V.STAMATIS
ΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ
ΕΙΔΗ ΣΠΙΤΙΟΥ
ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ
ΑΝΑΠΤΥΞΙΚΑΗ ΔΥΝΑΜΗ

Σελίδες

Πέμπτη 29 Ιουλίου 2021

Διατροφικές οδηγίες από τον Γιάννη Ηλία για την αντιμετώπιση του καύσωνα

Διατροφικές οδηγίες από τον Γιάννη Ηλία για την αντιμετώπιση του καύσωνα
Μαζί με τις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας, σχετικά με το κύμα καύσωνα που ξεκίνησε να μας πλήττει, ας συμμορφωθούμε και με μερικές σημαντικές οδηγίες που αφορούν την διατροφή μας, ώστε να μην αντιμετωπίσουμε τις δυσάρεστες ή επικίνδυνες συνέπειες της δυσφορίας ή μιας πιθανής αφυδάτωσης του οργανισμού μας:

- Ενυδατωθείτε επαρκώς με άφθονο δροσερό νερό και συνοδευτικά με παγωμένο τσάι ή φυσικούς χυμούς.
- Επιλέξτε δροσερά φρούτα με μεγάλη περιεκτικότητα σε νερό, όπως το καρπούζι.
- Επιλέξτε δροσερά λαχανικά εποχής, όπως το αγγούρι, τα κολοκυθάκια, η ντομάτα και το καρότο, τα οποία περιέχουν μεγάλο ποσοστό νερού.
- Προτιμήστε τα λαδερά φαγητά έναντι του κρέατος.
- Μην τρώτε το φαγητό σας ζεστό ή καυτό, αλλά αφήστε το να κρυώσει ή φάτε το κρύο από το ψυγείο σας.
- Φάτε συχνά και ελαφρά κατά τη διάρκεια της ημέρας και όχι ένα ή δύο γεύματα μόνο, πιο πλούσια σε ποσότητα.
- Αυξήστε λίγο το αλάτι στο φαγητό σας.
- Αποφύγετε τη συχνή κατανάλωση καφέ και αλκοόλ, καθώς και αναψυκτικών, καθώς δρουν διουρητικά ή επιβαρύνουν τη θερμοκρασία του σώματος, λόγω αυξημένης ανάγκης του οργανισμού σε ενέργεια, προκειμένου να μεταβολιστούν.
- Μετριάστε την κατανάλωση γλυκών και παγωτών, προτιμήστε μια γρανίτα ή smoothie.
- Αποφύγετε τα βαριά μαγειρεμένα φαγητά, τα πολλά μπαχαρικά και το τηγάνισμα των τροφών.


Γιάννης Ηλίας
Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος
ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ
ΝΕΥΡΟΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ
ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
Κέντρο Βιολογικής Γεωργίας
ΧΡΩΜΑΤΑ ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑ