ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ
ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2020

Άρθρο του Γιάννη Γκιόλα: Το Πολυτεχνείο ζει

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:47:00 μ.μ. | |
Ούτε και στα πιο μαύρα κι ανατριχιαστικά όνειρα και τους φρικτούς εφιάλτες μας!

Να ξυπνάμε την Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2020 και να μαθαίνουμε ότι με Αστυνομική Διάταξη απαγορεύονται οι δημόσιες συναθροίσεις στις οποίες συμμετέχουν τέσσερα ή περισσότερα άτομα, από σήμερα τα ξημερώματα μέχρι και τις 9 το βράδυ της Τετάρτης 18 Νοεμβρίου.

Σαν αντηχείο των απαγορεύσεων της Χούντας, 53 χρόνια πριν, που απαγορεύονταν οι συγκεντρώσεις πάνω από τρία άτομα.

Την απόφαση βέβαια υπογράφει χωροφυλακίστικα ο Αρχηγός της ΕΛΑΣ. Καμία όμως αμφιβολία ότι ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης, Χρυσοχοίδης είναι αυτός που επέβαλε την έκδοση της κατάπτυστης αυτής απόφασης. Επί μέρες ωρύεται: «Οι συγκεντρώσεις και οι πορείες για το Πολυτεχνείο απαγορεύονται, δεν θα γίνουν». Ο γενίτσαρος έβαλε την πλουμιστή στολή και πήρε και τη ρομφαία του.

Έπρεπε να δώσει για μια ακόμη φορά, εξετάσεις στο Μεγάλο Τιμονιέρη, γιατί αυτός ήταν που στην Βουλή την περασμένη Πέμπτη, πρώτος είπε ότι δεν θα επιτρέψει τις συγκεντρώσεις και πορείες για το Πολυτεχνείο. Με τόση αυστηρότητα, ένταση και χαιρεκακία στο βλέμμα, που υποδηλώνει μίσος για το ίδιο το Πολυτεχνείο.

Είναι αλήθεια και δεν μπορεί να αποκρυβεί από τους δεξιούς , ότι δεν θέλησαν ποτέ τα συλλαλητήρια και τις πορείες για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Δεν είναι τυχαίο ότι ποτέ δεν είδαμε πανό της Ν.Δ. στις συγκεντρώσεις που γίνονταν από το 1974 και μετά.

Τουναντίον τις πολέμησαν και τις χτύπησαν ανοιχτά, με αποκορύφωμα τις βαρβαρότητες του ’80 και τον θάνατο της Στ.Κανελλοπούλου και του Ι.Κουμή.

Τι έχουν να πούνε για τις κραυγές ορισμένων μελανοχίτωνων ότι θα πρέπει να κατεβούν οι ερπύστριες; Και ποιων το φρόνημα κατέβηκε στο Πολυτεχνείο να τονώσει ο βουλευτής της Ν.Δ. Μπογδάνος;

Δεν είμαστε εμείς που θα προσπαθήσουμε να οικειοποιηθούμε τον αγώνα των φοιτητών, της νεολαίας και των εργαζομένων στον ξεσηκωμό του Νοέμβρη. Ήταν παλλαικός και δημοκρατικός. Άλλοι είναι εκείνοι που θέλουν να υποβαθμίσουν τις μνήμες, την έμπνευση και τα προτάγματα που θέτει και σήμερα, για ελευθερία, δημοκρατία και κοινωνική δικαιοσύνη.

Ας μην επικαλούνται προφάσεις ούτε και να ελπίζουν σε «κατάργηση» του Πολυτεχνείου.

Η ιστορία θα τους χαλάσει τα σχέδια!

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ