Τις ημέρες αυτές έκανε την εμφάνισή της στον Υδροβιότοπο Ναυπλίου Νέας Κίου στην Αργολίδα μία καστανόπαπια (Tadorna ferruginea), πρόκειται για ένα είδος αρκετά σπάνιο, για την περιοχή της Αργολίδας.
Το βασικό χαρακτηριστικό της πάπιας που μας επιτρέπει να την αναγνωρίσουμε πολύ εύκολα είναι το πολύ εντυπωσιακό πορτοκαλί-καφέ χρώμα στο πτέρωμά της.
Εξ’ ου και στην επιστημονική ονομασία της περιλαμβάνεται ο λατινικός όρος ferruginea, από το ferrum (σίδηρος), και σημαίνει αυτός που έχει το χρώμα της σκουριάς του σιδήρου.
Η Ασία είναι η σημαντικότερη επικράτεια καλοκαιρινού φωλιάσματος, σε μια συμπαγή ζώνη που αρχίζει από τις ανατολικές ακτές του Αιγαίου Πελάγους και την Μαύρη Θάλασσα και, διά μέσου όλης της περιοχής της νότια Ρωσίας, φθάνει μέχρι την Βαϊκάλη, την Μογγολία και την ΒΑ. Κίνα στα ανατολικά.
Νότια, το είδος φθάνει στην Ν. Ινδία, την Ινδοκίνα και την ΝΑ. Κίνα ως χειμερινός επισκέπτης Στην Αφρική, η καστανόπαπια απαντά είτε ως διαχειμάζον πτηνό, κυρίως στις χώρες παράλληλα του Νείλου, φθάνοντας νότια μέχρι την Αιθιοπία, είτε ως επιδημητικό, στα βόρεια και βορειοδυτικά της ηπείρου. Μικρός θύλακας καλοκαιρινού φωλιάσματος υπάρχει στην Τυνησία.