ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 19 Ιουλίου 2022

Αιτήσεις εισαγωγής Μαγείρων και Οροφοκομίας στα ταχύρυθμα τμήματα Μετεκπαίδευσης της Τουριστικής Σχολής Άργους

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:02:00 μ.μ. | |
Τουριστική Σχολή Άργους
Τα Τμήματα Μετεκπαίδευσης τα οποία θα υλοποιηθούν από το Υπουργείο Τουρισμού απευθύνονται στον ενεργό πληθυσμό της χώρας, τον απασχολούμενο στον τομέα του Τουρισμού. Οι απόφοιτοι των Τμημάτων Μετεκπαίδευσης του Υπουργείου Τουρισμού αποκτούν την υπαλληλική ιδιότητα και τα δικαιώματα που απορρέουν από την εφαρμογή του ν. 2112/1920 (Α’ 67). 

Ειδικότερα, τα τμήματα αυτά απευθύνονται σε εργαζόμενους και πρόσκαιρα άνεργους εμπειροτέχνες, οι οποίοι απασχολούνται στα πάσης φύσεως ξενοδοχειακά καταλύματα (κύρια και μη κύρια), σε καζίνο, σε κέντρα εστίασης και αναψυχής (ενδεικτικά αναφέρονται νυκτερινά κέντρα ψυχαγωγίας, κοσμικές ταβέρνες, εστιατόρια, μαζικά κέντρα εστίασης (catering), ζαχαροπλαστεία, καφενεία, μπαρ και σνακ– μπαρ) και σε Μονάδες ιαματικής θεραπείας (Μ.Ι.Θ.), Κέντρα Θαλασσοθεραπείας, Κέντρα Αναζωογόνησης (spa) και Κέντρα ιαματικού τουρισμού - θερμαλισμού (Κ.Ι.Τ.-Θ.) 

Στην προκήρυξη που εχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Υπ Τουρισμού ( www.mintour.edu.gr) μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να ενημερωθούν για τις προυποθέσεις και τις ειδικότητες ανα πόλη αλλα και να καταθέσουν την αίτησή τους ηλεκτρονικά από Τρίτη 19.07.2022 έως και την Δευτέρα 01.08.2022 μέχρι το τέλος της ημέρας. 

Οδηγίες σχετικά με την εγγραφή στο σύστημα και την υποβολή της αίτησης παρέχονται στην αρχική σελίδα της εφαρμογής. Δημιουργούν λογαριασμό με το μειλ και τον κωδικό πρόσβασης και κατόπιν αποτυπώνουν τα στοιχεία που ζητούνται από την εφαρμογή.

 ΠΡΟΣΟΧΗ: ΟΛΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΘΕΤΕΤΕ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΑ ΣΚΑΝΑΡΕΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΕΠΙΣΥΝΑΨΕΤΕ ΣΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΉ ΣΤΟ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟ ΠΕΔΙΟ ( πχ απολυτήριο γυμνασίου - Λυκείου το καταχωρείτε και το αναβάζετε απαραιτήτως στην εφαρμογή, επίσης τα ένσημα τα καταχωρείτε και τα αναβάζετε απαραιτήτως στην εφαρμογή κλπ) 

ΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΆ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΟΣΜΕΤΡΗΘΟΎΝ ΚΑΙ ΘΑ ΑΚΥΡΩΘΕΊ Η ΑΙΤΗΣΗ ΣΑΣ.. Για τον Ν. Αργολίδας ( εκπαιδευτήριο Τουριστικής Σχολής στο Αργος) έχουν εγκριθεί 2 τμήματα (για εργαζόμενους στο Αργος, Ναύπλιο, Τολό και Ερμιονίδα) στις ειδικότητες Μαγειρικής Τέχνης και Οροφοκομίας. 

Οι απαραίτητες προϋποθέσεις που θέτει η προκήρυξη είναι η εργασία στον τουρισμό στις αντίστοιχες ειδικότητες , ο αριθμός ενσήμων της τελευταίας τριετίας ( 150 ένσημα) η κατοχή τίτλου υποχρεωτικής εκπαίδευσης ( Δημοτικού για όσους έχουν τελειώσει το 1980 και Γυμνασίου για όσους τελείωσαν Δημοτικό απο το 1981 και μετά) η ηλικία έως 55 ετών. 

Τα μαθήματα θα διεξαχθούν κανονικά με φυσική παρουσία στις εγκαταστάσεις της Τουριστικής Σχολης στο Αργος με έναρξη περίπου στα τελη Οκτωβρίου 2022. 

Η επιτυχής παρακολούθηση και φοίτηση ( περίπου 3,5 μηνών) οδηγεί στην απόκτηση του Πιστοποιητικού Μετεκπαίδευσης του Υπ Τουρισμού και της Υπαλληλικής ιδιότητας κατοχυρώνοντας επίσης επαγγελματικά δικαιώματα του ν. 1077/1980 και ν. 2112/1920 (Α΄ 67). Σε όλη την διάρκεια των μαθημάτων οι συμμετέχοντες μαθητές-τριες θα αμοίβονται με ωριαίο επίδομα σύμφωνα με τις παρουσίες τους τόσο οι εργαζόμενοι , οι άνεργοι αλλα και οι επιδοτούμενοι με ανεργία απο τον ΟΑΕΔ. Περισσότερες πληροφορίες μπορούν να αναζητούνται στην Τουριστική σχολή στο Αργος ( τηλ 27510 20115, Δαναού 29) και στην ιστοσελίδα μας www.mintour.edu.gr Άργος 19/07/2022 Ο Δ/ντής Κων/νος Καχριμάνης
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ