ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2021

Τ.Ο. Αργολίδας της ΚΝΕ: Η κυβέρνηση να μην τολμήσει να ψηφίσει το άθλιο νομοσχέδιο Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη!

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:58:00 π.μ. | | | |
Χαιρετίζουμε τους χιλιάδες φοιτητικούς συλλόγους σε όλη την Ελλάδα που μαζί με μαθητές, εκπαιδευτικούς, γονείς και εργαζόμενους στο πλευρό τους στείλανε ξεκάθαρο μήνυμα εδώ και τώρα να αποσυρθεί το νομοσχέδιο, να παρθούν τα απαραίτητα μέτρα για να ανοίξουν ξανά οι Σχολές!

Χαιρετίζουμε τις προσπάθειες των φοιτητικών συλλόγων στις σχολές της Αργολίδας που δίνουν κι αυτοί τη μάχη μαζικής άλλους μαζικούς φορείς για να μην περάσει αυτό το κατάπτυστο νομοσχέδιο.

Μετά από σχεδόν ένα μήνα συνεχόμενων και κλιμακούμενων κινητοποιήσεων σε όλες τις μεγάλες πόλεις, με χαρακτηριστικές τις εικόνες της προηγούμενης εβδομάδας, μετά την απόρριψη του νομοσχεδίου-έκτρωμα από το σύνολο της ακαδημαϊκής κοινότητας -με εξαίρεση τα στελέχη της ΝΔ- μετά από αποκλεισμούς ιδρυμάτων πανελλαδικά αλλά και περιστατικά συλλήψεων, διώξεων και σκληρής καταστολής, η κυβέρνηση της ΝΔ πήρε την επιλογή να καταθέσει νύχτα το επίμαχο νομοσχέδιο με ακόμα πιο σκληρές διατάξεις.

Νόμιζαν ότι με την απαγόρευση των συναθροίσεων άνω των 100 ατόμων θα σταματήσουν τον αγώνα των, για να μπορούν ανενόχλητοι να νομοθετούν με πρόσχημα την πανδημία και με τις σχολές κλειστές για αυτό και έναν χρόνο τώρα ψήφισαν 113 αντιλαϊκά νομοσχέδια”. Αποτελεί κοροϊδία, η κυβέρνηση που δεν έχει πάρει κανένα μέτρο προστασίας στους χώρους δουλειάς, στις σχολές και τα σχολεία, στα ΜΜΜ, να επικαλείται την απαγόρευση των συναθροίσεων για την «προστασία της δημόσιας υγείας»!!

Η κυβέρνηση, αντί να στέλνει τα ΜΑΤ να καταστέλλουν τους αγώνες της νέας γενιάς, εδώ και τώρα να πάρει πίσω το νομοσχέδιο που πυροδοτεί τη δίκαιη αντίδραση όλης της εκπαιδευτικής κοινότητας, καθώς αφήνει εκτός Πανεπιστημίων χιλιάδες μαθητές, μετατρέπει την επιλογή σχολών σε τζογάρισμα, ενισχύει τον εξεταστικό μαραθώνιο, υπονομεύει τις ανάγκες των φοιτητών.

Η κυβέρνηση καλά θα κάνει να ακούσει τα αιτήματα των φοιτητών. Αυτό που χρειάζονται και ζητούν σύσσωμοι οι φοιτητές δεν είναι η σύσταση πανεπιστημιακής αστυνομίας από την κυβέρνηση ή άλλων παρόμοιων σχεδίων που προτείνονται, ούτε νέα μέσα καταστολής και πειθαρχικές διώξεις φοιτητών. Αυτό που χρειάζονται και ζητούν οι φοιτητές είναι Πανεπιστήμια ανοιχτά, δημόσια και δωρεάν, Πανεπιστήμια της μάθησης και της έρευνας προς όφελος της κοινωνίας και όχι των συμφερόντων των λίγων, Πανεπιστήμια ουσιαστικής ακαδημαϊκής ελευθερίας, συζήτησης και προβληματισμού.

Να μην τολμήσει η κυβέρνηση να ψηφίσει το άθλιο νομοσχέδιο Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη, που μόνο στόχο έχει να θωρακίσει το Πανεπιστήμιο-επιχείρηση, το οποίο έχτισαν διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις. Είναι κοροϊδία όταν η κυβέρνηση δεν ανοίγει τα Πανεπιστήμια γιατί δεν υπάρχουν λεφτά και δίνει 30 εκ. για πανεπιστημιακή αστυνομία, όταν οι έρευνες για τις επιχειρήσεις συνεχίζονται κανονικά ενώ οι φοιτητές έχουν να πατήσουν σε αμφιθέατρο ένα χρόνο. Θέλουν τους φοιτητές στο γύψο, να μην υπάρχει διαφορετική φωνή από τη δική τους, η φωνή της διεκδίκησης.

Αυτό που έχουν ανάγκη οι φοιτητές δεν είναι οι κάμερες και η αστυνομία, αλλά οι ανοιχτές σχολές! Για αυτό τώρα πρέπει να ζωντανέψουν οι σχολές και να ενεργοποιηθούν οι σύλλογοι μέσα από γενικές συνελεύσεις.

Χρειάζεται και ο αγώνας των συλλόγων της Αργολίδας να στείλουν αυτό το μήνυμα μαζί με τους υπόλοιπους φοιτητικούς συλλόγους, να βγουν δυναμικά στο δρόμο και να κλιμακώσουν τον αγώνα τους. Μαζί με τους εργαζόμενους και όλο το λαό θα βγούμε και πάλι μπροστά μέχρι να νικήσουμε. Οι κινητοποιήσεις της προηγούμενης εβδομάδας στις μεγάλες πόλεις ήταν μόνο η αρχή. Το νομοσχέδιο αυτό δε θα περάσει!

Οι φοιτητές δεν είναι εγκληματίες! Οι μαθητές δεν είναι πειραματόζωα! Έχουν τη δύναμη να επιβάλουν το δίκιο τους! Η φωνή τους κάτω από τη μάσκα και δυναμώνει και ακούγεται.

 Τ.Ο. Αργολίδας της ΚΝΕ

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ