V.STAMATIS
ΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ
ΕΙΔΗ ΣΠΙΤΙΟΥ

Σελίδες

Τετάρτη 18 Μαΐου 2022

Επίσκεψη του 2ου Νηπιαγωγείου Ναυπλίου στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής

τροχονόμος
Την Τρίτη 17 Μαΐου 2022 και τα τέσσερα τμήματα του 2ου Νηπιαγωγείου Ναυπλίου  πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής.

Οι εμπειρίες που αποκόμισαν τα παιδιά ήταν μοναδικές, γύρισαν στη σχολική τάξη χαρούμενα και κυρίως με πολλές γνώσεις.

Τα μέλη του οργανισμού My Grand Road, μέσα από πλούσιο εποπτικό υλικό βοήθησαν τους μικρούς μαθητές/τριες με τρόπο προσιτό και προσφιλή να διαβάσουν τα σήματα οδικής κυκλοφορίας, με πρωταγωνιστές αγαπημένα ζωάκια. 

Συζήτησαν για τους κανόνες οδικής ασφάλειας ως οδηγοί, ως ποδηλάτες και ως πεζοί και τόνισαν τη χρησιμότητα της ζώνης ασφαλείας. Σημαντική ήταν η αναφορά και στους τετράποδους φίλους μας που συνταξιδεύουν μαζί μας και πρέπει να είναι κι αυτοί ασφαλείς.

Η επίσκεψη ήρθε σαν επισφράγισμα του προγράμματος των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων που εφαρμόσαμε στις τάξεις μας. 
Τέλος οδήγησαν αυτοκινητάκια, με τη χρήση ζώνης ασφαλείας και κράνους και έκαναν ένα μικρό ταξίδι ακολουθώντας τις οδηγίες του τροχονόμου, ο οποίος με πολύ υπομονή και διάθεση καθοδηγούσε τους μικρούς μαθητές/τριες ανάλογα με τις οδικές σημάνσεις, τις οποίες με πολύ μεταδοτικό τρόπο επεξηγούσε στα παιδιά. 

Θερμές ευχαριστίες στα μέλη του οργανισμού My Grand Road, στους αστυνομικούς του τμήματος Τροχαίας Ναυπλίου, στο Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ. και ειδικά στην κα Ράλλη για τη λειτουργία του Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής. 

Το αναμνηστικό δίπλωμα που απονεμήθηκε σε όλα τα παιδιά θα τους θυμίζει την όμορφη αυτή εμπειρία και η όλη διαδικασία μάθησης θα συμβάλλει στη δημιουργία υπεύθυνων και ευσυνείδητων οδηγών, καλλιεργώντα στάσεις και αξίες ζωής.

Τέλος σαν δώρο δόθηκε κι από μία σφυρίχτρα που ξεσήκωσε χαρούμενα γονείς και γείτονες στο μεσημεριανό σχόλασμα.

2ο Νηπιαγωγείο Ναυπλίου 
ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
Κέντρο Βιολογικής Γεωργίας
ΧΡΩΜΑΤΑ ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑ