ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ
ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Τρίτη 4 Μαΐου 2021

Ζωντανή μετάδοση από τον πανηγυρίζοντα Ι.Ν. Αγίας Ειρήνης στη Νέα Κίο Αργολίδας (βίντεο)

Ζωντανή μετάδοση από τον πανηγυρίζοντα Ι.Ν. Αγίας Ειρήνης στη Νέα Κίο Αργολίδας (βίντεο)
Η πανήγυρη της Αγίας Ειρήνης στη Νέα Κίο Αργολίδας τελέσθηκε με κάθε λαμπρότητα ,την παραμονή της εορτής Τρίτη 4 Μαΐου 2021.
Ο πανηγυρικός εσπερινός τελέσθηκε ιερουργούντος του Γενικού Αρχιερατικού της Μητροπόλεως Αργολίδας π. Πέτρου Αθανασόπουλου και των εφημερίων του ναού πρωτοπρεσβύτερου π. Δημοσθένη Γάτσιου και π. Ηλία Γάτσιου και τον παρακολούθησαν μεταξύ άλλων, ο βουλευτής Αργολίδας Ανδρέας Πουλάς, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Ιωάννης Μαντζουνης, ο Αντιδήμαρχος Άργους Μυκηνών Γιάννης Αθανασόπουλος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Άργους Μυκηνών Κωνσταντίνος Μπέγκος, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΑΜ Παναγιώτης Σκούφης κα.
 Ο Ιερός Ναός της Αγίας Ειρήνης που είναι από τους μεγαλύτερους νέους Ναούς στην Αργολίδα έχει χωρητικότητα μεγαλύτερη των 1000 ατόμων και είναι κτισμένος στην Μικρασιατική κωμόπολη της Νέας Κίου που βρίσκεται μεταξύ Ναυπλίου και του Άργους.
Μετά το πέρας του εσπερινού ακολούθησε μικρή λιτανεία πέριξ του ναού προς ευλογία των πιστών που παραβρέθηκαν στην εορτή της Αγίας.
Η Αγία Μεγαλομάρτυς Ειρήνη άθλησε κατά τον 4ο αιώνα μ.Χ. Ήταν θυγατέρα του Λικινίου, που ήταν βασιλιάς κάποιου μικρού βασιλείου, και της Λικινίας. Καταγόταν από την πόλη Μαγεδών και αρχικά ονομαζόταν Πηνελόπη.
Όταν η Αγία έγινε έξι ετών, ο πατέρας της Λικίνιος την έκλεισε σε ένα πύργο και ανέθεσε την διαπαιδαγώγησή της σε κάποιον γέροντα, ονόματι Απελλιανό, ο οποίος και έγραψε τα υπομνήματα του μαρτυρίου αυτής.
Μια νύχτα η Ειρήνη είδε το εξής όραμα: μπήκε στον πύργο ένα περιστέρι κρατώντας με το ράμφος του κλαδί ελιάς, το οποίο και άφησε επάνω στο τραπέζι. Επίσης, μπήκε και ένας αετός μεταφέροντας στεφάνι από άνθη, το οποίο τοποθέτησε και αυτός επάνω στο τραπέζι.
 Έπειτα μπήκε από άλλο παράθυρο ένας κόρακας, ο οποίος έβαλε επάνω στο τραπέζι ένα φίδι. Το πρωί που ξύπνησε απορούσε και σκεπτόταν τι άραγε να σημαίνουν αυτά που είδε. Τα διηγήθηκε λοιπόν στον γέροντα Απελλιανό και εκείνος τα ερμήνευσε ως προάγγελμα των στεφάνων της δόξας και του μαρτυρικού τέλους αυτής μετά τη βάπτισή της.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ