ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ

Ευχές Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς

ΕΥΧΕΣ

Τρίτη 8 Μαρτίου 2022

8 Μαρτίου 1950: Η ατομική βόμβα και οι λιμενεργάτες του Ναυπλίου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:35:00 μ.μ. | | | |
8 Μαρτίου 1950
Του Τόλη  Κοΐνη

Η 8 Μαρτίου είναι ιστορική μέρα για την ανθρωπότητα. Σημαδιακός αριθμός. Είναι η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας (ξεκίνησε ως Παγκόσμια Ημέρα της Εργαζόμενης Γυναίκας, από την Σοσιαλιστική Διεθνή). 

Είναι η ημέρα που ξεκίνησε η πρώτη Ρωσική Επανάσταση, η πιο αυθόρμητη από όλες, όπου ο τσαρικός στρατός αντί να πυροβολήσει τις διαδηλώτριες γυναίκες καθάρισε τους αξιωματικούς και προσχώρησε στην Επανάσταση.

Τέλος είναι και η ημέρα όπου ο Σοβιετικός Στρατάρχης Κλημέντ Βοροσίλωφ ανακοίνωσε πως η Σοβιετική Ένωση απέκτησε ατομική βόμβα. 8 Μαρτίου 1950. Ακολούθησε κύμα διαμαρτυρίας από τους πανέξυπνους Δυτικούς… Κινδυνεύει η ανθρωπότητα από τη Σοβιετική ατομική μπόμπα, αλλά δεν θα πάθαινε τίποτε από τις δυτικές…

Εκείνη την παλαιά εποχή δεν υπήρχε ο Πορτοσάλτε, ο Ευαγγελάτος και ο Πρετεντέρης. Την ίδια δουλειά την έκανε ο τοπικός χωροφύλακας ως θεματοφύλακας του ελευθέρου κόσμου. Η θύελλα των διαμαρτυριών πήρε φαιδρές διαστάσεις. Ψηφίσματα κάποιων σωματείων με σκληρή εθνικόφρονα διοίκηση και τα τοιαύτα. Μεταξύ των οργανώσεων αυτών και το δικό μας Σωματείο Λιμενεργατών… Στο λιμάνι του Ναυπλίου τα τρία τέταρτα της κίνησης ήταν σοβιετικά εμπορικά πλοία. Οι δυο χώρες από την χρεωκοπία του 1932 και μετά αντάλλασσαν προϊόντα με κλήρινγκ. Συνήθως, κατέφθανε εδώ ρωσική ξυλεία και φορτωνόταν στην αρχή καπνός και πιο μετά κονσέρβες και πορτοκάλια. Οι λιμενεργάτες έκαναν πάρα πολύ σκληρή δουλειά, φόρτωναν στην πλάτη τους τις μπάλες με τον καπνό, ακροβατούσαν σε κάτι μαδέρια, έμπαιναν στο πλοίο και τοποθετούσαν τις καπνόμπαλες στο αμπάρι. Συνθήκες εργασίας αφόρητες. Μισθοί πενιχροί. Κι όμως δεν ήταν το πρόβλημα αυτό, αλλά η σοβιετική μπόμπα. Με την παρότρυνση της Ελληνικής Βασιλικής Χωροφυλακής (έτσι λεγόταν τότε) διαμαρτυρήθηκαν με ενδεικτική αποχή από την εργασία. (Χωρίς καπνό της ποικιλίας τσεμπέλια Άργους πώς θα έφτιαναν και άλλη ατομική βόμβα!!!)

Εάν διαμαρτυρόντουσαν για τον υπερεξοπλισμό και των δύο υπερδυνάμεων με όπλα μαζικής καταστροφής θα είχαν απόλυτο δίκιο. Όμως οι Αμερικανικές επιχειρήσεις είναι πάντοτε σωστές….

Τώρα κινδυνεύουμε να δούμε τον όλεθρο. Το ΝΑΤΟ έπαιζε μόνο του και κοντεύει να χάσει. Ο Πούτιν απειλεί ευθέως με χρήση πυρηνικών… Οι Ρώσοι από τη Σοβιετική εποχή έχουν ένα απίθανο οπλοστάσιο. Κάποτε έσωσε τον κόσμο η σοβαρότητα και η ψυχραιμία του Προέδρου Κένεντυ και αντίστοιχα η πραότητα του Νικήτα Χρουτσώφ. Οι τωρινοί αντικαταστάτες τους δεν εμπνέουν προς το παρόν εμπιστοσύνη.

Για να καταλάβουμε τι λέμε, βάζω φωτό μια σοβιετική ατομική βόμβα (ίσως υδρογόνου) του 1961 με τη σημείωση ότι είναι 3.000 !!!!! φορές πιο ισχυρή από εκείνη που έπεσε στην Χιροσίμα.

Δεν μπορούμε να πούμε μακριά από μας… Γιατί; Αν διαβάσετε για το «πείραμα Άργος»!!! που ανάγκασε Ρώσους και Αμερικάνους να υπογράψουν την πρώτη συμφωνία περιορισμού των όπλων αυτών (στην ανώτερη ατμόσφαιρα) θα καταλάβετε.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ