V.STAMATIS
ΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ
ΕΙΔΗ ΣΠΙΤΙΟΥ

Σελίδες

Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2021

Ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αργολίδας στην ΕΡΤ για την εικόνα της πανδημίας στο νομό (βίντεο)

Ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αργολίδας στην ΕΡΤ για την εικόνα της πανδημίας στο νομό (βίντεο)
Ανεπίτρεπτα χαρακτηρίζει ο Κώστας Κατσαρός, πρόεδρος του ιατρικού συλλόγου Αργολίδας, τα δυο περιστατικά ιατρών, συμβεβλημένων με τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ., που επιστρατεύτηκαν να στελεχώσουν το σύστημα υγείας και διαπιστώθηκε ότι δεν είχαν εμβολιαστεί.


Το γεγονός κινητοποίησε τους αρμοδίους, που διερευνούν το περιστατικό, καθώς οι γιατροί δέχονταν επισκέψεις στο ιδιωτικό τους ιατρείο από ασθενείς, παρά την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού.

Ο κ. Κατσαρός στέλνει ένα ευχάριστο μήνυμα από την Αργολίδα: «Ο εμβολισμός του πληθυσμού στον νομό αγγίζει πάνω από το 70% και ήδη 64.000 κάτοικοι έχουν κάνει και την δεύτερη δόση».

Εν τούτοις, με τον χειμώνα μπροστά θα πρέπει να επιταχυνθεί η εμβολιαστική κίνηση. Όπως αναφέρει ο κ. Κατσαρός σε απλές κλίνες Covid νοσηλεύονται, στο νοσοκομείο Ναυπλίου 25 άτομα, στο νοσοκομείο Άργους 21 ασθενείς, ενώ ο δείκτης θετικότητας στην Αργολίδα, βρίσκεται στο 0,79% και ο μέσος αριθμός των καθημερινών κρουσμάτων είναι 45 άτομα.

Τα κρούσματα κατά κύριο λόγο οφείλονται σε ενδοοικογενειακή διασπορά και στο μεγαλύτερο ποσοστό αφορούν ανεμβολίαστους.

Μέχρι στιγμής στην Αργολίδα 7.000 άτομα έχουν λάβει την ενισχυτική δόση και είναι ενθαρρυντικό ότι καθημερινά τα ραντεβού αυξάνονται.

«Σε Πανελλαδικό επίπεδο», σημειώνει ο κ. Κατσαρός, «570.000 άνθρωποι ηλικίας άνω των 60 ετών δεν έχουν εμβολιαστεί», και συστήνει να προστρέξουν άμεσα να το πράξουν. «Εκείνοι που δεν το έχουν αποφασίσει ακόμη φοβούνται, και για αυτόν τον λόγο στην Αργολίδα πραγματοποιείται συνεχής ενημέρωση εκ μέρους του ιατρικού συλλόγου, γιατί πρέπει να πειστούν βάση επιστημονικών δεδομένων».
ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
Κέντρο Βιολογικής Γεωργίας
ΧΡΩΜΑΤΑ ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑ