Το Περιφερειακό Ιατρείο Φιχτίων έμεινε χωρίς γιατρό, δύο μέρες μετά την από 2/8/21 αυστηρή ανακοίνωση του Συλλόγου Επιστημονικού Υγειονομικού προσωπικού Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Πελοποννήσου (ΣΕΥΠ- ΠΥΦ-Πελοποννήσου), που έδωσε αφορμή να υποβάλλω την επόμενη μέρα σχετική Κοινοβουλευτική αναφορά.
Οι αστοχίες και ο σχεδιασμός της 6ης ΥΠΕ δε μαρτυρούν αδυναμίες και λάθη του Επιτελικού κράτους. Φανερώνουν την αδιαφορία και την κοινωνική αναλγησία προς τους πολίτες επτά (7) αγροτικών κατά βάση κοινοτήτων, στους οποίους η παροχή της Πρωτοβάθμιας φροντίδας Υγείας, δηλαδή η ιατρική παρακολούθηση αλλά και οι συνταγογραφήσεις θα καταστούν ιδιαίτερα δυσχερείς, δαπανηρές ακόμη και αδύνατες.
Και όλα αυτά σε ένα ζωντανό και δυναμικό χωριό με επίκαιρη θέση σε ευρύτερη ζώνη που έχει χαρακτηρισθεί και λειτουργεί συνεχώς επί πολλές δεκαετίες εξυπηρετώντας τις χιλιάδες των κατοίκων της.
Αποδεικνύεται ότι οι υγειονομικοί που υπηρετούν στα ημιαστικά Κέντρα Υγείας για τους αρίστους - προχειρολόγους της 6ης ΥΠΕ αποτελεί μια εφεδρεία και δεξαμενή για περιφερόμενους ιατρούς "πασπαρτού" που καλούνται να εμβολιάζουν, να πραγματοποιούν εφημερίες στις δύο Νοσηλευτικές Μονάδες του Νομού συνεχώς μετακινούμενοι αλλά μη προσφέροντες τις υπηρεσίες τους εκεί όπου πρέπει και έχουν τυπικά τοποθετηθεί.
Η μόνη λύση είναι η κάλυψη των υπαρχόντων κενών με προκηρύξεις μόνιμων θέσεων ιατρών και όχι οι προβληματικές μετακινήσεις ή οι προσλήψεις με μπλοκάκι και μηνιαίες συμβάσεις, που επιλέγονται ακολουθώντας την τακτική « παρηγοριά στον άρρωστο ώσπου να βγει η ψυχή του».
ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΚΙΟΛΑΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΥΡΙΖΑ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ