ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 19 Ιουλίου 2022

Ο Μορφωτικός Σύλλογος Νέας Κίου στηρίζει τις δράσεις φορέων για ενιαίο σύστημα Δημόσιας και Δωρεάν Υγείας

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 5:56:00 μ.μ. | |
Μορφωτικός Σύλλογος Νέας Κίου
Ο Μορφωτικός Σύλλογος Νέας Κίου στηρίζει τις δράσεις των Ομάδων Γυναικών Άργους και Ναυπλίου και του Συλλόγου Καρκινοπαθών και Φίλων Ν. Αργολίδας, «Η Αλληλεγγύη» και συμμετέχει ενεργά στη συντονισμένη προσπάθεια των φορέων για ΕΝΙΑΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΚΑΘΕ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ, ΤΗΝ ΠΡΟΝΟΙΑ, ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟ.

Η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί απαιτεί να πάρουμε θέση όλοι και να αναλάβουμε δράση. Το 2013 το ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ Άργους στελεχωνόταν από περίπου 20 γιατρούς .Το 2022 έχει 8 γιατρούς και δυο από αυτούς είναι προς συνταξιοδότηση. Ορθοπεδικός , γυναικολόγος, οφθαλμίατρος συνταξιοδοτήθηκαν εδώ και μερικά χρόνια χωρίς ποτέ να αντικατασταθούν. Οι προκηρύξεις θέσεων Ιατρικού προσωπικού, εκκρεμούν ήδη τρία χρόνια. Η έλλειψη υγειονομικού προσωπικού είναι ένα ακόμα από τα σημαντικά εμπόδια της εύρυθμης λειτουργίας του κέντρου. Υπάρχει έλλειψη και διοικητικού προσωπικού με αποτέλεσμα να μην λειτουργεί η πρωτοβάθμια υγειονομική επιτροπή .

Το Διοικητικό Συμβούλιο και τα Μέλη του Μορφωτικού Συλλόγου συμμετέχουν στις δράσεις των φορέων που διεκδικούν για το Δήμο μας :

Την άμεση ενίσχυση του ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ με:

-Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού (ιατρών όλων των ειδικοτήτων, νοσηλευτών και βοηθητικού- διοικητικού προσωπικού) ώστε να καλύπτονται οι ανάγκες όλων των κατοίκων.

-Εξασφάλιση 24ωρης λειτουργίας, με επαρκή υλικοτεχνική υποδομή και προσωπικό.

-Επάρκεια σε διαγνωστικά εργαστήρια που θα παρέχουν δωρεάν όλες τις απαραίτητες εξετάσεις.

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ