V.STAMATIS
ΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ
ΕΙΔΗ ΣΠΙΤΙΟΥ

Σελίδες

Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2020

Πρώτη διαδικτυακή συνάντηση για το FruitFlyNet-ii με την συμμετοχή του Αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας

Πρώτη διαδικτυακή συνάντηση για το FruitFlyNet-ii με την συμμετοχή του Αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας
Η σημασία της χρήσης σύγχρονων τεχνολογιών στην αντιμετώπιση του δάκου της ελιάς, καθώς και της μύγας της Μεσογείου, αναδείχθηκε στο 1ο διαδικτυακό σεμινάριο του νέου έργου FruitFlyNet-ii, που πραγματοποιήθηκε στις 3/11. 

Αντικείμενο του έργου είναι η ανάπτυξη ενός ολοκληρωμένου ηλεκτρονικού συστήματος για την αντιμετώπιση του δάκου σε καλλιέργειες της ελιάς, καθώς και της μύγας της Μεσογείου σε καλλιέργειες εσπεριδοειδών και ροδακινιάς, με τελικό σκοπό την έναρξη της εμπορικής αξιοποίησής του.

Μέσω του σεμιναρίου, έγινε κατανοητό ότι η χρήση συστημάτων αυτοματισμού θα συμβάλει σημαντικά στον περιορισμό των δύο αυτών εχθρών, που απειλούν τις συγκεκριμένες καλλιέργειες. Από την πλευρά της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΑΑΤ, την εκδήλωση χαιρέτησε με μήνυμά του ο γενικός γραμματέας του υπουργείου, Γιώργος Στρατάκος, τονίζοντας ότι «το υπουργείο στηρίζει την καινοτομία στον αγροτικό τομέα και είναι σημαντικό τα αποτελέσματα του έργου να εξαχθούν γρήγορα για να δοθούν στους αγρότες τα εργαλεία που χρειάζονται».

Με τη σειρά του, ο αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας, Ιωάννης Μαλτέζος, μίλησε αναλυτικά για τη σημασία της καλλιέργειας εσπεριδοειδών στην οικονομία της περιοχής, εξηγώντας ότι η καινοτομία είναι πολύτιμη για την αντιμετώπιση της μύγας της Μεσογείου. Επίσης, ο αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Δυτικής Ελλάδας, Θεόδωρος Βασιλόπουλος, ανέφερε κατά τον χαιρετισμό του ότι «η καλλιέργεια εσπεριδοειδών είναι ιδιαίτερα σημαντική για την οικονομία της Ελλάδας, ενώ η γεωργία ακριβείας έχει ήδη ξεκινήσει να εφαρμόζεται, διαδραματίζοντας σημαντικό ρόλο στην ποιότητα των προϊόντων και των εδαφών, βελτιώνοντας την ανταγωνιστικότητα των προϊόντων».

Σημαντικοί καθηγητές από πανεπιστήμια που συμμετέχουν ως εταίροι στο πρόγραμμα, όπως τα πανεπιστήμια της Cordoba και του Molise, εξήγησαν ότι οι αρρώστιες και τα έντομα, όπως αυτά που εξετάζει το πρόγραμμα, προκαλούν μεγάλες απώλειες στην παραγωγή των προϊόντων, ενώ υπάρχει μεγάλη δυσκολία στην αντιμετώπισή τους. Για τους λόγους αυτούς, αναδείχθηκε ο θετικός αντίκτυπος των νέων τεχνολογιών στην ολοκληρωμένη διαχείριση επιβλαβών οργανισμών.

Τέλος, ο καθηγητής Θεόδωρος Τσιλιγκιρίδης, από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το οποίο συμμετέχει ως επικεφαλής του προγράμματος, παρουσίασε αναλυτικά το FruitFlyNet-ii, εξηγώντας τα αναμενόμενα οφέλη και τα πακέτα εργασίας, υπογραμμίζοντας ότι «με το πρόγραμμα αυτό θα διαμορφωθεί ένα νέο, καινοτόμο, τελικό προϊόν με πλήρως αυτοματοποιημένες διαδικασίες συλλογής και επεξεργασίας δεδομένων και με συνοδευτικές ηλεκτρονικές υπηρεσίες που θα εφαρμοστούν σε μεγάλη κλίμακα».

ΝΕΥΡΟΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ
ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
Κέντρο Βιολογικής Γεωργίας
ΧΡΩΜΑΤΑ ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑ