Συμμετείχαν ο Πρόεδρος και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου , ο Λιμενάρχψης Ναυπλίου καθώς επίσης πολλά μέλη του Συλλόγου με τις οικογένειές τους.
Πατρίδα του Αγίου Φωκά ήταν η Σινώπη του Ευξείνου Πόντου.Οι γονείς του ήταν ο Παμφυλος (ναυπηγός στο επάγγελμα) και η Μαρία. Πίστευε ότι Εκείνος που αγαπά τον αδελφό του, μένει μέσα στο πνευματικό και ηθικό φως. Ενώ αντίθετα, εκείνος που μισεί τον αδελφό του, μένει μέσα στο πνευματικό και ηθικό σκοτάδι.Φανερώθηκε αρκετές φορές σε ναύτες που κινδύνευαν να καταποντιστούν στο πέλαγος και τους έσωσε από πνιγμό.
Άλλοτε πάλι φάνηκε νύχτα και ξύπνησε τον πηδαλιούχο λέγοντας του να είναι έτοιμος, γιατί θα ξεσπάσει τρικυμία. Άλλες φορές τον έβλεπαν οι ναύτες σε μεγάλες θαλασσοταραχές να βοηθά πότε στα σχοινιά, πότε στα πανιά ή άλλοτε να προστατεύει το πλοίο, για να μην πέσει σε ξέρα ή βράχους. Έτσι γεννήθηκε στους ναύτες η συνήθεια να έχουν τον Άγιο Φωκά ομοτράπεζο.
Όταν, λοιπόν καθόντουσαν στο τραπέζι αγόραζε ένας από τους ναύτες το μερίδιο του Αγίου, την άλλη ημέρα το αγόραζε άλλος και έτσι συγκέντρωναν χρήματα,τα οποία, όταν έφθανε το πλοίο στον προορισμό του τα μοίραζαν στους φτωχούς.
Αναδείχθηκε Επίσκοπος Σινώπης.
Αναδείχθηκε Επίσκοπος Σινώπης.
Εμαρτύρησε επί των χρόνων του αυτοκράτορος Τραϊανού (98-117 μ.Χ) και συγκεκριμένα στις 22 Σεπτεμβρίου του έτους 101 μ.Χ. ημέρα που τιμάται και η μνήμη του.