ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ
ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2021

Επίσκεψη Αμυρά στην Αργολίδα μετά από πρόσκληση Ανδριανού για δασικούς χάρτες και ανάδειξη φυσικού περιβάλλοντος

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:15:00 μ.μ. | | |
Επίσκεψη Αμυρά στην Αργολίδα μετά από πρόσκληση Ανδριανού για δασικούς χάρτες και ανάδειξη φυσικού περιβάλλοντος
Μετά από σχετική πρόσκληση του Βουλευτή Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννη Ανδριανού επισκέφθηκε την Αργολίδα ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Γιώργος Αμυράς. 

Στο πλαίσιο της επίσκεψης, πραγματοποιήθηκε μεταξύ άλλων σύσκεψη στο Δασαρχείο και στην Περιφέρεια για τα προβλήματα που έχουν ανακύψει με τους δασικούς χάρτες, ενώ οι κύριοι Αμυράς και Ανδριανός επισκέφθηκαν στη συνέχεια τον υδροβιότοπο του Ναυπλίου και τον Ερασίνο ποταμό.
Κατά τη σύσκεψη στο γραφείο του Δασάρχη κ. Ευάγγελου Βαρδάκα έγιναν οι εξής δηλώσεις:

Γιώργος Αμυράς: Εγώ πρώτα απ’ όλα ανταποκρίθηκα στην ευγενική πρόσκληση του αγαπητού μου φίλου του Γιάννη, ο οποίος είναι πάρα πολύ δραστήριος και μου έχει μιλήσει για τα δασικά θέματα που υπάρχουν εδώ. Ήταν από τους πρώτους που όταν ανέλαβα το χαρτοφυλάκιο με επισκέφτηκε και μου έθεσε διάφορα ζητήματα για τις ελλείψεις και τις προσπάθειες που πρέπει να κάνουμε εδώ, και βεβαίως ανταποκρίθηκα στην πρόσκληση να έρθω, να σας δω και να μιλήσουμε σε βάθος.

Ευάγγελος Βαρδάκας: Σας ευχαριστούμε πάρα πολύ. Ο κύριος Ανδριανός νοιάζεται για μας πάρα πολύ, και μάλιστα σε σημείο - δεν το έχουμε ξαναδεί αυτό, για πρώτη φορά συμβαίνει - πριν τον ενοχλήσουμε εμείς, γιατί συνήθως εμείς ενοχλούμε και ζητάμε, εκείνος να μας ρωτάει “Τι χρειάζεστε; Τι μπορούμε να κάνουμε;”. Ιδιαίτερα τώρα με τους δασικούς χάρτες έχει δείξει ιδιαίτερη ευαισθησία όχι στα λόγια, αλλά έμπρακτα. Τον ευχαριστούμε, και ξέρουμε πολύ καλά ότι θα συνεχίσει και με μεγαλύτερη όρεξη και διάθεση.
Στη συνέχεια, οι κύριοι Αμυράς και Ανδριανός έκαναν τις εξής δηλώσεις:

Γιάννης Ανδριανός: Θέλω να καλωσορίσω τον Υπουργό μας, τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος κύριο Αμυρά, τον φίλο Γιώργο, γιατί ανταποκρίθηκε στην πρόσκλησή μου να επισκεφθεί την Αργολίδα και να δούμε επιτόπου τα ζητήματα που αφορούν στην αρμοδιότητα του. Επισκεφθήκαμε το Δασαρχείο Αργολίδας όπου είχαμε σύσκεψη με τα στελέχη του και συζητήσαμε με τον Υφυπουργό όλα τα προβλήματα που υπάρχουν και με τους δασικούς χάρτες. Όπως γνωρίζετε υπάρχει η βούληση από την πλευρά του, από την πλευρά της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη να δοθούν λύσεις. Θα ακολουθήσει επίσκεψη στον υδροβιότοπο, αυτό το μεγάλο πλεονέκτημα του τόπου μας που πρέπει να αξιοποιήσουμε. Και βεβαίως θα υπάρξει και σύσκεψη στην Περιφέρεια όπου θα συζητήσουμε τα προβλήματα που υπάρχουν και αφορούν την αρμοδιότητα του.
Γιώργος Αμυράς: Με μεγάλη χαρά ανταποκρίθηκα στην ευγενική πρόσκληση του συναδέλφου και φίλου μου Γιάννη Ανδριανού να επισκεφτώ στην Αργολίδα έτσι ώστε να μιλήσουμε και να συνεργαστούμε και με το Δασάρχη ο όποιος κάνει εξαιρετική δουλειά για τα θέματα σε σχέση με τους δασικούς χάρτες. Οι δασικοί χάρτες είναι ένα εργαλείο που το θέλουμε οπωσδήποτε και είναι θα έλεγα ατύχημα η εν πάσει περιπτώσει λυπηρό γεγονός ότι η Ελλάδα είναι η τελευταία ευρωπαϊκή χώρα που δεν διαθέτει δασικούς χάρτες και δασολόγιο. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη όμως άλλαξε πλήρως αυτή την στράτα της καθυστέρησης, και πλέον έχουμε αναρτημένους χάρτες για το 95% της επικρατείας.

Εδώ στην Αργολίδα μιλώντας και στη σύσκεψη νωρίτερα, και με τον κύριο Δασάρχη και τον κύριο Ανδριανό, ενόψει και της μεταφοράς των βασικών υπηρεσιών από τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις σε εμάς, στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, συζητήσαμε για τον τρόπο που οι δασικές υπηρεσίες θα λειτουργούν αποτελεσματικά, και ανέφερα και την απόφαση της Κυβέρνησης και της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Περιβάλλοντος και βεβαίως του Υπουργού μας Κώστα Σκρέκα για να λύσουμε και το τεράστιο θέμα των δασωθέντων αγρών. Τα λεγόμενα “ΑΔ” δηλαδή χωράφια που το 1945 σύμφωνα με τις αεροφωτογραφίες και τους ορθοφωτοχάρτες ήταν χαρακτηρισμένα αγροτική γη και μετά τις επόμενες δεκαετίες - τη δεκαετία του ‘50 του ‘60 και μετά - εγκαταλείφθηκαν λόγω της αστυφιλίας, της εξωτερικής μετανάστευσης και διαφόρων άλλων παραγόντων και πλέον είχαν λογγιάσει. Αυτά λοιπόν τα κομμάτια γης που εδώ είναι αρκετές χιλιάδες στρέμματα θα επιστρέψουν κύριε Ανδριανέ στην αρχική τους χρήση. Θέλουμε ο κόσμος και ιδιαίτερα οι άνθρωποι να επιστρέψουν στη γη με καλλιέργειες έξυπνες εξαγωγικού χαρακτήρα, με νέες καλλιεργητικές μεθόδους, και γι’ αυτό θα βοηθήσουμε προς αυτή την κατεύθυνση. Έχουμε πολλά να κάνουμε ακόμα.

Δημοσίως θέλω επίσης να ευχαριστήσω τον κύριο Ανδριανό διότι, αγαπητέ Γιάννη θυμάσαι, ήσουν ο πρώτος Βουλευτής που κατά την πρώτη εβδομάδα που είχα αναλάβει αυτό το χαρτοφυλάκιο με επισκέφτηκε στην Αθήνα και σε ένα μεγάλο βαθμό με καθοδήγησε για τις λύσεις που πρέπει να δώσουμε και τώρα της κάνουμε πράξη. Σας ευχαριστώ πολύ.

Κατά την επίσκεψή τους στον υδροβιότοπο και τον Ερασίνο ποταμό, οι κύριοι Αμυράς και Ανδριανός συζήτησαν τις ενέργειες που πρέπει να αναληφθούν για την προστασία και την ανάδειξη του φυσικού πλούτου της περιοχής, με τη δημιουργία οργανωμένων χώρων και παρεμβάσεις όπως ορνιθοπαρατηρητήρια, περιπατητικές διαδρομές, μονοπάτια και ποδηλατοδρόμους, ώστε να γίνουν επισκέψιμοι από τους κατοίκους της περιοχής και επισκέπτες από ολόκληρη την Ελλάδα.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ