Ένα σπάνιο στην παρατήρηση Κουφομπεκάτσινο εντοπίσθηκε από το φωτογραφικό φακό στον υγρότοπο Ναυπλίου Νέας Κίου στην Αργολίδα την Πέμπτη 18 Μαρτίου 2021.
Το Κουφομπεκάτσινο (Jack Snipe) είναι ίσως το πιο δύσκολο παρυδάτιο να παρατηρηθεί καθώς παραμένει πάντα καλά κρυμμένο.
Το μέγεθος του είναι 17-19 εκατοστά περίπου 30% μικρότερο από το μπεκατσίνι και το σώμα του δείχνει πιο «συμπαγές», το ράμφος του φτάνει τα 4 εκατοστά. Το πέταγμα του είναι αργό και αδύναμό και απογείωση του αθόρυβη.
Οι ραβδώσεις στην περιοχή του κεφαλιού είναι ανοιχτόχρωμες. Αναπαράγεται πάνω από τα μεσαία γεωγραφικά πλάτη, σε χαμηλά υψόμετρα. Προτιμάει ηπειρωτικές περιοχές, αλλά σε ορισμένα μέρη πλησιάζει και τις ακτές.
Κατά την περίοδο της αναπαραγωγής απαντάται σε δάση σημύδας, ιτιάς και ανοιχτές βαλτώδεις εκτάσεις με βούρλα. Είναι είδος μεταναστευτικό, ξεχειμωνιάζει κυρίως στη δυτική και νότια Ευρώπη, βόρεια Αφρική, Μεσογειακές χώρες, Τουρκία και Βόρεια μέση Ανατολή. Το Νοέμβριο έχουν φτάσει τα περισσότερα στην Αφρική.
Οι επιστροφές μετακινήσεις αρχίζουν το Φεβρουάριο με κύρια περάσματα το Μάρτιο. Οι περιοχές αναπαραγωγής «συμπληρώνονται» στα μέσα Απριλίου με μέσα Μαΐου. Τη φωλιά την κατασκευάζει στο έδαφος σε χαμηλή βλάστηση. Συνήθως επιλέγει υψώματα στο έδαφος τα οποία περιβάλλονται από νερό.
Η φωλιά έχει κυπελλοειδή μορφή με βάθος 5 εκατοστών, στρωμένη με χόρτα και φύλλα. Τα αυγά δεν είναι γυαλιστερά, το χρώμα τους είναι ελαιώδες ως καφέ σκούρο με σκούρα καφετιά στίγματα και κηλίδες. Γεννάει 3-4 αυγά και η διάρκεια της επώασης είναι το λιγότερο 24 μέρες.