V.STAMATIS
ΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ
ΕΙΔΗ ΣΠΙΤΙΟΥ
ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ
ΑΝΑΠΤΥΞΙΚΑΗ ΔΥΝΑΜΗ

Σελίδες

Τετάρτη 1 Ιουνίου 2022

Γ. Γκιόλας: Η αγκινάρα o θησαυρός του κάμπου των Ιρίων έχει μέλλον

Γ. Γκιόλας
Απόγευμα Σαββάτου, 28 Μάιου, βρισκόμαστε στην Πλατεία των Ιρίων όπου μετά από δυο χρόνια αναστολής λόγω πανδημίας, γιορτάζει η η περίφημη Αγκινάρα.

O βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Γιάννης Γκιόλας παραβρέθηκε στις εκδηλώσεις που πλαισίωσαν τη γιορτή -γλέντι της φημισμένης και χαρακτηρισμένης με την ένδειξη Π.Γ.Ε (Προϊόν Γεωγραφικής Ένδειξης), Αγκινάρας του κάμπου των Ιρίων.

Στο χαιρετισμό του μεταξύ των άλλων ανέφερε και τα εξής:

H Aγκινάρα είναι ένα ιδιαίτερα γευστικό, θρεπτικό και φαρμακευτικό προϊόν, διότι προσφέρει πολλές και ευεργετικές ιδιότητες κατά πολλών παθήσεων στους φίλους καταναλωτές της, αποτελώντας το «Φαρμακείο της φύσης» ας δούμε λοιπόν την συμβολή της στην υγεία μας:

*Μειώνει την κακή χοληστερίνη

*Βοηθά στην καλή λειτουργία του εντέρου, μειώνει τον κίνδυνο καρκίνου του παχέος εντέρου και περιoρίζει την δυσκοιλιότητα

*Η φρέσκια Αγκινάρα είναι πηγή Φολικού οξέους αυτή είναι η βιταμίνη που συμβάλει στην ανάπτυξη υγιούς νευρικού συστήματος κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης.

*βοηθά την αντιμετώπιση χρόνιων πεπτικών προβλημάτων όπως το ευερέθιστο στομάχι, η γαστροπάθεια, ο μετεωρισμός και το ευερέθιστο έντερο.

Στον Ιριώτικο κάμπο, είναι αλήθεια ότι έχει περιορισθεί σε μεγάλο βαθμό στρεμματικά η καλιέργεια της, παρότι στο όχι και τόσο μακρινό παρελθόν αποτελούσε σχεδόν μονοκαλιέργεια με μεγάλη απόδοση και οικονομικά οφέλη στους καλλιεργητές.

Στην περίπτωση της Αγκινάρας Ιρίων, οι παράγοντες που θα καθορίσουν το μέλλον της καλλιέργειας και τη δυναμική που παρέχει ο χαρακτηρισμός ΠΓΕ είναι τέσσερεις:

1.Το ενδιαφέρον των παραγωγών που θα θελήσουν να συμμετάσχουν σε σχήματα ομάδων παραγωγών.

2.Η πρόθεση των μεταποιητών να αξιοποιήσουν ελληνική πρώτη ύλη

3. ‘Ένας στρατηγικός σχεδιασμός marketing, που θα στοχεύσει:

α. στην ενημέρωση του καταναλωτή μας για τις ευεργετικές ιδιότητες της αγκινάρας

β. στους απλούς και γρήγορους τρόπους μαγειρέματος της.

γ. στη τυποποίηση του τελικού προϊόντος, καθαρισμένο έτοιμο για την κατσαρόλα ώστε να πωλείται ευκολότερα στον καταναλωτή μας .

δ.στη σωστή κοστολόγηση.

4. τελευταίο αλλά εξίσου σημαντικό να υποστηριχθεί από τους αγρότες της περιοχής μας και να δεχθεί τη συνδρομή των θεσμικών φορέων του τόπου μας.

Η αγκινάρα, ο θησαυρός του κάμπου των Ιρίων ζητάει την προσοχή μας,

οι συντονισμένες προσπάθειες όλων μας είναι άμεσες και απαραίτητες.
ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ
ΝΕΥΡΟΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ
ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
Κέντρο Βιολογικής Γεωργίας
ΧΡΩΜΑΤΑ ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑ