ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ
ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Δευτέρα 23 Μαΐου 2022

Προβολή της ιστορικής ταινίας «1821Η Φλόγα της Επανάστασης» και διαδικτυακή επίσκεψη στη Χίο για το Εσπερινό Λύκειο Ναυπλίου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:43:00 μ.μ. | |
Προβολή της ιστορικής ταινίας
Στα πλαίσια του εορτασμού των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση του 1821, η Περιφέρεια Πελοποννήσου και ο Περιφερειάρχης κ. Νίκας, δημιούργησε την ιστορική ταινία τεκμηρίωσης «1821-Η Φλόγα της Επανάστασης» του καταξιωμένου σκηνοθέτη Μανούσου Μανουσάκη. 
Η ταινία αυτή δημιουργήθηκε την περασμένη χρονιά, με σκοπό την διάσωση της ιστορικής μνήμης και την απόδοση τιμής στους προγόνους μας, οι οποίοι προετοίμασαν την επανάσταση και αγωνίστηκαν για την ελευθερία της χώρας μας. 
Κι επειδή δεν γίνεται προβολή της στους κινηματογράφους αλλά η ταινία μπορεί να παραχωρηθεί στα σχολεία μετά από σχετικό αίτημα, το σχολείο μας ζήτησε την παραχώρησή της και το αίτημά μας έγινε αποδεκτό. 
Έτσι είδαμε στο σχολείο αυτή την εξαιρετική ταινία διάρκειας 85 λεπτών όπου εκτός από τους γνωστούς ηθοποιούς παίζουν και πολλοί ερασιτέχνες από την περιοχή μας. Είναι ένα ιστορικό και πνευματικό απόκτημα για τους μαθητές και εκπαιδευτικούς μας.
Και μετά από αυτό ταξιδέψαμε διαδικτυακά στη Χίο με ξεναγό τον υπεύθυνο του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ομηρούπολης Χίου κ. Νεκτάριο Σπυράκη, στα πλαίσια του περιβαλλοντικού προγράμματος του σχολείου μας. 
Παρακολουθήσαμε το πρόγραμμα του Κέντρου «Το δέντρο που πληγώνουμε: πηγή πλούτου, έμπνευσης και πολιτισμού», μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας webex, για ένα δίωρο. Το πρόγραμμα αναφερόταν στο μαστιχόδεντρο Χίου, την καλλιέργειά του, τα προϊόντα του και τη μεγάλη σημασία του για την οικονομική, κοινωνική και πολιτιστική ζωή των κατοίκων του νησιού. 
Μας παρουσίασαν στη συνέχεια το Λαογραφικό Μουσείο του νησιού, τη μεγάλη Βιβλιοθήκη «Κοραής» και το Μουσείο Μαστίχας Χίου. Επίσης, περιηγηθήκαμε στο Κάστρο της Χίου και στον παραδοσιακό οικισμό του Πυργιού, με πληροφοριακό υλικό σχετικά με τις δραστηριότητες των κατοίκων, την ιστορία, αρχιτεκτονική, λαογραφία και ζωή των μαστιχοκαλλιεργητών τότε και τώρα.
Και μέσα στα τόσα πολλά κι ενδιαφέροντα που ακούσαμε μάθαμε επίσης πως στη Χίο καλλιεργούνται και τουλίπες! Επίσης στον Κάμπο Χίο εξαιρετικά εσπεριδοειδή.

Παρακολουθήσαμε όλοι με μεγάλο ενδιαφέρον αυτές τις προβολές και εμπλουτίσαμε κατά πολύ τους γνωστικούς, ψυχοπαιδαγωγικούς και κοινωνικούς ορίζοντες μας!

Σοφία Σαρρή, Δ-ντρια του σχολείου
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ