ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ
ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Παρασκευή 21 Αυγούστου 2020

Ξηροπήγαδο: Έργα για κλαρινέτο από καθηγητές του Δημοτικού Ωδείου Άργους στο Καλολίμανο

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:12:00 π.μ. | |
Ξηροπήγαδο: Έργα για κλαρινέτο από καθηγητές του Δημοτικού Ωδείου Άργους στο Καλολίμανο
Με έργα για κλαρινέτο και πιάνο θα εμφανισθούν την Κυριακή 23/08/2020 στο Καλολίμανο οι καθηγητές του Δημοτικού Ωδείου Άργους, Σπύρος Μαρίνης και Ανδρέας Χρηστάκης.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Πρελούδιο & Φούγκα σε Λα ελάσσονα BWV 543 (J. S. Bach)

Κονσέρτο για Κλαρινέτο σε Λα μείζονα K.622 (W. A. Mozart)
Allegro
Adagio
Rondo

----- ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ -----

Solo de Concours (H. Rabaud)

Hommage a Z. Kodaly (B. Kovacs)

Fantasiestücke Op. 73 (R. Schumann)
Zart und mit Ausdruck (Απαλά και με έκφραση
Lebhaft, leicht (Ζωντανά, Ελαφρά)
Rasch und mit Feuer (Γρήγορα και ‘με φωτιά’)

Ο διεθνούς φήμης κλαρινετίστας και ερευνητής – μουσικολόγος Σπύρος Μαρίνης (γ. 1982), είναι κάτοχος διδακτορικού διπλώματος στην ερμηνεία κλαρινέτου από το Πανεπιστήμιο του Σέφιλντ στη Βρετανία το 2008 με τίτλο Το Κλαρινέτο στην Ελλάδα: Ιστορική αναδρομή μέσα από κομμάτια Ελλήνων συνθετών. Νωρίτερα, τον Ιούνιο του 2004, του απονέμεται το πτυχίο μουσικολογίας με ειδίκευση στην ενορχήστρωση, αρμονία, αντίστιξη και ερμηνεία κλαρινέτου με βαθμό Άριστα από το Πανεπιστήμιο της Ουαλίας.

Το 2010, κερδίζει το Ειδικό Βραβείο στο Παγκόσμιο Συνέδριο Κλαρινέτου στο Τέξας των ΗΠΑ για την παρουσίαση του με θέμα Το Κλαρινέτο στην Ελλάδα: Κυριάκος Σφέτσας – Διπλοχρωμία.
Έχει παρακολουθήσει διεθνή σεμινάρια σε Ελλάδα και εξωτερικό (Ολλανδία με Charles Neidich και Βέλγιο με τους Robert Spring και Eddy Vanoosthuyse), καθώς και μαθήματα κλαρινέτου με τους Béla Kovács (Ακαδημία του Liszt, Βουδαπέστη), Nicholas Cox, Linda Merrick, Anthony Houghton, Peryn Clement Evans και Ασημίνα Τσάμου.

Έχει ηχογραφήσει έργα των Charles Camilleri και Adam Gorb και έχει δώσει συναυλίες σε Ελλάδα, Βρετανία, Αμερική, Ουγγαρία, Μάλτα, Ιταλία, Ολλανδία, Γαλλία, Πορτογαλία και Σουηδία. Άρθρα του έχουν επίσης δημοσιευτεί στο περιοδικό Πολύτονο καθώς και στο περιοδικό της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Κλαρινέτου.

Έχει εργασθεί ως ερευνητής στο Βασιλικό Κολέγιο Μουσικής στο Μάντσεστερ της Βρετανίας (RNCM), στο σχολείο για μουσικά ταλέντα Chethams School of Music και στα μουσικά Γυμνάσια Λύκεια Παλλήνης, Ιλίου και Πατρών.
Την τρέχουσα ακαδημαϊκή περίοδο εργάζεται ως καθηγητής κλαρινέτου στο Μουσικό Γυμνάσιο Λύκειο Αργολίδας, ενώ παράλληλα διατηρεί τη θέση του αρχιμουσικού της Φιλαρμονικής Δήμου Βόρειας Κυνουρίας και διδάσκει κλαρινέτο, σαξόφωνο και φλάουτο με ράμφος στο Δημοτικό Ωδείο Άργους καθώς και στο Αρκαδικό Ωδείο στο Άστρος Κυνουρίας.

Ο Σπύρος Μαρίνης από το 2018 είναι καλλιτέχνης κλαρινετίστας, μέλος της παγκοσμίου φήμης εταιρίας πνευστών D’Addario Woodwinds, επίτευγμα που αποτελεί επισφράγιση της πορείας και εμφανίσεων του στα παγκόσμια και ευρωπαϊκά συνέδρια κλαρινέτου από το 2009 μέχρι σήμερα.

Οι κριτικές τον έχουν αναφέρει ως «έναν από τους πιο προικισμένους της γενιάς του, με μουσικότητα, σίγουρη τεχνική, αμεσότητα, βαθιά συγκίνηση και καλό γούστο».

Ο Ανδρέας Χρηστάκης γεννήθηκε στο Άργος. Σε ηλικία οκτώ ετών ξεκίνησε μαθήματα πιάνου με την Καίτη Γρατσέα, στην τάξη της οποίας διακρίθηκε με έπαινο και βιολιού στα Δημοτικά Ωδεία Άργους και Ναυπλίου. Συνέχισε για δύο χρόνια τις σπουδές του με τη Ρωσίδα πιανίστα Μαριάννα Αϊβάζοβα, στο Ωδείο Athenaeum-Maria Callas, στην Αθήνα. Στη συνέχεια, για έξι μήνες, έλαβε μαθήματα στην Ακαδημία της Κρακοβίας από τον Πολωνό πιανίστα Adrej Pikul. Επιστρέφοντας στην Ελλάδα γράφτηκε στην τάξη της Νέλλης Σεμιτέκολο, απ’ όπου και αποφοίτησε λαβαίνοντας Δίπλωμα πιάνου με βαθμό Άριστα και Βραβείο. Στη συνέχεια έγινε δεκτός με την υποτροφία Patrick Conway στο Ithaca College της Ν. Υόρκης, όπου συνέχισε τις μουσικές του σπουδές στην τάξη του Charis Dimaras. Εκεί, μελέτησε επίσης τσέμπαλο, τραγουδιστική συνοδεία (ορθοφωνία, ρετσιτατίβο) και Μουσική Δωματίου με διάφορα σύνολα. Παράλληλα, δραστηριοποιήθηκε επαγγελματικά στον χώρο της τραγουδιστικής συνοδείας, κλασικής και σύγχρονης, παίζοντας για τάξεις πολλών καταξιωμένων μονωδών, καθώς και για χορωδίες. Έχει μελετήσει με εξαιρετικούς μουσικούς όπως οι Lilia Boyadjieva, Vadym Kholodenko, Sarah Davis Buechner, Δόμνα Ευνουχίδου, Αγάθη Λεϊμονή, Borislava Taneva, Rachelle Boldorini, Yuvan Admoni, Raphael Salinas, Chantal Stigliani, Πάνο Λουμάκη και Στέφανο Σιγάλα στα πλαίσια σεμιναρίων αλλά και ιδιαίτερων μαθημάτων. Έχει επίσης παρακολουθήσει σεμινάρια τεχνικής Alexander. Στο ρεπερτόριο του περιλαμβάνεται ένα ευρέος στιλ ρεπερτόριο για σόλο πιάνο αλλά και για σύνολα μουσικής δωματίου, τα οποία και έχει παρουσιάσει σε διάφορες διοργανώσεις (Αχίλλειον, Ευγενίδειο Ίδρυμα κ.α), αποσπώντας εξαιρετικές κριτικές. Τον Μάιο του 2014 κέρδισε το Ά Βραβείο στον Πανελλήνιο Μουσικό Διαγωνισμό «Μαρία Χαιρογιώργου-Σιγάρα» στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Eίναι πτυχιούχος του τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του ΕΚΠΑ. Τον Οκτώβριο του 2017 ολοκλήρωσε στο ίδιο τμήμα μεταπτυχιακές σπουδές Ά κύκλου, λαβαίνοντας δίπλωμα με Άριστα. Κατά τη διάρκεια του Μεταπτυχιακού ασχολήθηκε, κυρίως, με θέματα μουσικής εικονογραφίας, εκπονώντας τη διπλωματική του με τίτλο: «Η προσέγγιση του θείου μέσω της μουσικής σε έργα της Φλαμανδικής Αναγέννησης: Οι περιπτώσεις του Πολύπτυχου της Γάνδης (1432) του Jan Van Eyck και του Tρίπτυχου της Nájera (περ. 1490)». Έχει επίσης συμμετάσχει στην έρευνα και διοργάνωση εκθέσεων στην Εθνική Πινακοθήκη και Μουσείο Αλεξάνδρου Σούτσου-Παράρτημα Ναυπλίου και στην S.G.Art Gallery στο Κολωνάκι.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ