V.STAMATIS
ΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ
ΕΙΔΗ ΣΠΙΤΙΟΥ
ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ
ΑΝΑΠΤΥΞΙΚΑΗ ΔΥΝΑΜΗ

Σελίδες

Τρίτη 7 Ιουλίου 2020

Λαϊκή Συσπείρωση Επιδαύρου: Κριτήριο των έργων δεν είναι η κάλυψη των λαϊκών αναγκών αλλά οι ανάγκες των επιχειρηματικών ομίλων

Λαϊκή Συσπείρωση Επιδαύρου: Κριτήριο των έργων δεν είναι η κάλυψη των λαϊκών αναγκών αλλά οι ανάγκες των επιχειρηματικών
Στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο στις 30/06/2020 μετά από ερώτηση μας προς το Δήμαρχο μας πληροφόρησε πως εκτός από τα έργα που έχουν ανακοινωθεί ότι θα μεταφερθούν από το “Φιλόδημος” στο “Αντώνης Τρίτσης” κανένα άλλο έργο δεν είναι σίγουρο ότι θα προχωρήσει, καθώς η κυβέρνηση έχει άλλους σχεδιασμούς.

Επιβεβαιώνεται για ακόμη μια φορά η θέση μας ότι κριτήριο των έργων δεν είναι η κάλυψη των λαϊκών αναγκών αλλά οι ανάγκες των επιχειρηματικών ομίλων και σε αυτές στοιχίζονται οι κυβερνήσεις. Ενημερωθήκαμε ακόμα για το ζήτημα της δακοκτονίας ότι δεν είναι σίγουρο εάν θα προχωρήσει. Πρέπει άμεσα υπουργείο – περιφέρεια – δήμος χωρίς δικαιολογίες να προχωρήσουν στους ψεκασμούς.

Δήμος - Επιχειρηματίας

Στα θέματα του συμβουλίου η 6η τροποποίηση του προϋπολογισμού για ακόμα μια φορά ήρθε στο Δ. Σ. χωρίς εισήγηση και στην ουσία ψηφίστηκε λίγες ώρες πριν το Δ.Σ. στην οικονομική επιτροπή. Το Ολοκληρωμένο Πλαίσιο Δράσης του Δήμου που γίνεται κατ επιταγή της ΕΕ και της κυβέρνησης και στοιχίζεται με αυτό που είπαν και στην παρουσίαση του νέου προγράμματος για την Τοπική Διοίκηση πρόσφατα δηλαδή τον δήμο επιχειρηματία. Η επιχειρηματική δραστηριότητα των Δήμων θα τους αναδείξει σε ένα διευρυμένο φορομπηχτικό μηχανισμό, που δρα μόνιμα και σε βάρος του λαϊκού εισοδήματος. Θα εμπορευματοποιήσει και θα συρρικνώσει κρίσιμες κοινωνικές υπηρεσίες και δομές, θα ανατρέψει εργασιακές σχέσεις και δικαιώματα εργαζομένων και φτωχών λαϊκών στρωμάτων. Επόμενος στόχος του είναι η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας να περάσει στην αρμοδιότητα της Τοπικής Διοίκησης. Όλα αυτά είναι μακριά και απέναντι από την κάλυψη των πραγματικών αναγκών του λαού και τα καταψηφίσαμε.

Επιστημονική αντιμετώπιση της πολιτικής προστασίας σημαίνει πρόληψη

Για το πρόγραμμα Ιόλαος σχετικά με την πολιτική προστασία στις ερωτήσεις μας ποιες είναι οι ενέργειες του δήμου για προσωπικό, χρηματοδότηση και σχεδιασμό της πρόληψης, για την θέση του Δήμου απέναντι στην άποψη της ΕΕ και της κυβέρνησης που κρίνει την πρόληψη με βάση την «οικονομική αποδοτικότητα» και το πόσες ασκήσεις έχουν γίνει με το προσωπικό του Δήμου και τους εμπλεκόμενους φορείς δεν πήραμε καμία απάντηση.

Τοποθετηθήκαμε αρνητικά στο σχέδιο καθώς συνεχίζει την πολιτική που διαχωρίζει την καταστολή από την πρόληψη, μεταφέρει αρμοδιότητες σε δήμους, Περιφέρειες, ιδιώτες, εθελοντικές οργανώσεις, ΜΚΟ, με στόχο την ακόμη μεγαλύτερη μείωση των κρατικών δαπανών και τη μεταφορά του κόστους για την πυροπροστασία και τη δασοπροστασία εκ νέου στις πλάτες του ελληνικού λαού μέσω της ανταποδοτικότητας. Η χρηματοδότηση των 326 ΟΤΑ μέσα στον Ιούνη με 18.400.000 ευρώ και η πρόβλεψη για χρηματοδότηση των αρμόδιων υπηρεσιών του υπουργείου Περιβάλλοντος με 4.454.105 ευρώ, λέγεται απλά εμπαιγμός αν ληφθεί υπόψη ότι συζητάμε για το 65% των εδαφών της χώρας που χρήζουν προληπτικών παρεμβάσεων. Υποτιμούν τον παράγοντα εμπρησμό. το 65% των πυρκαγιών είναι βεβαιωμένοι ή πιθανότατοι εμπρησμοί. Παρακάμπτουν το πρόβλημα των προβλημάτων που δεν άλλο από την εμπορευματοποίηση της γης.

Χαράτσια μέχρι το θάνατο και ακόμα παραπέρα 

Για το ζήτημα του κανονισμού των κοιμητηρίων παρατηρήσαμε πως δεν υπάρχει εικόνα για την κατάστασή τους. Δεν έχουμε εικόνα για το πόσοι τάφοι υπάρχουν, πόσος ελεύθερος χώρος υπάρχει στα κοιμητήρια και σε πόσους τάφους θα μπορούσε να γίνει σε εκταφή. Ούτε λύνονται ζητήματα όπως η δημόσια υγιεινή από την λειτουργία των κοιμητηρίων και η προστασία τους από τις φυσικές καταστροφές. Θεωρούμε πως στην πραγματικότητα αυτό που θέλει να κάνει η Δημοτική Αρχή είναι να οριστικοποιήσει μερικά ακόμη χαράτσια. Στη σημερινή συγκυρία, το 94% των φορολογικών εσόδων του κράτους προέρχονται από τους μισθωτούς, τους συνταξιούχους και τους αυτοαπασχολούμενους και επόμενα θεωρούμε βαριά την ευθύνη όποιου νομοθετεί και επιβάλλει βάρη όποιο χαρακτήρα και ονομασία και εάν έχουν. Προτείναμε να μην μπουν καθόλου τέλη και εάν είναι απαραίτητο τότε να φορολογήσουν κανένα άλλο (πχ τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας).

Μέτρα στήριξης των επαγγελματιών που επλήγησαν από την πανδημία

Στα μέτρα για την ενίσχυση των επαγγελματιών προτείναμε το Δημοτικό Συμβούλιο να εξαντλήσει κάθε περιθώριο που του δίνει ο νόμος και ακόμα περισσότερο να εκφράσει την βούληση του για επιπλέον ενίσχυση ομάδων του πληθυσμού που αντιμετωπίζουν προβλήματα (πχ ειδικό τιμολόγιο στα Δημοτικά Τέλη) οι ευπαθείς ομάδες δεν έχουν κάποια ελάφρυνση από το Δήμο αλλά και οι αγρότες που αποτελούν μεγάλο κομμάτι του Δήμου.

Ο Δημοτικός Σύμβουλος
Μπουρδάκος Ναπολεών
ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ
ΝΕΥΡΟΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ
ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
Κέντρο Βιολογικής Γεωργίας
ΧΡΩΜΑΤΑ ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑ