V.STAMATIS
ΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ
ΕΙΔΗ ΣΠΙΤΙΟΥ
ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ
ΑΝΑΠΤΥΞΙΚΑΗ ΔΥΝΑΜΗ

Σελίδες

Δευτέρα 7 Μαρτίου 2022

Συνταγή για μερακλήδες: Ολόκληρο χταπόδι ψητό στο αλουμινόχαρτο από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου (βίντεο)

Συνταγή για μερακλήδες
Το χταπόδι είναι από τους κεντρικούς πρωταγωνιστές της Καθαράς Δευτέρας. Πολλές οι παρασκευές της ελληνικής κουζίνας αλλά για σημερα προτείνουμε χταπόδι ψητό στο αλουμινόχαρτο. Πεντανόστιμη και πολύ απλή συνταγή για το αγαπημένο μας χταπόδι, η οποία αναδεικνύει τη συγκλονιστική του γεύση. Δείτε παρακάτω σε βίντεο την συνταγή και το τρόπο που θα το μαγειρέψετε  από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου! 

1 ολόκληρο χταπόδι PESCANOVA (έως 1 κιλό)
4 κ.σ. ελαιόλαδο 
2 κ.σ. βαλσαμικό ξίδι KALAMATA PAPADIMITRIOU 
1 δαφνόφυλλο 
1 σκελίδα σκόρδο 
3 πρέζες ρίγανη 
Λίγο πιπέρι 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για να φτιάξουμε το χταπόδι ψητό, καθαρίζουμε το ολόκληρο χταπόδι και το βάζουμε ολόκληρο μέσα σε ένα μπολ. 

Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το πιπέρι, το βαλσαμικό ξίδι, το δαφνόφυλλο, το σκόρδο και τη ρίγανη κι ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά μαζί. 

Απλώνουμε σταυρωτά στον πάγκο δύο μεγάλα κομμάτια αντικολλητικό χαρτί και αλομινόχαρτο. 

Τοποθετούμε το χταπόδι στη μέση. Κλείνουμε σε πακέτο – όχι σφιχτά γιατί φουσκώνει με το ψήσιμο. 

Ψήνουμε το χταπόδι για περίπου 1 ώρα και 15 λεπτά στους 180 βαθμούς °C και το σερβίρουμε.
ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ
ΝΕΥΡΟΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ
ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
Κέντρο Βιολογικής Γεωργίας
ΧΡΩΜΑΤΑ ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑ