Η κυρία Νάσση και η κυρία Λάμπου, εθελόντριες νοσηλεύτριες, που συστρατεύτηκαν με το υπόλοιπο νοσηλευτικό προσωπικό της Θεσσαλονίκης, αφήνοντας την οικογένειά τους στο Άργος για να προσφέρουν τις υπηρεσίες της στον «πόλεμο» με τον ιό, μίλησαν στo MEGA.
Κρίσιμη παραμένει η κατάσταση στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας σε όλη τη χώρα, καθώς η πληρότητα φτάνει το 82%, ενώ μετά την επίταξη δύο ιδιωτικών κλινικών στη Θεσσαλονίκη εξετάζεται ακόμα και η μεταφορά ασθενών από την Θεσσαλονίκη στην Αθήνα με τρένα ή στρατιωτικά αεροσκάφη.
Οι συνολικές κλίνες ΜΕΘ που διατίθενται σε όλη τη χώρα είναι 1.220 από αυτές οι 1.000 είναι κατειλημμένες και μόνο 220 κλίνες είναι κενές.
Μεγάλη έλλειψη υπάρχει και σε έμπειρο νοσηλευτικό προσωπικό. Αυτός είναι και ο λόγος που πολλές νοσηλεύτριες από κάθε γωνιά της Ελλάδας, άφησαν την οικογένειά τους για να ταξιδέψουν στη Θεσσαλονίκη, να βοηθήσουν στην άνιση μάχη που δίνουν οι συνάδελφοί τους.
Από το Άργος στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης λοιπόν που δίνει καθημερινά μάχη κόντρα στον κοροναϊό πήγαν και οι κυρίες Νάσση και Λάμπου.
«Είναι μια πολύ δύσκολη κατάσταση. Τα λόγια είναι λίγα για να περιγράψει κανείς την κατάσταση των νοσοκομείων. Οι άρρωστοι είναι σε μικρές ηλικίες, είναι σοκαριστικό το πόσο μικρές είναι οι ηλικίες που βρίσκονται διασωληνωμένοι στις μονάδες. Είναι ένας πόλεμος. Μετά τον πόλεμο μπορούμε να κάνουμε κριτική. Όλοι καλούμαστε να βοηθήσουμε…» είπε η κυρία Νάσση.
Από την πλευρά της η κυρία Γεωργία Λάμπου, υποδιευθύντρια νοσηλευτικής υπηρεσίας Άργους, εθελόντρια κι εκείνη στη Θεσσαλονίκη τόνισε: «το σοκ ήταν δυνατό χθες. Μια πόλη του έρωτα, ήταν κλειστή, έρημη. Έχω σπουδάσει εδώ κι αυτό ήταν το πρώτο σοκ. Ήταν το πιο σωστό που έκανα.
Ζητώ από τους συναδέλφους μου να βοηθήσουν με όποιον τρόπο μπορούνε. Τα νοσοκομεία έχουν ανάγκη από έμπειρο προσωπικό. Κάνω έκκληση στους συναδέλφους να έρθουν στη Θεσσαλονίκη».