Το χταπόδι είναι από τους κεντρικούς πρωταγωνιστές της Καθαράς Δευτέρας. Πολλές οι παρασκευές της ελληνικής κουζίνας αλλά για σημερα προτείνουμε χταπόδι ψητό στο αλουμινόχαρτο. Πεντανόστιμη και πολύ απλή συνταγή για το αγαπημένο μας χταπόδι, η οποία αναδεικνύει τη συγκλονιστική του γεύση. Δείτε παρακάτω σε βίντεο την συνταγή και το τρόπο που θα το μαγειρέψετε από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου!
4 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. βαλσαμικό ξίδι KALAMATA PAPADIMITRIOU
1 δαφνόφυλλο
1 σκελίδα σκόρδο
3 πρέζες ρίγανη
Λίγο πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για να φτιάξουμε το χταπόδι ψητό, καθαρίζουμε το ολόκληρο χταπόδι και το βάζουμε ολόκληρο μέσα σε ένα μπολ.
Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το πιπέρι, το βαλσαμικό ξίδι, το δαφνόφυλλο, το σκόρδο και τη ρίγανη κι ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά μαζί.
Απλώνουμε σταυρωτά στον πάγκο δύο μεγάλα κομμάτια αντικολλητικό χαρτί και αλομινόχαρτο.
Τοποθετούμε το χταπόδι στη μέση. Κλείνουμε σε πακέτο – όχι σφιχτά γιατί φουσκώνει με το ψήσιμο.
Ψήνουμε το χταπόδι για περίπου 1 ώρα και 15 λεπτά στους 180 βαθμούς °C και το σερβίρουμε.