ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ

Ευχές Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς

ΕΥΧΕΣ

Πέμπτη 25 Ιουνίου 2020

Το πανέμορφο εκκλησάκι της Αγίας Μαρίνας στο Ναύπλιο

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:07:00 π.μ. | |
Το πανέμορφο εκκλησάκι της Αγίας Μαρίνας στο Ναύπλιο
Πρόκειται για ένα μικρό μονόκλιτο καμαροσκέπαστο ναό με τετραγωνισμένους πωρόλιθους, παρεκκλήσιο της Αγίας Μονής στο Ναύπλιο. 
Στο εσωτερικό του ναού θα αντικρίσει κανείς το απλό ξύλινο εικονοστάσι με λίγες εικόνες, ανάμεσα τους και η εικόνα της Αγίας Μαρίνας. 
Η εκκλησία γιορτάζει στις 17 Ιουλίου, ημέρα κατά την οποία συγκεντρώνεται πάρα πολύς κόσμος στο προαύλιο της εκκλησίας. Όμορφο παρεκκλήσι βγαλμένο θαρρείς από μοναστήρι του Αγίου Όρους. 
Οι ιερές εικόνες, τα κανδήλια, το μανουάλι, το θυμίαμα όλα σε απόλυτη αρμονία. Ένα στολίδι αφιερωμένο στην Αγία Μαρίνα, έτσι όπως οραματίστηκε ο κτήτορας του ναού. Η αυλή με το πλακόστρωτο και τις πεζούλες για τους πιστούς φτιαγμένα με μεράκι ,δίνουν τη δυνατότητα στους πιστούς να θαυμάσουν το μαγευτικό τοπίο της φύσης υμνώντας τον Κύριο για την τόση ωραιότητα στη θέα των ματιών τους. 
Πρόσφατα ο περιβάλλοντας χώρος γύρω από το Μοναστήρι καθώς και τα σκαλοπάτια που οδηγούν σε αυτό καθαρίστηκαν και ευπρεπίστηκαν με την εντολή της ηγουμένης της Μονής, μοναχής Χαραλαμπίας . Καθαρίστηκε και αρκετός χώρος ώστε να μπορούν οι επισκέπτες να προσεγγίσουν το εκκλησάκι και με το αμάξι τους. 

Η Αγία Mονή βρίσκεται κοντά στο προάστιο της Άριας, 3 χιλιόμετρα βορειοανατολικά του Ναυπλίου. Το καθολικό της μονής χρονολογείται περί τα μέσα του 12ου αιώνα και από το 1875 είναι αφιερωμένο στη Zωοδόχο Πηγή. 

Αποτελεί έναν από τους πλέον σημαντικούς ναούς της μεσοβυζαντινής περιόδου και διατηρείται σε άριστη κατάσταση. 
Σύμφωνα με την κτητορική του επιγραφή, που είναι εντοιχισμένη εξωτερικά, στα δεξιά της κεντρικής εισόδου, ο ναός αποτελεί χορηγία του επισκόπου Άργους και Nαυπλίου Λέοντα, ο οποίος τον ανήγειρε το έτος 1149. 
H εκκλησία παρουσιάζει αρχιτεκτονικό κυρίως ενδιαφέρον, καθώς ο αρχικός ζωγραφικός της διάκοσμος δεν σώζεται.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ