Η «Καθημερινή» της Κυριακής, που κυκλοφορεί στις 20 Μαρτίου, φιλοξενεί το ένθετο «Ταξίδια» με αφιέρωμα στους αρχαιολογικούς χώρους της Αργολίδας.
Η άνοιξη ταιριάζει γάντι στους αρχαιολογικούς χώρους. Τα πρώτα αγριολούλουδα έχουν ήδη σκάσει μύτη, η φύση ξαναγεννιέται ανάμεσα στα κυκλώπεια τείχη και τα κοίλα των θεάτρων. Εξερευνούμε μερικούς από τους ομορφότερους αρχαίους τόπους της Ελλάδας και συνδυάζουμε την περιήγηση με γαστρονομικές, αθλητικές και άλλες εμπειρίες γνωριμίας με τη γύρω περιοχή.
Στην Αργολίδα επιδιδόμαστε σε ένα πρωτότυπο αρχαιολογικό σαφάρι ξεκινώντας από την προϊστορική εποχή. Επισκεπτόμαστε τους τάφους των Μυκηνών, δοκιμάζουμε την ακουστική του θεάτρου της Επιδαύρου, ανακαλύπτουμε λιγότερο γνωστούς χώρους όπως η Ασίνη και τα Δενδρά. Και συνεχίζουμε με ποδηλατάδα στο Ναύπλιο, καγιάκ στη βυθισμένη πολιτεία, γιόγκα με θέα το Παλαμήδι.
Στην Αρχαία Μεσσήνη, που αναδείχθηκε χάρη στην προσήλωση και το πάθος του καθηγητή Πέτρου Θέμελη, βρίσκουμε την πιο καλοδιατηρημένη πόλη του αρχαίου κόσμου, η οποία εμπλουτίζεται συνεχώς με νέα μνημεία αλλά και φιλοξενεί πληθώρα σύγχρονων πολιτιστικών εκδηλώσεων. Από εκεί κατηφορίζουμε στην Καλαμάτα, τον αγαπημένο ανοιξιάτικο προορισμό, και απολαμβάνουμε μία εκδρομή στην πλαγιές του Ταϋγέτου.
Στο Δίον γοητευόμαστε από τους μύθους, τον φυσικό πλούτο και την άγρια ζωή που συνυπάρχει με την αρχαία αίγλη. Βαδίζουμε σε ένα αλλόκοτο τοπίο πλάι σε ιερά και επαύλεις όπου αυτή την εποχή το υδάτινο στοιχείο κυριαρχεί. Το «πακέτο» συμπληρώνουν περίπατοι, αναρρίχηση αλλά και απρόσμενες οινικές εμπειρίες στους πρόποδες του μυθικού Ολύμπου.
Στους Φιλίππους της Καβάλας αντικρίζουμε τη μεγαλειώδη συνάντηση της αρχαιότητας με το Βυζάντιο, περπατάμε πλάι σε βασιλικές και ρωμαϊκά απομεινάρια, γοητευόμαστε από την ιστορία κι ύστερα βιώνουμε το σύγχρονο παλμό της πόλης της Καβάλας με τα όμορφα μνημεία και τη θαλασσινή αύρα.