Το 2012 στο χωριό Μάνεσι κοντά στο Ναύπλιο η Κρίστι Παληού και η Γιούλα Παπαζήση κρέμασαν στον τοίχο τα πτυχία τους από το Πολυτεχνείο και, χωρίς κάποιο σχετικό υπόβαθρο, ξεκίνησαν μια πορεία στον άγνωστο κόσμο της σύγχρονης κτηνοτροφίας.
Ο τομέας της πρωτογενούς παραγωγής, παρά τις δυσκολίες του αποτελεί μια σταθερά και μπορεί να εξελιχτεί σε ιδιαίτερα κερδοφόρα επιχειρηματική δραστηριότητα, εξηγεί η κ. Παληού, πολιτικός μηχανικός και νυν κτηνοτρόφος.
Αναζητούν νέες δυνατότητες αύξησης της παραγωγής ταξιδεύοντας ακόμη και στο εξωτερικό. Το ενδιαφέρον τους εστιάζεται στην Παρασκευή γάλακτος και τυριών.
Πρόκειται για μια σκληρή δουλειά 365 ημέρες τον χρόνο και πιθανώς αυτός είναι ο λόγος που δεν υπάρχει το αναγκαίο προσωπικό να εργαστεί.
Πρόκειται για μια σκληρή δουλειά 365 ημέρες τον χρόνο και πιθανώς αυτός είναι ο λόγος που δεν υπάρχει το αναγκαίο προσωπικό να εργαστεί.
Παρακολουθήστε παρακάτω το ρεπορτάζ αφιέρωμα στην κτηνοτροφική μονάδα από την εκπομπή της ΕΡΤ "περίμετρος" με τον δημοσιογράφο Γιάννη Γαλανόπουλο: