V.STAMATIS
ΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ
ΕΙΔΗ ΣΠΙΤΙΟΥ
ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ
ΑΝΑΠΤΥΞΙΚΑΗ ΔΥΝΑΜΗ

Σελίδες

Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2021

Αιτήσεις έως 15 /9 για επαγγελματικές σπουδές στη Μαγειρική - Ζαχαροπλαστική της Τουριστικής Σχολής ΙΕΚ Πελοποννήσου

Αιτήσεις έως 15 /9 για επαγγελματικές σπουδές στη Μαγειρική - Ζαχαροπλαστική της Τουριστικής Σχολή ΙΕΚ ΠελοποννήσουΟι ενδιαφερόμενοι -νες που επιθυμούν να σπουδάσουν τον τομέα των τροφίμων στην ειδικότητα Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης – Αρχιμάγειρας και είναι απόφοιτοι λυκείου μπορούν να καταθέσουν την ηλεκτρονική αίτησή τους από σήμερα μέσω του συνδέσμου της Τουριστικής Σχολής Αργους ( www.mintour.edu.gr/ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΚΑΤΑΡΤΙΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΙΕΚ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ).

Δημιουργούν τον λογαριασμό τους με το μειλ και τους κωδικούς τους, κατόπιν κάνουν την εγγραφή και την αίτησή τους ηλεκτρονικά. Το Επαγγελματικό περίγραμμα της ειδικότητας όπως αποτυπώνεται στο διάγραμμα σπουδών του Υπουργείου μας συνοψίζεται παρακάτω: 

¨O απόφοιτος της ειδικότητας «Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης – Αρχιμάγειρας (Chef)» των ΙΕΚ, με τις εξειδικευμένες γνώσεις και δεξιότητες που έχει αποκτήσει κατά την εκπαίδευσή του, μπορεί να αναλάβει υπεύθυνα την οργάνωση και τη λειτουργία μιας επαγγελματικής κουζίνας, ανεξαρτήτως μεγέθους και τύπου.

 Γνωρίζοντας την μαγειρική - ζαχαροπλαστική καθώς και την εστιατορική τέχνη, εργάζεται στην κουζίνα της επισιτιστικής ή ξενοδοχειακής μονάδας, επιμελείται και οργανώνει τη λειτουργία της, προετοιμάζει, παρασκευάζει και παραθέτει τα εδέσματα για μικρές και μεγάλες ομάδες ατόμων σύμφωνα με τις καθορισμένες προδιαγραφές ποιότητας της επισιτιστικής μονάδας και τα προβλεπόμενα επίπεδα υγιεινής¨. 

O απόφοιτος της ειδικότητας «Τεχνικός μαγειρικής τέχνης – αρχιμάγειρας (chef)» είναι ένας εξειδικευμένος εργαζόμενος ικανός να χειρίζεται υπεύθυνα και αυτόνομα τα ακόλουθα θέματα: 

1. Τον ποιοτικό έλεγχο, τη συντήρηση και την αξιοποίηση των τροφίμων σε καταναλώσιμη ύλη. 

2. Την σωστή υγιεινή των τροφίμων. 

3. Την παρασκευή εδεσμάτων κάθε μορφής και ποικιλίας. 

4. Την οργάνωση και διοίκηση της κουζίνας. 

5. Τον τεμαχισμό και την προετοιμασία κρεάτων – πουλερικών – κυνηγιών – ψαριών – θαλασσινών και τη χρήση κάθε τεμαχίου. 

6. Τη σωστή σύνθεση κάθε μενού – εδεσματολογίου με βάση τις ισχύουσες αγορανομικές και υγειονομικές διατάξεις. 

7. Την παρουσίαση και διακόσμηση εδεσμάτων και την εναρμόνισή τους με το κατάλληλο κρασί . 

8. Την τέχνη της ζαχαροπλαστικής και αρτοποιίας. 

9. Την εφαρμογή αρχών κοστολόγησης των αναλωσίμων και μη ειδών, 

10. Την προμήθεια των αναλωσίμων ειδών και την σωστή αποθήκευσή τους . 

11. Την ανάδειξη της ελληνικής γαστρονομικής ταυτότητας. 

Οι απόφοιτοι καταρτιζόμενοι μετά απο 2 έτη κατάρτισης και 6 μηνών πρακτικής ασκησης σε μονάδες επιπέδου αποκτούν Βεβαίωση Επαγγελματικής Κατάρτισης, η οποία οδηγεί σε Πτυχίο Επαγγελματικής Κατάρτισης επιπέδου 5, κατόπιν συμμετοχής στις εξετάσεις Πιστοποίησης Επαγγελματικής Κατάρτισης και έχουν τα απαραίτητα εφόδια ώστε να απασχοληθούν σε όλο το φάσμα της τουριστικής και ξενοδοχειακής βιομηχανίας, συμπεριλαμβανομένων επισιτιστικων επιχειρήσεων, κρουαζιεροπλοίων και επιχειρήσεων catering. 

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ζητούν πρόσθετες πληροφορίες αλλα και συμβουλευτική για την κατάθεση των ηλεκτρονικών αιτήσεών τους και στους υπαλλήλους της γραμματείας της σχολής στο Αργος στα τηλέφωνα 27510 20115 & 20127. 

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ ΚΑΧΡΙΜΑΝΗΣ

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ
ΝΕΥΡΟΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ
ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
Κέντρο Βιολογικής Γεωργίας
ΧΡΩΜΑΤΑ ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑ