V.STAMATIS
ΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ
ΕΙΔΗ ΣΠΙΤΙΟΥ

Σελίδες

Κυριακή 29 Μαΐου 2022

Μεγάλη η ανταπόκριση στη εκδήλωση - γνωριμία με τον αρχαιολογικό χώρο της Λέρνας

Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές
Ολοκληρώθηκε το Σάββατο 28/5/2022 το πρόγραμμα των Πρασίνων Πολιτιστικών Διαδρομών που διοργανώνει κάθε χρόνο το Υπουργείο Πολιτισμού σε αρχαιολογικούς χώρους της Ελλάδας.
Στην Αργολίδα, η Εφορεία Αρχαιοτήτων διοργάνωσε ένα τριήμερο στον Αρχαιολογικό χώρο της Λέρνας. Η Πέμπτη και η Παρασκευή ήταν αφιερωμένη σε σχολεία της περιοχής σε συνεργασία με το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της Ν. Κίου και την πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Σύμφωνα με στοιχεία των διοργανωτών περισσότεροι από 100 μαθητές συμμετείχαν στο πρόγραμμα. 
Το ΚΠΕ της Ν Κίου συμμετείχε με εκπαιδευτικό πρόγραμμα γνωριμίας των μαθητών με την μυθολογία και τις πηγές. Στον αρχαιολογικό χώρο είχε διαμορφωθεί πρόγραμμα εκπαιδευτικό γνωριμίας με τον αρχαιολογικό χώρο. 
 Στο τέλος οι μαθητές συμμετείχαν σε δράση κατασκευάζοντας σε πυλό σφραγίδες, αντίγραφα των σφραγίδων που έχουν βρεθεί στην «Οικία των Κεράμων». Την κατασκευή με πυλό την έπαιρναν αναμνηστικά μαζί τους οι μαθητές.

Το Σάββατο η δράση στον αρχαιολογικό χώρο είχε αναφορά τους ενήλικες επισκέπτες. Το καλωσόρισμα γινόταν με πυλό που έφτιαχναν όλοι τη δική τους σφραγίδα. Μετά ακολουθούσε ενημέρωση για το έργο της « Ανάδειξης του αρχαιολογικού χώρους της Λέρνας» το οποίο έχει ενταχτεί στα χρηματοδοτικά προγράμματα της Περιφέρειας Πελοποννήσου και στο τέλος έγινε ξενάγηση – περιήγηση στον Αρχαιολογικό χώρο.
Στην εκδήλωση συμμετείχαν και οι τρείς βουλευτές του νομού, κ. Γ.Ανδριανός,Γ.  Γκιόλας και Α.Πουλάς. Ο αντιπειφερειάρχης Αργολίδας κ. Σχοινοχωρίτης , ο πρόεδρος του Περιφερειακού συμβουλίου κ. Μαλτέζος, νομαρχιακοί και δημοτικοί σύμβουλοι του δήμου Άργους Μυκηνών, το τοπικό συμβούλιο των Μύλων και πλήθος κόσμου. 
Σύμφωνα με τους διοργανωτές περισσότεροι από 100 επισκέπτες ενημερώθηκαν για το έργο και ξεναγήθηκαν στον Αρχαιολογικό χώρο.
ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
Κέντρο Βιολογικής Γεωργίας
ΧΡΩΜΑΤΑ ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑ