ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ
ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Τρίτη 4 Αυγούστου 2020

Αθερίνα: Το πεντανόστιμο ψαράκι του Ελληνικού καλοκαιριού

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:54:00 μ.μ. |
Αθερίνα: Το πεντανόστιμο ψαράκι του Ελληνικού καλοκαιριού
Μικρό πεντανόστιμο ψαράκι που το καλοκαίρι δεν θα πρέπει να λείπει από το ελληνικό τραπέζι. 

Η αθερίνα γίνεται εξαιρετική στο τηγάνι ελαφρώς αλευρωμένη, αλλά σε κάποια νησιά θα τη βρείτε και σε εκδοχή αθερινόπιτας, όπου μπαίνει στο τηγάνι μαζί με κρεμμύδια σχηματίζοντας μια τραγανή και στρογγυλή πίτα.

Η αθερίνα είναι από τα μικρότερα ψάρια μαζί με την μαρίδα που θα βρούμε στο ιχθυοπωλείο αλλά ας μην γελιόμαστε, ότι του λείπει σε μέγεθος το βρίσκει σε γεύση!

Για να τις τηγανίσουμε θα χρειαστούμε:

1 κιλό αθερίνα,
½ φλ. αλεύρι,
½ φλ. καλαμποκάλευρο (για πιο τραγανή κρούστα),
2 φλ. λάδι για το τηγάνισμα,
αλάτι,
1 λεμόνι.

Ενώ ζεσταίνουμε καλά το λάδι σε δυνατή φωτιά (με προσοχή όμως να μην κάψει) ανακατεύουμε σε ένα μεγάλο μπολ τα δύο αλεύρια και κατόπιν ρίχνουμε τις μισές αθερίνες να αλευρωθούν

Κατόπιν τις περνάμε από σήτα κρατώντας το αλεύρι που θα περάσει (για την δεύτερη δόση) και μόλις το λάδι έχει ζεσταθεί τις ρίχνουμε λίγες-λίγες μέσα ανακινώντας το τηγάνι για να απλωθούν.

Οι αθερίνες θέλουν περίπου 3-4’ τηγάνισμα μέχρι να γίνουν τραγανές. Τις αφαιρούμε τις τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί, τις αλατίζουμε (μόνο αφού τηγανιστούν) και στύβουμε λίγο λεμονάκι για έξτρα γεύση. Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία με τις υπόλοιπες.

Οι τηγανιτές αθερίνες είναι έτοιμες. Καλή μας όρεξη!

Πηγή: dailycious.gr

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ