ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ
ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Πέμπτη 20 Μαΐου 2021

Το Ναύπλιο γιορτάζει τους Αγίους Κωνσταντίνο και Ελένη (βίντεο)

Το Ναύπλιο γιορτάζει τους Αγίους Κωνσταντίνο και Ελένη (βίντεο)
Με θρησκευτική λαμπρότητα και επισημότητα η πόλη του Ναυπλίου τιμά τους Αγίους Κωνσταντίνο και Ελένη στην μεγαλύτερη συνοικία της πόλης το Νέο Βυζάντιο ή Συνοικισμό. 
Την παραμονή της εορτής Πέμπτη 20 Μαΐου 2021 τελέστηκε πανηγυρικός εσπερινός ιερουργούντος του Αρχιμανδρίτη της Ιεράς Μητροπόλεως Αργολίδας π. Χρυσόστομου Παπουλέση.
Φέτος λόγω των μέτρων για την αποφυγή μετάδοσης του κορωνοϊού δεν πραγματοποιήθηκε η λιτάνευση της εικόνας των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης. Τον Εσπερινό παρακολούθησαν οι βουλευτές Αργολίδας Γ. Ανδριανός και Α. Πουλάς, ο Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Ιωάννης Μαλτέζος, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού Ι. Μαντζούνης, ο Δημαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος κα.
Ο εφημέριος του ναού των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, πρωτοπρεσβύτερος π. Γεώργιος Φρίμης, στο τέλος του εσπερινού , ευχαρίστησε από καρδιάς όλους τους πιστούς που τίμησαν με την αγάπη τους, τους Αγίους Κωνσταντίνο και Ελένη.
Συνοικισμός Νέο Βυζάντιο

Το 1922, μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή, πλήθος προσφύγων βρήκε καταφύγιο στην Ελλάδα. Στην πόλη του Ναυπλίου κατέφθασαν πρόσφυγες από την Κωνσταντινούπολη, την Καππαδοκία, την Ιωνία και την Πισιδία.
Όπως σε ολόκληρη τη χώρα εκείνη την εποχή, έτσι και στο Ναύπλιο, προέκυψε το θέμα της στέγασης των προσφύγων. Για τη δημιουργία των προσφυγικών κατοικιών επελέγη περιοχή στο βορειοανατολικό τμήμα της πόλης, μεταξύ των οδών Άργους και Ασκληπιού. Ο προσφυγικός οικισμός ονομάστηκε «Νέον Βυζάντιον» ή απλώς Συνοικισμός, όπως συνηθίζουν να τον λένε οι Ναυπλιείς. Το 1929 ξεκίνησε η ανέγερση των πρώτων προσφυγικών κατοικιών, ενώ το έργο διήρκεσε συνολικά πάνω από επτά χρόνια.
Ο κεντρικός ναός του Συνοικισμού είναι αφιερωμένος στους αγίους Κωνσταντίνο και Ελένη και εγκαινιάστηκε το 1961.

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ