ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ

Ευχές Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς

ΕΥΧΕΣ

Σάββατο 22 Αυγούστου 2020

Όταν στο θέατρο της Επιδαύρου σκόρπισαν την τέφρα του Ανδρέα Βουτσινά

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:50:00 μ.μ. | |
Όταν στο θέατρο της Επιδαύρου σκόρπισαν την τέφρα του Ανδρέα Βουτσινά
Στις 22 Αυγούστου κλείνουν ενενήντα χρόνια από τη γέννηση του Ανδρέα Βουτσινά. Ο μεγάλος αυτός θεατράνθρωπος και διεθνούς φήμης σκηνοθέτης έφυγε από τη ζωή στις 8 Ιουνίου 2010.

Η τελευταία επιθυμία του ήταν η αποτέφρωση της σορού του και η τέφρα του να σκορπιστεί στη σκηνή του Αρχαίου Θεάτρου της Επιδαύρου. Ήθελε να είναι εκεί παρών σε κάθε παράσταση, ώστε να ξορκίζει τους σκηνοθέτες και τους ηθοποιούς προκειμένου να προσφέρουν την ποιότητα που αυτός με πάθος υπηρέτησε και γι' αυτό κατέκτησε τη διεθνή αναγνώριση.
Στις 22 Αυγούστου του 2010, ανήμερα των γενεθλίων του, ο γιος του Μάριος σεβόμενος την τελευταία επιθυμία του, με ομάδα φίλων και συνεργατών του Ανδρέα Βουτσινά, διέσπειραν τη τέφρα του στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου για να είναι εκεί μαζί μας σε κάθε παράσταση.

Με αφορμή τις ημέρες αυτές, ο γιος του Μάριος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Είναι μεγάλη τιμή να σου ανατεθεί να εκπληρώσεις την τελευταία επιθυμία αγαπημένου σου προσώπου.

Ήταν για εμένα μια εμπειρία ζωής.

Παρ’ όλες τις δυσκολίες και τα εμπόδια που αντιμετώπισα, καθώς τότε δεν υπήρχε αποτεφρωτήριο στην Ελλάδα, κατόρθωσα να φέρω εις πέρας την τελευταία επιθυμία του πατέρα μου: να αποτεφρωθεί και να σκορπιστεί η τέφρα του στην Επίδαυρο, ‘’…για να είναι πάντα εκεί και να μπαίνει στη μύτη των ηθοποιών που δεν παίζουν καλά!”
Φέτος συμπληρώνονται 10 χρόνια από εκείνη την ημέρα κι αισθάνομαι μεγάλη ικανοποίηση γι’ αυτούς που δεν θα ταλαιπωρηθούν σαν κι εμένα!»

Η Ελληνική Κοινωνία Αποτέφρωσης σημειώνει ότι από τον περασμένο Σεπτέμβριο λειτουργεί και στην Ελλάδα αποτεφρωτήριο, το Αποτεφρωτήριο στη Ριτσώνα, και έτσι υπάρχει η δυνατότητα να μην γίνεται «μετανάστευση» των σορων στο εξωτερικό.

Πηγή: protothema.gr
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ