ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ
ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2020

Λιμεναρχείο Ναυπλίου: Εορτασμός Παγκόσμιας Ημέρας Ναυτιλίας έτους 2020

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 5:53:00 μ.μ. |
Λιμεναρχείο Ναυπλίου: Εορτασμός Παγκόσμιας Ημέρας Ναυτιλίας έτους 2020
Kάθε χρόνο , κατά το μήνα Σεπτέμβριο, έχει καθιερωθεί από τον Διεθνή Ναυτιλιακό Οργανισμό (IMO) να εορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Ναυτιλίας , η οποία για το τρέχον έτος θα πραγματοποιηθεί την 24η
Σεπτεμβρίου 2020 , ημέρα Πέμπτη και με θέμα : «Βιώσιμη Ναυτιλία για έναν Βιώσιμο Πλανήτη» (Sustainable Shipping for a Sustainable Planet).

Ως γνωστό ο Ναυτιλιακός Τομέας αποτελεί ζωτικό κρίκο της παγκόσμιας εφοδιαστικής αλυσίδας,
καθώς είναι ο μοναδικός πραγματικά αξιόπιστος και οικονομικά συμφέρων μαζικός τρόπος μεταφοράς
ενέργειας , πρώτων υλών, τροφίμων και βιομηχανικών προϊόντων, διαδραματίζοντας κεντρικό ρόλο στην αειφόρο ανάπτυξη.

Η συνθήκη που ιδρύει το Διεθνή Ναυτιλιακό Οργανισμό (International Maritime OrganizationIMO) υιοθετήθηκε στη Γενεύη το 1948 και η πρώτη συνάντηση πραγματοποιήθηκε το 1959. Το κύριο καθήκον του IMO ήταν να αναπτύξει και να διατηρήσει ένα περιεκτικό ρυθμιστικό πλαίσιο για τη ναυτιλία, το οποίο περιλαμβάνει την ασφάλεια ναυσιπλοΐας, την προστασία του θαλασσίου περιβάλλοντος, την ανθρώπινη ζωή στη θάλασσα, τη ναυτική ασφάλεια, νομικά ζητήματα, τεχνική συνεργασία και την αποδοτικότητα της ναυτιλίας.

Σήμερα ο IMO είναι ένας εξειδικευμένος οργανισμός του ΟΗΕ, με 174 κράτη – μέλη και 3 συνδεδεμένα μέλη, με έδρα το Λονδίνο. Οι επιτροπές και υποεπιτροπές του IMO εργάζονται για την ενημέρωση της υπάρχουσας νομοθεσίας και την ανάπτυξη και υιοθέτηση νέων κανονισμών με συναντήσεις με αντιπροσώπους των κρατών – μελών, καθώς και με κυβερνητικές και μη κυβερνητικές οργανώσεις.

Το αποτέλεσμα του έργου του είναι οι διεθνείς συμβάσεις που καθορίζουν το πλαίσιο λειτουργίας της
ναυτιλίας παγκοσμίως. Σ’ αυτές τις συμβάσεις υπάρχουν μέτρα που στοχεύουν στην πρόληψη των
ατυχημάτων, τα πρότυπα σχεδιασμού, καθώς και της κατασκευής εξοπλισμού, λειτουργίας κι επάνδρωσης των πλοίων. Οι πιο γνωστές είναι η SOLAS για την προστασία της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα, η MARPOL για την προστασία θαλασσίου περιβάλλοντος και η STCW σχετικά με τα πρότυπα εκπαίδευσης των ναυτικών.

Ιδιαίτερα η Χώρα μας, τόπος με παράδοση στην εμπορική Ναυτιλία και στον τουρισμό, επιδεικνύει χαρακτηριστική ευαισθησία στον συγκεκριμένο τομέα, καταβάλλοντας κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να ανταποκρίνεται στο πνεύμα του εορτασμού . Το Υ.ΝΑ.Ν.Π. δια των αρμόδιων επιτελικών Υπηρεσίων (ΔΙ.Π.ΘΑ.Π.-Δ.Α.Ν., κ.α.) του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής και των Λιμενικών Αρχών επιδεικνύοντας χαρακτηριστική ευαισθησία καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να ανταποκρίνεται στο πνεύμα του εορτασμού.


Εκ του Γραφείου Ασφάλειας Ναυσιπλοϊας
Λιμεναρχείου Ναυπλίου
Υποπλοίαρχος Λ.Σ. Ελευθέριος Ε. Γραμματάς

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ