V.STAMATIS
ΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ
ΕΙΔΗ ΣΠΙΤΙΟΥ
ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ
ΑΝΑΠΤΥΞΙΚΑΗ ΔΥΝΑΜΗ

Σελίδες

Πέμπτη 18 Ιουνίου 2020

Απίστευτο: Αγριογούρουνο εμφανίσθηκε στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου (βίντεο)

Απίστευτο: Αγριογούρουνο εμφανίσθηκε στο χώρο του Θεάτρου της Επιδαύρου (βίντεο)
Αντιμέτωποι  με ένα μεγάλο αγριογούρουνο, ήρθαν το βράδυ της Τετάρτης 17 Ιουνίου 2020 δυο φίλοι στο πάρκινγκ του Αρχαίου Θεάτρου Επιδαύρου στην Αργολίδα.


Παρά την αρχική τους έκπληξη, οι δυο φίλοι μέσα από το αυτοκινητο τους και με το κινητό τους κατέγραψαν μια μικρή σκηνή από τον πραγματικά ανέλπιστο επισκέπτη, ενώ σύμφωνα με τους ίδιους θα πρέπει να υπάρχουν και άλλα στην περιοχή καθώς ζουν σε αγέλες. 

Τέτοιες εικόνες είναι αποτέλεσμα του υπερπληθυσμού των άγριων αυτών ζώων, ενώ σημαντικό ρόλο έπαιξε σίγουρα και η αποχή των ανθρωπίνων δραστηριοτήτων κατά τη διάρκεια της καραντίνας, που επέτρεψε στα αγριογούρουνα να κατεβούν σε χαμηλότερο υψόμετρο για να βρουν την τροφή τους.

Ο αγριόχοιρος σε πλήρη ανάπτυξη φτάνει τα 110-180 εκ. σε μήκος και τα 170-200 κιλά σε βάρος. Πολλές φορές όμως ξεπερνά τα 250 κιλά. Έχει πολύ ανεπτυγμένη όσφρηση και ακοή ενώ η όρασή του είναι περιορισμένη, αντιλαμβάνεται κυρίως την κίνηση και όπως τα περισσότερα θηλαστικά δεν βλέπει τα χρώματα.

Οι 4 κυνόδοντες εμφανίζονται αμέσως μετά την γέννησή του. Οι κυνόδοντες της πάνω σιαγόνας είναι μεγαλύτεροι και ισχυρότεροι απ’ αυτούς της κάτω και όλοι έχουν διεύθυνση προς τα πάνω. Τα αρσενικά έχουν μεγαλύτερους κυνόδοντες από τα θηλυκά. 

Οι αγριόχοιροι (Sus scrofa) είναι ευφυή θηλαστικά με πολύπλοκη κοινωνική οργάνωση που ζουν σε μια μεγάλη ποικιλία βιοτόπων από ορεινές περιοχές έως καλλιεργούμενες εκτάσεις όπου τρέφονται εποχιακά. Σε μεγάλες πυκνότητες και σε συγκεκριμένες περιοχές μπορεί να προκαλέσουν ζημιές στην αγροτική παραγωγή. 

Το τρίχωμα του αποτελείται από δύο ειδών τρίχες, το κυρίως τρίχωμα είναι τρίχες μακριές, σκληρές και αραιές ενώ το πυκνό υπόστρωμα είναι τρίχες μαλακές και κοντές για να το προφυλάσσουν από τις χαμηλές θερμοκρασίες. 

Το τρίχωμα αλλάζει δυο φορές το χρόνο, τον Οκτώβριο και τον Μάιο. Ο χρωματισμός του ποικίλλει ανάλογα τις εποχές, τις τοπικές γενιές και τον τόπο διατροφής του, από καφεκόκκινος, γκρι έως μαύρος. Είναι πολύ δυνατό ζώο και όταν τρέχει μπορεί να αναπτύξει ταχύτητα έως 40 km/h παρασύροντας τα πάντα στο πέρασμα του. 

Πρόκειται για πολύ έξυπνα ζώα, τα οποία σχηματίζουν ομάδες 25-30 θηλαστικών που κάνουν εποχιακές μετακινήσεις για εξεύρεση τροφής. Στην Ευρώπη δεν είναι ένα καινούργιο φαινόμενο. Η διαφορά εστιάζεται στο οργανωμένο σύστημα απώθησης και δράσης με σκοπό την αποφυγή ατυχημάτων. Όπως ακριβώς συμβαίνει και με τις αρκούδες. 
ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ
ΝΕΥΡΟΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ
ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
Κέντρο Βιολογικής Γεωργίας
ΧΡΩΜΑΤΑ ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑ