία, η πρωτοβάθμια εκπαίδευση, οι ΤΥ του Δήμου Ναυπλιέων, η αστυνομία κ.α. όλα έδειχναν ότι ο χώρος θα παρθεί και το σχολείο οδηγούταν σε κλείσιμο. Μια τελευταία ενέργεια αφού κανείς δεν ήξερε περί Αγγελοπούλειου, ήταν να ψάξω στο Google, βρήκα ένα τηλέφωνο το οποίο αφού κάλεσα χτύπησε στη διεύθυνση πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Αργολίδος-ο απέναντι συνομιλητής δεν είχε ιδέα για ποίο λόγο κάλεσα σε αυτό το νούμερο και άγνοια περί Αγγελοπούλειου-με σύνδεσε όμως με τον τότε διευθυντή κ. Γ. ο οποίος δεν είχε απόλυτη γνώση του θέματος και με παρέπεμψε στη κ. Γ. (μικρό όνομα) η οποία μου υπέδειξε τη τότε πρόεδρο που εργαζόταν στο ΝΣΚ τη κ. Μ. Ο. την οποία επισκέφθηκα και την ενημέρωσα τα σχετικά χωρίς όμως να έχει διάθεση λόγω δικαιοδοσίας στην όποια παρέμβαση, κατόπιν με ενημέρωσε ποίος ήτο ο ταμίας-τον οποίο και αυτόν επισκέφθηκα στον χώρο εργασίας του, αλλά δήλωσε επίσης αναρμόδιος-σε όλα αυτά ο δήμος ήταν απέναντι μου.- Μάλιστα, μέσω του τότε αντιδημάρχου παιδείας, και σήμερα δήμαρχο του δημου Ναυπλιέων ενημερώθηκα ξαφνικά και τηλεφωνικά ότι την επόμενη μέρα (από το τηλεφώνημα) κατά τις πρωινές ώρες ο εργολάβος θα ξεκινήσει να κατασκευάζει το έργο για να απαντήσω ότι εσείς τη δουλειά σας και εγώ τη δικιά μου για να την αναλύσω στο ερώτημα του ότι εγώ θα πάρω τα ξυριστικά μου, θα σταθώ απέναντι στα μηχανήματα, θα με συλλάβουν και η κοινωνία ας αναλάβει τις ευθύνες της-αφού έκλεισε η συνομιλία μας, επέστρεψε το τηλεφώνημα μέσα στα επόμενα ΄΄5΄΄ λεπτά για να ενημερωθώ ότι την επόμενη μέρα θα έρθει στο σχολείο κλιμάκιο το οποίο τελικά ήταν ο αντιδήμαρχος παιδείας, ο αντιδήμαρχος ενότητας Μιδέας, η ΤΥ, ο εργολάβος κλπ εγώ μίλησα με τον τότε δικηγόρο μου κ. Δ. Χ. ο οποίος μου είπε να αιτηθώ ενώπιων όλων, μια παράταση 10 ημερών προκειμένου να επιληφθεί του θέματος ο εισαγγελέας.

Οι επισκέπτες ήρθαν στο χώρο, απαίτησαν ένα μονόλογο, έριξαν την επιστήμη τους στο τραπέζι, ο εργολάβος ενημέρωσε ότι όποιος σταθεί εμπόδιο θα αντιμετωπίσει τις ρήτρες κλπ

Κατόπιν των παραπάνω, πήρα με το έτσι θέλω τελικά το λόγο και είπα τη πρόταση του δικηγόρου-στο άκουσμα αυτής, έκλεισαν τα βιβλία, πήραν τις μελέτες και η διευθύντρια της ΤΥ τόνισε ότι δεν έχουμε τίποτα άλλο να πούμε. Από εκείνη τη μέρα και μετά, επειδή είχαν καλέσει και κόσμο εν αγνοία μου στην αναφερόμενη συνάντηση, ως μάρτυρες πλέον της κατάστασης που επικρατούσε και που όδευε το πράγμα, άρχισε η κοινωνία να στέκεται στο πλευρό μου και από μοναχικός οδοιπόρος, απέκτησα παρέα.

Κατόπιν εκτέλεσα γενική συνέλευση στο σχολείο, προκειμένου ο κόσμος να ενημερωθεί τι πάει να χαθεί και όλοι μαζί να αποφασίσουμε σχετικά. Μετά την ενημέρωση και την αυτοψία του χώρου, προέκυψε η απαίτηση για συλλογή υπογραφών, διαδικασία την οποία ανέλαβαν οι γυναίκες του χωριού, μια διαδικασία στην οποία ζήτησα να μη συμμετέχω για να μην υπάρχει έστω υπόνοια για πολιτικό χρώμα σε όλο αυτό, αλλά και για επιπλέον νομικούς λόγους-έπρεπε να παρακάμψω ακόμα και τον ίδιο μου τον εαυτό. Μαζεύτηκαν άμεσα 350 περίπου υπογραφές, οι οποίες άμεσα κατατέθηκαν στον δήμο Ναυπλιέων, στην εισαγγελία, και τιμητικά σε ένα δικηγόρο ο οποίος παρέστη στη συνέλευση.

Ο Δήμος Ναυπλιέων έφερε το θέμα σε συμβούλιο, το έργο εκτελέστηκε χωρίς να αγγίξει το σχολείο-οι κάτοικοι και εγώ, δεν ήμασταν απέναντι σε κανένα έργο! απλά προστατέψαμε το σχολείο.-

Οι εξελίξεις έκτοτε, υπέρ του σχολείου, ήτο ραγδαίες-από την πλήρη εγκατάλειψη, ο τότε δήμαρχος Αναγνωσταράς σε μεταξύ μας συνεργασία με ενδιάμεσο κρίκο τη ΤΥ, μερίμνησε να βαφτεί το σχολείο, να φτιαχτεί η μάντρα, να τοποθετηθούν προβλεπόμενα κάγκελα, και επί τη ευκαιρία του έργου-το σχολείο να τροφοδοτηθεί με πόσιμο νερό με νερό Μιδέας το οποίο έργο, μεταξύ άλλων…, πέρασε στα απρόβλεπτα του έργου.

Σχετικά με το Αγγελοπούλειο.

Αφού η διάσωση του σχολείου τελεσφόρησε θετικά, έπρεπε πλέον να δούμε το σχολείο του μέλλοντος.

Επισκέφθηκα εκ νέου τη πρόεδρο και ακολούθησαν κάποιες συζητήσεις προκειμένου να δούμε αν μπορούν να κατασκευαστούν αίθουσες-η πρόταση της προέδρου ήταν να κατασκευαστούν οι αίθουσες από το κράτος και το Αγγελοπούλειο να αναλάβει άλλες εργασίες, πράγμα το οποίο με βρήκε σύμφωνο. Πρότεινα επίσης μέσω ερώτησης αν μπορούμε να τοποθετήσουμε φωτοβολταϊκά στη σκεπή, προκειμένου το σχολείο να έχει έσοδα και να γίνει κατά κάποιο τρόπο αυτοσυντήρητο κλπ η πρόεδρος βρήκε όλα αυτά λογικά και θα βοηθούσε όπου μπορούσε μετά από επίσημες προτάσεις.

Η στάση του δημου Ναυπλιέων στα του ιδρύματος και ως προς το σχολείο.

Για το ίδρυμα: Μόλις ο δήμος Ναυπλιέων πληροφορήθηκε την ύπαρξη του ιδρύματος και ότι αυτό έχει χρήματα-με τη πρώτη ευκαιρία, όταν έφτασε σε συζήτηση στο ΔΣ η κατασκευή αιθουσών από το Αγγελοπούλειο ίδρυμα, αφού είχα λάβει γνώση τόσο για το χρήμα που διέθετε όσο και τις απόψεις του ιδρύματος-είπα σε πραγματικό χρόνο όχι στη χρήση αυτών των χρημάτων για αίθουσες-ο δήμος Ναυπλιέων τότε βρήκε την ευκαιρία να με στοχοποιήσει μέσω της σελίδας ​www.nafplio.gr​ με τίτλο (<<όχι στη κατασκευή αιθουσών από τα χρήματα του Αγγελοπούλειου λέει ο πρόεδρος Ανυφίου>> link https://nafplio.gr/neamenu/dimotikaneamenu/651-oxistinkataskeviai8ousonapotaxrimatatouagelopouleioleeioproedrosanifiou.html ) φροντίζοντας ταυτόχρονα να διαρρεύσουν τον τίτλο-δημιουργώντας πολλά και πιεστικά ερωτήματα, στη και από τη τοπική κοινωνία. Απάντησα εγγράφως σε όλα τα παραπάνω.

Στο Δήμο Ναυπλιέων της ανυπαρξίας, τα 150000 περίπου ευρώ ήταν ευκαιρία για έργο, για εμένα ήταν ένα απλό λάθος.

Στο Ανυφί τελικά ήρθαν 2200000 ευρώ.
Για το σχολείο: εκτός του μένους στο να αφαιρεθεί ζωτικός χώρος από το δημοτικό σχολείο υπερασπίζοντας τη διαμόρφωση εισόδου-πήγε ένα ακόμα βήμα παραπέρα, συγκάλεσε συνάντηση στο παλιό δημαρχείο Μιδέας με καλεσμένους τους: αντιπεριφεριάρχη κ. Τάσο Χειβιδόπουλο, τον κ. Πουλά, τη διευθύντρια των ΤΥ της ΠΕΑ κ. Καχριμάνη και τους προέδρους της ΔΕ Μιδέας (και 2 πολίτες Ανυφίου προκειμένου ίσως; να καταγράψουν τι θα πω..)-η συζήτηση καλύφθηκε κατά το μεγαλύτερο μέρος για τα σχολεία και στη κατασκευή 12θεσιου. Το ερωτηματολόγιο του τότε αντιδήμαρχου και σήμερα δημάρχου προς τον αντιπεριφεριάρχη στόχευε στο να καλύψει το γεγονός ότι δεν μπορούσε να γίνει μερεμέτι, αγορά οικοπέδου μέσω ΕΣΠΑ και άλλες εργασίες-είπε επίσης ότι αν γίνει κάποιο έργο αυτό θα πρέπει να γίνει σε νέο οικόπεδο και όχι δίπλα σε σχολείο του 1950 (ανέφερε το σχολείο της Αγίας τριάδας) το οποίο δεν θα έχει προφανώς ούτε οικοδομικές άδειες-το σχολείο είπε χαρακτηριστικά, και περίπου αυτολεξεί το διατυπώνω (το γράφω έτσι ώστε να κάνει ρίμα), θα πρέπει να είναι με σχεδιασμό του 2070, ειπώθηκαν κ.α...

Στάση του Ανυφίου στο Αγγελοπούλειο ίδρυμα και στο σχολείο της περιοχής.

Με το επιχειρησιακό πρόγραμμα 2011-14 (μπορείτε να το δείτε στο link www.anufi.gr.gg στην ενότητα σχεδιασμοί και σκέψεις) αλλά και πρότερα αυτού, για το σχολείο έλαβε προτεραιότητα, η κατασκευή αιθουσών. Ωστόσο, συμπεριέλαβα μέσα όλα όσα είχαμε συζητήσει με τη τότε πρόεδρο, η οποία όπως προείπα ήθελε επίσημες προτάσεις, οι οποίες ως τότε ποτέ δεν είχαν γίνει από το Ανυφί…, μερικά από αυτά, φωτοβολταϊκά στη σκεπή, μνημόσυνο στους ευεργέτες, προτζέκτορα στο αμφιθέατρο, κατασκευή γηπέδων τένις-μπάσκετ-βόλεϊ, βιβλιοθήκη, αγορά οικοπέδου κλπ

Στρατηγικά: Η ΤΚ Ανυφίου, θέλησε να φέρει σε πρώτη θέση τόσο το σχολείο όσο και το ίδρυμα και όλα αυτά να είναι αναπόσπαστο μέρος της περιοχής.

Ως πρόεδρος είχα προτείνει και πράγματα εκτός επιχειρησιακού με σχετικές αποφάσεις λχ την επίσημη σχολική αργία προς τιμήν των ευεργετών ενώ είχα στείλει έγγραφο προς τα μέλη του ιδρύματος προκειμένου να ενεργοποιηθεί-και αυτό; κυρίως λόγω της δυσκολίας που αντιμετώπιζαν διάφοροι μαθητές μετά από έμπιστες πληροφορίες-το μέλος του Συμβουλίου κ. Καχριμάνη, με ενημέρωσε άμεσα και τηλεφωνικά, ότι, το ίδρυμα είναι σε διαδικασία ενεργοποίησης.

Από τη θέση του μέλους του ΤΣ Ανυφίου είχα προτείνει δέσμη μέτρων υπέρ του σχολείου για συζήτηση, χωρίς όμως να υπάρχει ανταπόκριση, οι αποφάσεις παρόλα αυτά πάρθηκαν σύμφωνα με το πρωτόκολλο των διαδικασιών ν3463/2006 άρθρο 92 παρ.2 κλπ και υπέρ του ιδρύματος λχ να γίνουν τα μέλη του ιδρύματος επίτιμα μέλη της Τ.Κ Ανυφίου-αξίζει να σημειωθεί ότι όσο καιρό ήμουν μέλος του συμβουλίου, ούτε ένα θέμα σχετικό με το σχολείο δεν ήρθε σε συζήτηση.- 

Όταν τελείωσε η θητεία μου ως πρόεδρος, και έχοντας γνώση για το ήθος αυτών με τους οποίους είχα να κάνω-ως πρόεδρος έφτιαξα για πρώτη φορά στα χρονικά της ΤΚ Ανυφίου πρωτόκολλο παράδοσης και παραλαβής μέσα από το οποίο μεταξύ άλλων, κατέθεσα και τα σχέδια –μελέτη του σχολείου από το 2013.

Συμπερασματικά.

Η πολιτεία βάζει παντού το χέρι της, ακόμα και στις επιθυμίες των ευεργετών-για να διαπιστώσει κάποιος αυτό που λέω, αρκεί να δει τα αρχικά μέλη του Αγγελοπούλειου, τις διαδικασίες τις οποίες προκύπτει το προεδρείο με το 481 πδ, και αυτά τα οποία μας είπαν ότι ισχύει σήμερα. Μπορεί επίσης να δει κάποιος τις επιθυμίες των ευεργετών και με θλίψη μπορεί κάποιος να διαπιστώσει την αφαίρεση των πολύτιμων υποτροφιών από τους μαθητές-ειδικά σήμερα που υπάρχουν πολλά παραδείγματα υποσιτισμού μαθητών, ανά την ελληνική επικράτεια ως απόρροια των μνημονίων. Από την άλλη ακούσαμε, για την ενεργοποίηση του ιδρύματος, να υπάρχει επιθυμία πανηγυρικών εκδηλώσεων λες και έγινε ίδρυση για πράγματα δηλαδή που ούτε ο ιδρυτής δεν έπραξε.

Η απουσία του ιδρύματος ήτο τρομερή, μπορούσε να φέρει τη καταστροφή, ευτυχώς! οι κάτοικοι κάλυψαν τα τεράστια κενά του-η παρουσία του, θα μπορούσε ακόμα και το σχολείο ΕΣΠΑ να βελτιώσει περισσότερο, με κάτι απλό, την αγορά οικοπέδου-πράξη που θα παρείχε μεγαλύτερο προαύλιο στο σχολειό κλπ τα οποία δεν αναφέρω.

Το δημοτικό σχολείο στο Ανυφί, επιτέλους, σήμερα μετά κόπων και βασάνων, κατασκευάζεται μέσω ΕΣΠΑ με κόστος 2200000 ευρώ.

Το σχολείο στο Ανυφί από τη 10ετια του 70 ήταν πρότυπο σε εγκαταστάσεις σχολείο, για τα ελληνικά δεδομένα-αυτή τη στιγμή, αυτό που θα έχουμε θα είναι ένα ακόμα κοινότυπο σχολείο ΕΣΠΑ. Το Αγγελοπούλειο ίδρυμα μπορεί να παρέμβει πάνω σε αυτό, και να παρέχει καινοτόμες προτάσεις σε υποδομές, ώστε να παρέχει στη σχολική κοινότητα όλα αυτά τα εφόδια τα οποία μπορούν να φέρουν από έσοδα σε πραγματικό χρόνο(φωτοβολταϊκά), έως υποδομές στις μαθητικές εγκαταστάσεις (διαδραστικούς πίνακες, ψηφιακό σχολείο, ένα σχολείο ανοιχτό στη κοινωνία).

Πρόταση

Το Αγγελοπούλειο ίδρυμα πρέπει να προστατευτεί και αυτή η προστασία δεν μπορεί να επιτευχτεί ούτε με τη δημοσιότητα, ούτε με τη διαφάνεια, πράγματα δηλαδή τα οποία παρακάμπτονται και αποσκοπούν στο θεαθήναι-η ορθή λειτουργία του ιδρύματος είναι τοπική υπόθεση και χρειάζεται απλά να τηρηθεί η επιθυμία του ευεργέτη, κατά γράμμα, πράγμα το οποίο δεν συμβαίνει.

Ακρογωνιαίος λίθος της ορθής λειτουργίας του ιδρύματος είναι το 7ο μέλος του συμβουλίου, το όποιο είναι ο πρόεδρος της σχολικής εφορείας του δημοτικού σχολείου Ανυφίου-για την ιστορία, οι σχολικές εφορείες καταργήθηκαν με το άρθρο 40 του ν.1566/1985 και τη θέση τους πήραν οι σχολικές επιτροπές. Ερμηνευτικά τώρα, στα του 7ου μέλους, προφανώς ο ευεργέτης εννοούσε και προφανώς ίσχυε, ότι, το σχολειό είχε και θα έπρεπε να ακόμα να έχει δικιά του αυτόνομη σχολική εφορεία-σχολική επιτροπή με προφανή ίσως σκοπό, να διαφυλάξει τη σωστή λειτουργία του ιδρύματος. Δεν θα ήτο σωστότερο; να ιδρυθεί σχολική επιτροπή για το δημοτικό σχολειό Ανυφίου; Από τη κοινότητα Ανυφίου; και μέλη να μπουν οι πρόεδροι; ή οι σύμβουλοι των κοινοτήτων ή πολίτες από τα 3 συνενωμένα σχολεία; Κάθε σχολείο μπορεί να έχει σχολική επιτροπή αν συντρέχουν ειδικοί λόγοι, και εδώ συντρέχουν.

Εύχομαι καλή επιτυχία στο συμβούλιο του Αγγελοπούλειου ιδρύματος! Εύχομαι επίσης να μη μετανιώσω για δεύτερη φορά για σύλλογο ο οποίος λειτουργεί μετά από ενέργειες ή πρόταση μου.

Σημείωση: θα πρέπει να βρεθεί η φόρμα αυτή, ώστε να λειτουργούν και οι 3 παλιές Αγγελοπούλειες αίθουσες-προκειμένου έτσι να διασφαλιστεί ότι το ίδρυμα θα απευθύνεται τον τόπο της Μιδέας και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να παραχωρηθούν ή να δοθούν κάπου.., το σχολείο έχει πλέον τις υποδομές για 9θεσιο…

Τα έργα σαφώς δεν έχουν ονοματεπώνυμο-ειδικά αυτό, είναι κοινωνικό επίτευγμα.-

Τέως Πρόεδρος της ΤΚ Ανυφίου μέλος ΝΠΔΔ του δήμου Ναυπλιέων-ΔΟΚΟΙΠΑΝ

ΚΩΝ/ΝΟΣ Π. ΚΑΡΑΜΠΗΣ
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ