V.STAMATIS
ΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ
ΕΙΔΗ ΣΠΙΤΙΟΥ

Σελίδες

Τρίτη 4 Αυγούστου 2020

Αθερίνα: Το πεντανόστιμο ψαράκι του Ελληνικού καλοκαιριού

Αθερίνα: Το πεντανόστιμο ψαράκι του Ελληνικού καλοκαιριού
Μικρό πεντανόστιμο ψαράκι που το καλοκαίρι δεν θα πρέπει να λείπει από το ελληνικό τραπέζι. 

Η αθερίνα γίνεται εξαιρετική στο τηγάνι ελαφρώς αλευρωμένη, αλλά σε κάποια νησιά θα τη βρείτε και σε εκδοχή αθερινόπιτας, όπου μπαίνει στο τηγάνι μαζί με κρεμμύδια σχηματίζοντας μια τραγανή και στρογγυλή πίτα.

Η αθερίνα είναι από τα μικρότερα ψάρια μαζί με την μαρίδα που θα βρούμε στο ιχθυοπωλείο αλλά ας μην γελιόμαστε, ότι του λείπει σε μέγεθος το βρίσκει σε γεύση!

Για να τις τηγανίσουμε θα χρειαστούμε:

1 κιλό αθερίνα,
½ φλ. αλεύρι,
½ φλ. καλαμποκάλευρο (για πιο τραγανή κρούστα),
2 φλ. λάδι για το τηγάνισμα,
αλάτι,
1 λεμόνι.

Ενώ ζεσταίνουμε καλά το λάδι σε δυνατή φωτιά (με προσοχή όμως να μην κάψει) ανακατεύουμε σε ένα μεγάλο μπολ τα δύο αλεύρια και κατόπιν ρίχνουμε τις μισές αθερίνες να αλευρωθούν

Κατόπιν τις περνάμε από σήτα κρατώντας το αλεύρι που θα περάσει (για την δεύτερη δόση) και μόλις το λάδι έχει ζεσταθεί τις ρίχνουμε λίγες-λίγες μέσα ανακινώντας το τηγάνι για να απλωθούν.

Οι αθερίνες θέλουν περίπου 3-4’ τηγάνισμα μέχρι να γίνουν τραγανές. Τις αφαιρούμε τις τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί, τις αλατίζουμε (μόνο αφού τηγανιστούν) και στύβουμε λίγο λεμονάκι για έξτρα γεύση. Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία με τις υπόλοιπες.

Οι τηγανιτές αθερίνες είναι έτοιμες. Καλή μας όρεξη!

Πηγή: dailycious.gr

ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
Κέντρο Βιολογικής Γεωργίας
ΧΡΩΜΑΤΑ ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑ