ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2020

"Οι στεναγμοί της νιότης": Η Πρώτη ποιητική συλλογή του Δημήτρη Κούσουλα


"Οι στεναγμοί της νιότης": Η Πρώτη ποιητική συλλογή του  Δημήτρη Κούσουλα
Ένας ευγενικός και ταλαντούχος νέος επιστήμονας (αρχαιολόγος) της Αργολίδας, ο Δημήτρης Κούσουλας, παρουσιάζει τον τελευταίο καιρό τα ευρήματα των ανασκαφών της ψυχής του και μας χαρίζει εικόνες, πράγματα και λέξεις που ορίζουν τις ευαίσθητες προσεγγίσεις της ύπαρξης.

 "Οι στεναγμοί της νιότης" βρέθηκαν ήδη στις προθήκες των βιβλιοπωλείων και ευχόμαστε, αυτή η πρώτη ποιητική του συλλογή, να είναι καλοτάξιδη και αρχή δημιουργική για μια δεύτερη παρουσία στα Ελληνικά Γράμματα.

"Για όσους ανθρώπους βρίσκονται στη νεανική τους ηλικία αλλά και για όσους αισθάνονται νέοι, οι "στεναγμοι της νιότης " τυπώθηκαν, αυτές τις ημέρες, στα αγιασμένα χώματα της Θεσσαλονίκης. Εν μέσω εγκλεισμού λόγω του κορωνοϊού, ένα βιβλίο μπορεί να γίνει ο καλύτερος μας σύντροφος. Και -ποιός ξερει;- ίσως ανακαλύψουμε ένα κομμάτι του εαυτού μας κρυμμένο στις σελίδες του".
Ο Δημήτρης Κούσουλας γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στο Άργος. Σπούδασε Αρχαιολογία και Ιστορία Τέχνης στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, Κλασική Αρχαιολογία (Master of Arts) και Λατινική Φιλολογία, στο Πανεπιστήμιο της Βόννης (Γερμανία). Εργάστηκε επί μακρώ σε σωστικές και συστηματικές ανασκαφικές έρευνες και σε αποθήκες μουσείων, ως επιβλέπων αρχαιολόγος.

 Έχει πραγματοποιήσει σειρά ανακοινώσεων και μελετών για την αρχαία ελληνική τέχνη σε διεθνή συνέδρια. Ασχολείται με τη βυζαντινή και ευρωπαϊκή μουσική (πιάνο) και τη μαρμαρογλυπτική. Από το 2019, είναι υποψήφιος Διδάκτωρ Κλασικής Αρχαιολογίας στο Πανεπιστήμιο του Münster (Βόρεια Ρηνανία – Βεστφαλία). 

Με τη λογοτεχνία, ασχολείται από παιδί, βρίσκοντας διέξοδο στις σκέψεις και τους προβληματισμούς του, τασσόμενος στα υψηλά νοήματα που οφείλει να υπηρετεί η Τέχνη. Έχει εκδώσει ποιήματα και θεατρικά έργα, σε ομαδικές ποιητικές συλλογές και στην εφημερίδα Χιακός Λαός.

Ένωση Συγγραφέων & Λογοτεχνών Αργολίδας
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ