V.STAMATIS
ΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ
ΕΙΔΗ ΣΠΙΤΙΟΥ
ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ
ΑΝΑΠΤΥΞΙΚΑΗ ΔΥΝΑΜΗ

Σελίδες

Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2020

Χρυσό μετάλλιο για την Ηρώ Τζανή από την Αργολίδα στην πυγμαχία

Χρυσό μετάλλιο για την Ηρώ Τζανή από την Αργολίδα στην πυγμαχία
Μια νέα προσπάθεια με στόχο και πάλι την κορυφή στο άθλημα της πυγμαχίας έχει ξεκινήσει η Ένωση Αθλοπαιδιών Πατρών (ΕΑΠ). Ήταν από τις πρωτοπόρες ομάδες στο πρόσφατο πανελλήνιο πρωτάθλημα Νέων-Νεανίδων που φιλοξενήθηκε στο Κλειστό Γυμναστήριο Αερογέφυρας του Αγρινίου με απολογισμό τρία χρυσά μετάλλια.

Τα μετάλλια κατέκτησαν οι Πλάτωνας Καλλιμάνης στα 49 κ. Νέων, Νίκος Θανάσης στα + 91κ. Νέων και Ηρώ Τζανή στα 64 κ. Νέων Γυναικών U22. Σημαντικό ρόλο στην όλη προσπάθεια για την αναγέννηση του τμήματος έχει ο παλιός πρωταθλητής και καθηγητής Φυσικής Αγωγής Γιάννης Χαζάπης με την συμπαράσταση του παλιού Πατρινού πρωταθλητή Χρήστου Κλαμπανά και του εφόρου Γιάννη Σταθόπουλου. Οι τρεις πρωταθλητές της ΕΑΠ σε δηλώσεις του στη «Γ» τόνισαν τα εξής:

Η 21χρονη Ηρώ Τζανή με καταγωγή από την Αργολίδα κέρδισε το πρώτο μετάλλιο στην Κατηγορία 64κ. Νέων Γυναικών U22. H τοποθέτησή της: «Οι πανελλήνιοι αγώνες ήταν ο πρώτος μου επίσημος αγώνας (είχα κάνει μόνο άλλο ένα sparring στο Fight club στην Πάτρα), έχοντας ξεκινήσει πρόσφατα με την πυγμαχία. Δεν είχα κάποιο συγκεκριμένο κίνητρο για να ξεκινήσω πυγμαχία. Από μικρή είχα δοκιμάσει πολλά αθλήματα και γενικά η γυμναστική ανέκαθεν ήταν μέρος της καθημερινότητάς μου. Παρ' όλα αυτά πριν περίπου ένα χρόνο γνώρισα την πυγμαχία και με κέρδισε από την πρώτη μέρα. Η προσπάθεια που καταβάλλω καθημερινά στις προπονήσεις για να γίνομαι όλο και καλύτερη, αποτελεί ευχαρίστηση για εμένα. Η ώρα της προπόνησης μπορώ να πω ότι μου προσδίδει περισσότερο χαρά και ικανοποίηση, παρά κούραση. Η μόνη δυσκολία που μπορώ να πω ότι αντιμετώπισα είναι το να συνδυάσω τη σχολή (είμαι φοιτήτρια στο τμήμα Μηχανολόγων και Αεροναυπηγών Μηχανικών στο Πολυτεχνείο) που είναι αρκετά απαιτητική με την σκληρή προπόνηση, αλλά γενικά είμαι της άποψης ότι όταν κάτι το θέλεις πραγματικά, κάθε εμπόδιο αποτελεί μια επιπλέον πρόκληση.

Ο 18χρονος Νίκος Θανάσης με καταγωγή από την Ζάκυνθο που πήρε το χρυσό μετάλλιο στα +91 κ. επισήμανε: «Το κίνητρο ήταν το να βγάλω ασπροπρόσωπη την οικογένειά μου που με στηρίζει σε αυτό που κάνω και εγώ να νιώθω ότι την ανταμείβω. Είναι σημαντικό ότι μένω και προπονούμαι στη Ζάκυνθο κύρια και κάποιες φορές στην Πάτρα. Η προσπάθεια είχε πολύ σημαντικό βαθμό δυσκολίας με δεδομένο ότι οι αθλητές στους αγώνες είναι πάντα προπονημένοι πόσω μάλλον στα υπέρ βαρέα που τα χτυπήματα είναι πολύ πιο ισχυρά λόγο των κιλών. Είναι σημαντικό ότι ήταν το πρώτο μετάλλιο στο πανελλήνιο αλλά έχω συμμετοχές και μετάλλια σε πολλά τουρνουά όπως τα Χρυσά Γάντια που γίνονται στην Πάτρα».

Ο 17χρονος Πλάτωνας Καλλιμάνης κέρδισε το 1ο πανελλήνιο μετάλλιο στα 49 κ. των Νέων. Ο αθλητής του Γιάννη Χαζάπη είχε πάρει το πρώτο μετάλλιο σε διοργάνωση της Πάτρας. «Ξεκίνησα την πυγμαχία για αυτοάμυνα αλλά με τον καιρό αγάπησα αυτό το άθλημα και έγινε μέρος της ζωής μου. Προπονούμαι σκληρά δύο ώρες καθημερινά στο κλειστό γυμναστήριο της ΕΑΠ Πατρών με τον δάσκαλο μου, Γιάννη Χαζάπη, ο οποίος μου έμαθε τα πρώτα βήματα της πυγμαχίας και ό,τι έχω καταφέρει τα χρωστάω σε αυτόν. Ο στόχος μου είναι να κάνω την πυγμαχία όσο πιο δημοφιλή γίνεται γιατί η πυγμαχία στην Ελλάδα είναι πολύ παρεξηγημένο άθλημα. Η πυγμαχία δεν είναι απλά βαράω. Πυγμαχία σημαίνει σεβασμός στον αντίπαλο, καθαρό μυαλό, φυσική κατάσταση, στρατηγική και αυτοσυγκέντρωση».

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ
ΝΕΥΡΟΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ
ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
Κέντρο Βιολογικής Γεωργίας
ΧΡΩΜΑΤΑ ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑ