V.STAMATIS
ΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ
ΕΙΔΗ ΣΠΙΤΙΟΥ

Σελίδες

Παρασκευή 24 Ιουνίου 2022

Ομιλητής σε εκδήλωση στο Ναύπλιο ο Μητροπολίτης Άρτης Καλλίνικος

Δεσπότης
Την Τρίτη 5 Ιουλίου 2022 και ώρα 9:00μ.μ., θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Ναυπλίου.

Ομιλητής  θα είναι ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτη ςΆρτης κ.κ. Καλλίνικος με θέμα: "Μετά των μισούντων την ειρήνην ήμην ειρηνικός".



Ο Μητροπολίτης Άρτης Καλλίνικος (κατά κόσμον Κωνσταντίνος Κορομπόκης, Άργος, 6 Οκτωβρίου 1967) είναι Έλληνας Θεολόγος και Επίσκοπος της Εκκλησίας της Ελλάδος. Μέχρι την σε Μητροπολίτη εκλογή του διετέλεσε Βοηθός Επίσκοπος της Ιεράς Μητροπόλεως Αργολίδος με τον τίτλο της πάλαι ποτέ διαλαμψάσης Επισκοπής Επιδαύρου.


Είναι απόφοιτος του Λυκείου της Ριζαρείου Εκκλησιαστικής Σχολής Αθηνών (1985) και πτυχιούχος του Τμήματος Νομικής της Σχολής Νομικών, Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (1991) και του Τμήματος Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής (1996) του ίδιου Πανεπιστημίου, καθώς και κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδικεύσεως στον τομέα της Εκκλησιαστικής Ιστορίας του Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφου (2021).

Εκάρη μοναχός στην Ιερά Μονή Αγίας Φωτεινής Ναυπλίου στις 28 Ιουλίου 1991 από τον Μητροπολίτη Αργολίδος Ιάκωβο Β΄, ο οποίος και τον χειροτόνησε στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Πέτρου Άργους Διάκονο στις 18 Αυγούστου 1991 και Πρεσβύτερο στις 13 Οκτωβρίου 1996. Διακόνησε στην Ιερά Μητρόπολη Αργολίδος επί 18 έτη ως Ιεροκήρυκας, ενώ παράλληλα ασχολήθηκε με την μελέτη και συγγραφή της Εκκλησιαστικής Ιστορίας της Μητροπόλεως και έγραψε ιερές ακολουθίες τοπικών Αγίων της Αργολίδος, εγκεκριμένες από την Ιερά Σύνοδο.

Στις 14 Οκτωβρίου 2009, η Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος, μετά την εισήγηση του τότε Μητροπολίτου Αργολίδος Ιακώβου, τον εξέλεξε Βοηθό Επίσκοπο της Ιεράς Μητροπόλεως Αργολίδος με τον τίτλο της πάλαι ποτέ Διαλαμψάσης Επισκοπής Επιδαύρου. 

Στις 26 Οκτωβρίου 2009 χειροτονήθηκε Επίσκοπος στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Πέτρου Άργους από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο, συμπαραστατούμενο από πλειάδα μητροπολιτών. Επίσης ορίσθηκε Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Αργολίδος.
 
Στις 7 Οκτωβρίου 2016 εξελέγη Μητροπολίτης Άρτης σε διαδοχή του παραιτηθέντος Μητροπολίτου πρώην Άρτης Ιγνατίου. Η ενθρόνισή του έγινε στις 19 Νοεμβρίου 2016 στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Δημητρίου Άρτας


ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ
ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΠΑΡ΄ΑΡΕΙΩ ΠΑΓΩ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
Κέντρο Βιολογικής Γεωργίας
ΧΡΩΜΑΤΑ ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑ